Janji Allah itu pasti..tidak cepat tidak lewat.

last friday..
dikejutkan dengan berita sedih
serius...mcm tak percaya jer
sbb mengejut
but...Didi pergi pun mengejut jugak
so..back to basic..
"semua orang akan merasai mati, tidak boleh cepat, tidak boleh lambat"
hanya Allah yang tahu..


call ibu mcm biasa
and ibu yang kasi tahu
Doktor Jeffri meninggal
what?? siap cakap tipu la
bab mati kot..mana leh tipu2..

Allahuakbar..memang terkejut sangat
but.. Allah lebih sayang dia
janji dia telah sampai
kembali kepada pencipta
 
Doktor Jeffri ni...dah kira mcm doktor family kami la
since doktor ni bujang...klinik kat kuala kilah dulu...kami gi
pas tu....pindah klinik kat senawang..pun still
and....last ari tu raya...pindah klinik kat paroi....pun kami gi jugak

dia suami isteri doktor
and....dua2 pun biasa ngan kami sekeluarga
in fact..masa plan utk dapat Iris pun..
wife dia kasi a few tips..utk dpt anak girl..and its works
sbb dia pun ada sorang girl..yg bungsu, 3 boys

kalau orang lain jumpa doktor kejab
tapi kalau kami....siap sembang2 lagi
he is really good person

last yg dia tolong kami
and its really mean alot

masa Didi meninggal..last year
arwah doktor ni la yg buat 1 surat
utk refer ke hospital
mention sakit apa..under treatment semua
utk refuse post mortem 
and reason yg dlm surat ni jugak la
yg digunapakai ...dlm death certificate Didi

sebelum balik sini pun
sempat jumpa doktor..say thank you so much
its mean a lot....and its help a lot

but now..his gone
:-(

last week..masa Ian kena scarlet fever tu
serius teringat kat arwah doktor jefri ni
nak msg dia tanya
but..tak jumpa no telifon dia
maybe tak save masa tukar2 phone
rupanya..masa tu la dia ijemput Ilahi

sedih...sayu..terkejut
minta ibu phone number wife dia..doktor sha
msg... ckp takziah semua
cakap apa yg boleh kita cakap..as a women
yg senasib 

and...doktor sha kata..
masa kejadian tu..dia ingat kat Mummy Ayu
last year.. Ayu, this year..dia plak
Allahuakbar
sayu sangat

she is mom to 4 kids..
uruskan klinik & anak2 berdua ngan husband dia..every day
now..tinggal dia sorang...nak uruskan semua tu
berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul
be strong ye doc!!
you can do it!!

Allah tak uji hambaNya melainkan Dia tahu hambaNya itu mampu menghadapinya
"kesayangan Allah..biar Dia yang jaga"

and..time dapat tahu news ni
guest what...
Mummy Ayu teringat nak whatsapp kat Didi... 
cita ngan Didi..doktor jefri meninggal dunia Di..
lemas masa gi memancing
but..
Didi dah takde jugak
:-(

serasa dia tak pernah tinggalkan kami
Didi always with us
in our heart, in our minds.. always!!
laju bibir terus sedekahkan Al Fatihah
Ya Allah...jagakan kesayanganku Ya Allah!!
satukan kami di sana nanti..di syurgaMu!!




mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

Jemputla komen di sini...