Jomtien Beach

sampai dah kami
cuaca pun cantik sangat
alhamdulillah
tak panas, tak ujan
sangat berangin
best sangat!!!
punya la jenuh nak ajak bergambar budak dua orang ni
seronok sangat
cuti sekolah..tak ke mana
hari tu...diaorang have fun sangat

laut...sama jer ngan laut kita

kat sini..
diaorang dah siapkan kerusi & meja...bawah payung
so..tak yah bawak tikar pun takpe...
sewa pun murah jer
so..just nice

kami2 ... geng perwakilan

group photo
mcm2 ragam
bila dah ramai2 tu

tapi syukur alhamdulillah
sbb semua nya sporting
  and happening
tgk...ha ha ha..

 nie la keluarga kecil Mummy Ayu kat sini
alhamdulillah..
takde gaduh2...leh la takat nak pinjam bawang ker, kicap ker
nak minta tolong pun.. yg ni la

ok..
jom picnic!!  
Iris tak suka sangat mandi laut
dia banyak main pasir
and dok tepi2 jer...

Ian...laju jer terjun laut
ombak kuat
so....memang kena pantau budak2 ni
tapi..ada yg dewasa mandi sama
so..ok la

pas tu ada simple sukaneka
bawa bola goft dlm sudu
bukan bola pingpong tau.. sbb kalau bola pingpong
jenuh jatuh kena angin
guna bola goft..class tu
tapi jatuh gak..sbb berat
sudu plastik jer
ha ha ha

but semua dapat hadiah pun
 saja .. for fun

pas tu..sambung lagi
main pasir
  
 

dah besar dah..princess bam bam Mummy ni

Ian.....seronok dia mandi laut
selalu mandi pool jer

Ian.... hero Mummy Ayu sorang ni plak
memang jadi jer..
bila disuruh bergambar
ada jer pose dia
:-)

yg besar2 naik banana boat
memang tak la
dengan ombak kuat tu
belum jalan dah terbalik dah
ha ha ha
nasib Ian tak join 

punya la ramai yg menjual
pas tu..dok la tayang2 mainan kat bebudak
kat sini..tak yah gi gerai yer
diaorang datang kat kita
nak apa..semua ada
ada jual seluar mandi....kalau tak bawak suar kan
ada blouse, pareo....
ada gelang2..rantai yg pakai siput2 tu
ada cotton candy, kacang2..
ada ice cream pun..
and..ada gak urut2...
semua ada
and..tak ayah susah jalan kat mana
semua datang

hah...senang kan
siap duit jer
nasib budak2 ni dengar cakap
nak balik tu jer..beli cotton candy sorang satu

mainan pasir..beli dulu tu..simpan
so..bawak jer

 and our menu..
meriah yer...
see....nasi putih
sayur, telur masin
ayam kicap
lemak rebung
pergh..macam makan kat rumah la
tapi picnic kat tepi laut
boleh???

menu..potluck
so..tu yg meriah tu
Mummy Ayu in charge bfast jer

tu un ada side dish lagi
roti jala, karipap,
mee hoon, choc cupcakes
buah2...
air..segala macam ada

alhamdulillah..
syukur sangat
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Alhamdulillah.. seronok beraktiviti macam nie.. bebudak lah paling best kan mummy..

    ReplyDelete
  2. amboi.. meriah nye.. hee~ keluarga saya tak ramai, tak brpeluang nak rasa seronok berkumpul ramai2 cenggini..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...