Lelaki Kiriman Tuhan

masa balik hari tu kan,
Mummy Ayu borong beli novel sampai 8 buah
and..this is one of them

Lelaki Kiriman Tuhan
sbb beli....tau cita ni akan diadaptasikan
and...pelakon2 ni...antara yg best lakonannya
so...nak tgkso kena baca jugakla
beli bulan 9 hari tu
punya lama peram
drama dah start & dah layan 3 episod....baru start baca
and..bila dah layan baca..tak leh stop
2 hari habis dah baca
:-)
blurb belakang novel
which is menarik..of coz

gandingan pelakon yg sweet & best
bagi pandangan Mummy Ayu la
Remy Isyak & Mira Filzah

drama ni... 1 minggu sekali jer
setiap Isnin malam
punya la jenuh nak tunggu seminggu lari, baru tahu apa kesinambungannya
nasib lah..dah ada novel
baca, puas hati
sbb dah tau ending
he he he

but of coz..
novel & drama adaptasi banyak lain nya
so..walau dah abis baca, still kena tgk
sbb ada part yg nak tgk..mcm mana diaorang lakon kan

overall bagi Mummy Ayu ..
cerita ni best..jom baca review versi Mummy Ayu
(lama tak review novel kan?)
mengisahkan Naira lakonan Mira Filzah

Naira ni...heroin la..of coz
dia ni sgt garang, kuat semangat...and harus kuat
utk menjaga mak & adik perempuan dia
plus usahakan resort peninggalan abah dia
dia ada abang..tapi penagih dadah
nak lagi jadi masalah..
abang dia pinjam duit ngan ceti along
and..dia plak yg kena keja dgn along tu..utk settle kan hutang abang dia

time tu la hero terjumpa dgn heroin

Iqbal Raid lakonan Remy Ishak
dia ni..ternampak Naira kena kejar dgn along tu
and...dia tolong settlekan hutang Naira
and..dia gi check in resort Naira tu
long stay plak tu

dr situ..dia selalu kacau Naira
tackle la kira
tapi Naira tak suka
Naira mcm susah nak percaya ngan lelaki

masa lum baca novel tu,
mcm tertanya jugak..
apa keja Raid ni
mcm misteri jer
bila dah baca novel....oooooo

antara watak yg menarik perhatian dlm drama ni..
is PU Azman..
dia bawa watak Cik Muiz dlm novel Pak Muiz

seorang yg sgt dipercayai Naira..dlm tugas dia menguruskan resort tu
comei je..
at the end drama
akan ada slot soal jawab simple ngan PU Azman
pendekatan yg sgt baik

ada gak Rozita Cik Wan..
dia jadi Cik Bedah
seorang yg kepochi
jadi gak la..kepochi dia

ending nya..best
and mcm tak disangka la
sbb banyak twist
emm

nak tau kena tgk sampai abis
or..follow mcm Mummy Ayu, beli novel
he he...cepat leh tau ending


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. aku tgk gk cite ni tp sbb sekali seminggu jenuh btul nk tgu

    ReplyDelete
  2. sha duk tunggu habis semua eopisod baru nak tengok sbb malas nak tunggu hihi

    ReplyDelete
  3. Wah.. macam menarik.. Teruja nak tengok pula lepas baca review Mummy Ayu ini.. Buku ini nantilah Sha beli.. buh dalam list dulu..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...