Gigih kan diri...

semalam petang punya cerita
memang balik keja tu..
plan nak kuar ke 7 eleven, or tak pun....family mart depan tu
sekali..Iris balik sekolah..
ckp nak kena beli kertas keras yg ada jual kat B2S..Silom Complex
and..nak guna esok
OMGmemang geram la kan
sbb tak suka kuar on weekdays..
penat, jalan jam, and...tak suka la
Iris ada option...guna kertas keras tu
or guna clay

clay...punya la byk stok kat umah sbb baru beli ari tu
dia tak pilih..sbb susah & dia tak tau nak buat mcm mana
sbb tu dia pilih kertas keras tu..which takde stok kat rumah

alahai...dah nangis2 dah bila Mummy Ayu ckp tak nak beli
emak kan....mana sampai hati
siap2...kuar jugak la

spt dijangka..memang ramai org..taxi takde 
so...kena la jalan kaki dlm 15 minit mcm tu la
tak jauh sgt
but..penat kot, baru balik keja
tak dan rehat, tak mula masak lagi
kena jalan kaki plak
adoi la..
anggap la senaman

here we are
ni dia kertas keras dia nak tu
emmm....geram jer
rasa nak beli semua warna yg ada
but ..over la kan
plus sendiri gak yg kena pikul
so..beli 4 warna
amekk...

siap ig story lagi,
pegi
siap beli
and balik

bukti jalan kaki yer

balik tu...dah jam
jgn mimpi la nak naik taxi kan
naik tuk tuk pun sangkut jam yer
motorsai...memang tak la
tak pecah rekod lagi..2 tahun dok sini lum naik motorsai
so...jalan kaki lagi
pikul kertas keras lagi besar tu

sampai rumah...mandi..solat
masak plak

emm....adventure tul!



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. memang traffic kat sana mencabar kesabaran eyh kak ? kazen suka sngt pi Thailand. memang every year dia nak pi Bangkok tu. tapi balik mesti sumpah sumpah traffic kt sana hahaha..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...