Sabtu pagi....

sabtu pagi tu
memang dah plan and dah janji ngan Ian & Iris
nak ke MBK ngan Dido
so..here we are
and....the main purpose
nak beli PS4 idaman Ian
and..event Daddy pun nak janji nak belikan
so Mummy Ayu cakap...tunjukkan good result
and he did!
so...after 1 year plus plus..baru la belikan sabtu lepas

amik yg ni..
dpt 2 free game, 
tambah 1 lagi game & 1 lagi joystick
emmm..leh tahan la harga nya
but ok la
sekali..Iris pun sama plak
nak ninetendo switch game
which is harga almost the same ngan PS4 Ian
adoi la..mujur ada Dido
time mcm ni la...kalau Mummy Ayu sorang, memang meroyan
Ian dah mengalah..kesian sgt Ian
he is a good brother
but Mummy say NO!!!
so..drama sebabak la kat MBK pagi tu
he he he..
jenuh la pujuk, explain..
Iris bukan kaki game mcm Ian
even kat hp pun..dia banyak layan youtube drama2 & katun
so... no point beli game 1 for her
and... lagi 1 takut hangat2 tahi ayam je
beli mahal2..main sehari dua je
than..nak jual bukan ada harga sgt
and she so into slime
so....
kena jugak la Mummy Ayu
dalam 10 % harga ninetendo switch tu
but..ok la kan
kesat air mata, cuci muka
masuk la pilih2 barang slime dia

balik..Dido plak pujuk
bila situasi mcm ni
Daddy yg paling pandai handle
pujuk anak2..
Mummy Ayu garang, fail bab ni
selalu kena marah
this part he is mostly needed
:-(
miss you Di!!

# Al Fatihah buat kesayanganku



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Memang kena explain betul2 dan memujuk.. Part ini yang paling susah.. Agree with u sis..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...