Mekong 1 day trip with Bismillah Tour ~ Part 2

time naik keta kuda nak gi lunch ni la
yg Iris hujan...
gambar mahal ni
and..hangat

Mummy Ayu masuk dlm story...dekat nak 8 org dm tanya
"kenapa Iris nangis?"
ramai sayang ni
tapi Mummy..kuat nyakat
he he he

time ni masam dah muka
adoi la princess sorang ni

Iris takut sbb bila keta kuda tu bergerak
kepala kuda belakang tu mcm nak masuk dlm keta kuda yg kami naik tu
tu je pun

but bila Mummy Ayu dah duduk sebelah dia pun
dia still takut
adoi la
keta kuda belakang tu
Ian, Dido, Dedek naik
kuda yg pakai bunga  ni la

Dedek pun rilex je
janji Abg Ian ada sebelah
offer Dedek ikut balik Bangkok....mau je
janji ngan Abg Ian

sampai semua org tau Iris nangis sbb takut naik keta kuda
manja tul la princess sorang ni

sampai tempat makan
semua dah siap dah
mcm makan kenduri
udang goreng, kari ikan, sayur taugeh, telur dadar
cedappp
alhamdulillah

byk tour group pun makan kat sini
yg penting halal..

pas makan,,,gi toilet, solat semua
baru gerak naik bot lagi
Dido, Iris, Qiqi
naik bot suka..snyuk elok je
siap dok depan ngan Dido
suka dia

Ian, Dedek dok ngan Mummy Ayu

x tahu la napa pic dah rotate dah
tapi bila upload jadi mcm ni
try rotate balik pun x jadi gak
so..layan je la yer

kali ni..naik bot, gi makan buah plak
pas makan..makan buah
and ada amoi2 vietnam nyanyi lagu melayu
amboi...pandai

pas siap tu
ada pilihan
sama ada nak naik sampan..
1 sampan 4 org
emm...kecik tu
or...leh tunggu je kat bot besar
jom dok kat bot besar je la
scary plak
kang hujan lagi Iris
so..kami leh la posing2 kat dlm bot
group photo

and...3 of us
:-)

ni Anyah & his husband
posing2 manja gitu

lepas tu..naik bot
gi kat bas
and..jom balik
but...singgah 1 lagi kedai
utk shopping tudung, telekung, kain..baju kurung cotton siap
and..mcm2 la
Mummy Ayu just beli tshirt for Ian & Iris
and..tudung 2 je
sbb malam ada lagi
he he he

bag memang penuh tudung yer

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. Alahai pincess Iris tu...sanje2 betul dia..tak naik sampan ke?

    ReplyDelete
  2. kalau kyra pun confirm dah menggelupur dia..

    ReplyDelete
  3. menarik nyer :)
    nampak sgt best trip ni.
    tq for sharing.

    ReplyDelete
  4. Alahai. Sian iris kena sakat ye..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...