7 tahun lepas....gardening punya cerita

kan now Mummy Ayu dok la bergiat dgn small garden Mummy Ayu
scroll balik entry2 gardening dulu
jumpa la entry ni...
memang ingat pernah gi dulu sekali 
nurseri yg Mummy Ayu gi weekend baru ni
masa ngan Didi..
termasuk la pokok yg kami tanam depan rumah ni
dulu...
tecik je
7 tahun lepas...tahun 2013

now...
dah besar kan & tinggiiiii
semalam petang, baru la berpeluang kemas2 kat luar skt
cabut rumput tu
and ingat nak tanam bunga japanese rose kat bawah pokok besar tu

masa ni baru pindah 
Iris back then
ala hai..so cute
see....berderet pokok bunga jugak
baru beli la katakan

now....
comei gak..princess Mummy Ayu sorang ni
dah besar dah...
and pokok pun makin berderet2
he he he

but....jgn terkejut
sbb ada yg masih hidup
pokok bunga kertas... ada 1 pasu yg still hidup
x sure la warna apa, sbb lum berbunga lagi
Ibu kata warna merah
kita tunggguuu..
and
pokok yg atas tembok tu pun still hidup lagi
and still atas tembok tu jugak
Didi yg pilih pokok tu and memang Didi nak letak atas tembok tu

lagi satu pokok cactus yg panjang tu tepi sekali tu
pun..makin tinggi & besar
and nak kena trim tu
pelan2...

tempat gantung pokok bunga ni

Mummy Ayu gantung pokok ivy Mummy Ayu
itu la alkisah gardening nya...
dulu minat, tapi tak rajin nak jaga
now minat and rajin nak belek2...jaga..
letak baja 2 minggu sekali
in sya Allah..terus layan gardening ni
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. wahhh dah besar dah! Nasib takde yang kacau masa kecik dulu. Suka sangat dengan pokok ivy sebab cantik

    ReplyDelete
  2. Bila makin berusia, minat kita berubah kan, dulu tak suka, sekarang tiba2 suka..hehe

    ReplyDelete
  3. pokok depan rumah mummy ayu seusia dengan perkahwinan kami. 2013. La ni dah 7 tahun.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...