Bam Bam yang Demam!

Nak dijadikan cerita..
Semalam was a "one day" la for me...
Semuanya bermula dari ...
Pagie semalam Iris macam demam cikit,
so before gie keja tu suap la ubat demam cikit,
lunch hour pun call baby sitter, dia kata Iris okey je,
makan habis, tak merengek, demam macam sikit je..
So, Mummy ingat ok je...
Balik keja, as usual, amik Ian & Iris,
balik..drive..
masuk je kat high way Jalan Loke Yew tu,
Iris dah start merengek,
pujuk, tak jalan, Ian ajak main bucak pun tak jalan,
at last dia meraung...tahap gaban..
Kasi puting, tak nak,
Kasi air suam, tak nak,
kasi rattle, pun tak nak, semua tak jalan la.
Mummy pun dah mula tak tentu arah gak drive,
Still drive sambil pujuk sambil cari port nak berenti...
Jumpa je port kat bus stand, berenti depan cikit dari bus stand tu,
bawah jejantas, depan kedai kopi,
bayangkan..pujuk Iris punye pasal, kasi 'nenen' cikit,
Ingat dah ok..so letak, sambung drive balik...
tak jauh manapun, dia meraung balik...
pujuk pujuk tak jalan gak
Ada sorang apek tu siap menjengok keta Mummy coz
Mummy dok busy menggoyangkan rattle Iris
sambil pujuk pujuk dia
Cari port berenti lagi..kali nie siap muntah lagi ..
Mummy terus angkat coz ye la muntah kan.
Drive sebelah tangan nasib keta auto...
Mummy dah la tak pro sangat lagi bab bawa keta nie..
Mummy dah rasa macam nak nangis gak dah but control,
bawak bertenang..Doa kat Tuhan, jangan la apa-apa...
Kali nie berenti kat depat LRT stesen, kat taxi stand plak.
kasi 'nenen' lagi, kali nie lama sikit,
kasi dia lena bebetul, jam dah kul 6.40.
tak sampai rumah lagi,
Abg Ian dia as u all can see...
Wajah Iris baru lepas meraung ~ nenen 2 kali, muntah 1 kali Pas dah kenyang...Dah puas dipeluk Mummy..zzzzz...sleeping beauty!Mummy pun drive balik umah dengan amannye..
Alhamdulillah selamat sampai umah.
Lepas maghrib, gie kinik ngan Ian & uncle Dido..
Demam 39 C. Quite high kata doc..
Balik umah, lap badan, makan ubat,letak cool fever...
tido lagie...zzzzzz
Bangun adala tiga kali malam tadi,
minum susu..demam pun kurang...
Alhamdulillah..suhu pagie nie...
36.2 C..so dah makin kurang.
Mummy pun gie keja as usual,
baru sat nie call babysitter ,
Iris ok, tgh mamam, tak merengek..
Hopefully ptg nie peristiwa semalam tak berulang..
Amin.



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. sian dia.....meh sini kak netty belai kan...muaahhh!

    ReplyDelete
  2. notti netti ~ aku tak salah baca ker? atau pun mata aku dah berjangkit rabun..."kak netty"..net..please....

    ReplyDelete
  3. alahaiii cian nyer cute2 Mama Ayu nih.. mamam ubat k cayangg.. muackk pp skit x kiree...

    ReplyDelete
  4. wah..!!bleh byg kan keadaan mummy ayu ms tuh...
    harap iris cepat sihat k...

    ReplyDelete
  5. demam2 pun kedua2 nya tetap comel... ;)

    ReplyDelete
  6. aRe uDear ~ he he he...sekarang dah cihat..iris takut makan ubat la mummy ayu!

    mummy roshie ~ memang adventure sangat!

    Mak Ammar ~ comel macam mak dia tak? he he he!

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...