Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Thursday, April 30, 2009

Selamat Hari Pekerja!

Actually, tak de lawa mana pun award nie...
Direkabentuk sendiri..
Suka suka & simple simple je..
Nak dedicated kat :-
*nottinetty* (special 4 u!)
*mummy dasy* (semoga cepat sembuh!)
*mummy & daughter* (happy holiday!)
*jojet* (menantu ke?)
*aRe uDear*
plus
semua follower , semua kengkawan blog
n semua yang bekerja!
Dengan ucapan...
SELAMAT HARI PEKERJA
!!!
kat umah tak nak buat keja ecok leh tak?

Bam Bam yang Demam!

Nak dijadikan cerita..
Semalam was a "one day" la for me...
Semuanya bermula dari ...
Pagie semalam Iris macam demam cikit,
so before gie keja tu suap la ubat demam cikit,
lunch hour pun call baby sitter, dia kata Iris okey je,
makan habis, tak merengek, demam macam sikit je..
So, Mummy ingat ok je...
Balik keja, as usual, amik Ian & Iris,
balik..drive..
masuk je kat high way Jalan Loke Yew tu,
Iris dah start merengek,
pujuk, tak jalan, Ian ajak main bucak pun tak jalan,
at last dia meraung...tahap gaban..
Kasi puting, tak nak,
Kasi air suam, tak nak,
kasi rattle, pun tak nak, semua tak jalan la.
Mummy pun dah mula tak tentu arah gak drive,
Still drive sambil pujuk sambil cari port nak berenti...
Jumpa je port kat bus stand, berenti depan cikit dari bus stand tu,
bawah jejantas, depan kedai kopi,
bayangkan..pujuk Iris punye pasal, kasi 'nenen' cikit,
Ingat dah ok..so letak, sambung drive balik...
tak jauh manapun, dia meraung balik...
pujuk pujuk tak jalan gak
Ada sorang apek tu siap menjengok keta Mummy coz
Mummy dok busy menggoyangkan rattle Iris
sambil pujuk pujuk dia
Cari port berenti lagi..kali nie siap muntah lagi ..
Mummy terus angkat coz ye la muntah kan.
Drive sebelah tangan nasib keta auto...
Mummy dah la tak pro sangat lagi bab bawa keta nie..
Mummy dah rasa macam nak nangis gak dah but control,
bawak bertenang..Doa kat Tuhan, jangan la apa-apa...
Kali nie berenti kat depat LRT stesen, kat taxi stand plak.
kasi 'nenen' lagi, kali nie lama sikit,
kasi dia lena bebetul, jam dah kul 6.40.
tak sampai rumah lagi,
Abg Ian dia as u all can see...
Wajah Iris baru lepas meraung ~ nenen 2 kali, muntah 1 kali Pas dah kenyang...Dah puas dipeluk Mummy..zzzzz...sleeping beauty!Mummy pun drive balik umah dengan amannye..
Alhamdulillah selamat sampai umah.
Lepas maghrib, gie kinik ngan Ian & uncle Dido..
Demam 39 C. Quite high kata doc..
Balik umah, lap badan, makan ubat,letak cool fever...
tido lagie...zzzzzz
Bangun adala tiga kali malam tadi,
minum susu..demam pun kurang...
Alhamdulillah..suhu pagie nie...
36.2 C..so dah makin kurang.
Mummy pun gie keja as usual,
baru sat nie call babysitter ,
Iris ok, tgh mamam, tak merengek..
Hopefully ptg nie peristiwa semalam tak berulang..
Amin.



Wednesday, April 29, 2009

Iris

Gambar nie taken last week kat Seremban..
Iris yang busy memain basikal Abg Ian nye..
Jangan tergezut lak,
bukan nye dia duduk,
Mummy pegang tu,
tapi undercover...
Busy membelek apa tu?
Montelnye Bam Bam...
Iris tengok apa tu?

Adrian

Ian yang tgh layan tgk Monster Inc nye semalam..
Dan Mummy telah memaksa secara lembut (bodek)

Ian, buat muka hencem...

encem ke?Memang la encem, anak Mummy kan?
My hero...muahhh!!!

Stroller


Gambar nie semalam petang, balik dari keja..
baru terima stroller nie yang diorder
dari smartshop4u2c.blogspot
TQ.
Suke sangat coz it's so pink..
Tengokla tu, Iris macam kehairanan je
Kenapa aku kena duduk atas nie?
Macam tak sesuai sangat lagie coz dia belum boleh duduk lagie.

Tuesday, April 28, 2009

Busy Day!!!!

Hari nie terlalu la busy....
nie tinggal beberapa minit nak balik,
cuba gak menyempatkan diri menjengok blog,
dapat la sikit tgk blog member tapi tak sempat nak komen..
to be continued ecok pagie....

Monday, April 27, 2009

IRIS yang Bam Bam

Ha...kali nie, Mummy letak gambar Iris ala-ala seksi cikit..
Tapi dah ditapis tau...
emm..tgh berendam kat dalam bilik air...
Bam Bam Iris..
Dia memang suka mandi,
nasib bila dah abis mandi tak ngamuk tak nak kuar bilik air
Time nie Abg Ian dia tengah men'hensemkan' diri
orang bujang la katakan..hensem ke?
lain kali kita letak gambar Abg Ian mandi lak Ok.

Tag lagie

Tag darie Mummy Dasy

Apa nama penuh anda?
NUR IDAYU BINTI ALWI

Nama apa yang anda harap itu nama anda?
tak de gak

Post 4 pictures korang yang eksklusif yang takde sape tengok lagi.
Ian nangis,
waktu nie dia baru setahun lebih,
first time pijak pasir laut, geliiii..tu pasal dia nangis
Yang nie, Iris plak nangis..baru je lagie gambar nie,
tapi belum dipublish kan..
nangis sebab bad mood, tak berapa cihat plus ngantuk...
First family pic with Ian.
First family pic with Iris.

Apa kenangan paling bermakna dalam jiwa raga anda?
1.Menjadi isteri kepada my hubby
2.Melahirkan my hero and my princess

Apa prinsip hidup anda?
Be ur self!

Apa perangai anda yang paling buruk?
emmm...tak tau la, kuat membebel kot!

Tagkan 10 orang kenalan anda
kali nie taknak tag sesapa,
sesapa kat my kengkawan blog list yang buat dipersilakan...

Baiknye rasa kan?

NgAnTuKKK!


Semalam aku didera...
tapi dengan my hero plus ngan my princess tu..
mereka berpakat kot tak mau tido..
tgk barney sampai dekat pukul 1.
Ngantuknye...
Malas rasanye nak keja,
macam nak EL or MC je
tapi memandangkan jumat nie dah cuti..
so keja jugak la...




Friday, April 24, 2009

Cameramannye ADRIAN

Tajuk entry menggambarkan ceritanya..
Gambar di bawah nie diambil oleh Ian
yang berjaya menjumpai camera dalam handbag Mummy...
so, dia pun snap la banyak keping,
tapi yang dua nie je yang nampak gambar,
yang lain, hitam la, kabur la...
Agak-agak, ada tak seni nye gambar nie..
Plus boleh ke Ian jadi cameraman?


Ian & Iris - Memain time!

All this pic taken last night...
Mummy diaorang tak tau nak buat apa, than amik camera
snap gambar diaorang yang busy memain...
Abang Ian yang suka posing macam...
Mummy nye la!
Iris pun boleh tahan gak, tapi tgh meriah main
sambil dikacau oleh uncle didonye..
tu yang gelak besar tu!
Nie gambar mereka berdua tgh main!
Ada ke Iris jadi track laluan lori Abg Ian dia..nasib lori kecik.
Tu pun menjerit-jerit gak Mummy dia!
Plus nasib baik adik Iris nye in good mood...
Dah boring main, Abg Ian tinggalkan adik Iris sensorang..
Naik atas katil, main handphone plak!

Memacam gelagat bebudak nie!!!



For NOTTI NETTI

This entry is for my beloved friend, notti netty..
Advance mother's day present la kira ok!
Nanti mai opis aku kasi ke nak tunggu mother's day next week!!!
OK...Muah!!!

Makan lagie....

Macam dah blog pasal makan je...
Semalam pegi Mid Valley...tapi bukan gie tgk dinasour tau!
Actually nak gie amik lens cik notti netti...
so mamam la sekali...
kali nie, kami try kat ....as u can see below

Madam Kwan's...

Macam candle light dinner plak...
Muka-muka yang lapor...menunggu makanan.
Penuhnye meja...macam makan 3-4 orang, tapi kami berdua je!
Yang nie Netti punye..STEAK

Me makan Mushroom Chicken Rice...

Pastu yang salad nie plus dumpling...
Alhamdulillah..kenyang! Nasib tak order Sagu Gula Melaka
macam yang diidamkan oleh cik netti, kalu tak confirm tak abis lagie!!!
Membazir je kan...







Lunch with Notti Netti

As usual, my lunch date with Notti Netti...
this time makan japanese food kat Mr Teppanyaki

Me n Netti before mamam..
mula-mula dia anta Calirfonia Roll, ok lah sedap...
Pas tu dia kasi Miso Soup...emm tak sedap so tak abis pun...

Than sampai main course dia..me...makan chicken teppanyaki...Ok lah...ayam habis, sayur n nasi tak abis coz dah kenyang!

And for Cik Notti Netti kita, dia maman...
Tempura...

Siap ada nasi goreng, buah, coselow...
Pun sedap but tak abis, coz dah kenyang...

Sebabnye dah kenyeng memula kitaorang makan
Crispy Durian yang dibeli kat luar nye...CEDAP!


Thursday, April 23, 2009

ADRIAN

This entry sesaja je...
Tunjuk perangai my hero yang baik nie..IAN
He is a very helpful lately nie...
So..Mummy really apreciate it..thank u dear! MUAAHHH!

Nie pulak waktu dalam kereta,
bukan main nakal lagi dia kat belakang sengsorang...

Iris kat depan...
Sleeping beauty...ZZZZZ

Tapi bila sampai rumah..letak atas katil..
bangun dah!

Yang nie untuk JOJET...comel tak Ian waktu kecik?
Waktu nie belum setahun pun..montel kan?