Shoplinks.Asia

Thursday, May 8, 2014

K-Drama ~ Bride of the Century

okay..selit sikit cita korea
emm...
nie drama korea yg baru abis Mummy Ayu layan
cita baru gak la nie..


Bride of the Century
and..of coz..
Mummy Ayu nak tgk cita sbb heronya..

Hong Ki..
emm...tomei nya..
memang orang ckp cita nie best
so...harus la tgk
nak tgk plak..
kena tunggu cita nie habis semua episod kat gooddrama tu..baru la best Mummy Ayu layan
tu yg lambat gak tu...

ok..
review sikit yer..
hero cita nie..Hong Ki..sebagai Kang Ju..
dia nie pewaris satu company besar la...
and..of coz kaya
so..dia nie dah ditunangkan dengan Yi Kyung (lakonan Yang Jin Sung)

emm..yg baju hitam nie
but...dia ngan mak dia..ada niat la nak kawin dgn Kang Ju nie
sbb nak selamatkan business dia yg makin down
but...bila Yi Kyung ngan mak dia tau...sumpahan  keluarga Kang Ju nie
iaitu..
"setiap menantu perempuan sulung..akan mati lepas kawin"
of coz la dia tak nak..

nak jadi cerita..Abang kepada Yi Kyung nie terjumpa dengan Na Doo Rim

yg baju putih nie..
yes...orang sama..but watak berbeza
kira Jin Sung nie pegang dua watak la..
(satu watak jahat, satu watak baik)
so...Yi Kyung pakat2 ngan mak dia...konon2..dia lari dr rumah
but..nak selamatkan perkahwinan tu..abang Yi Kyung nie..
Yi Hyun minta & upah Doo Rim nie..menyamar jadi adik dia..Yi Kyung
emmm...

of coz la kena training bagai kan..
Doo Rim nie..just a normal girl..
dia duduk ngan nenek dia...

mula2..Kang Ju nie..

yg tomei2 nie..alahai..
memang tak suka ngan Yi Kyung
but..bila Doo Rim nie jadi Yi Kyung
Kang Ju jadi suka plak
sbb Doo Rim nie..comel, happy go lucky & spontan
tu yg buat Kang Ju suka

but...bila dah suka plak..
macam la plak...
tu yg buat lagi best tu...
nak tau apa ending dia..
kena la layan drama nie..
cita nie..16 episod jer...
leh tgk kat good drama...
or..cari DVD nya...lum kuar lagi rasa
best!!!
OST dia pun best..nanti Mummy Ayu cari & share yer..
:-)

3 comments:

msredcheesecake said...

akk dah habis tengok dah... bolehlah citernya... suka sbb LHK ler...hhee

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

dah abis tengok dah..memang best..sekarang tengah ulang2 tengok..hehehe..

NOOR HUZAIFA Shafie said...

memang layan citer ni... biqqmama tengok kt dranafire. apapun drama korea best lah.... layan

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno