Shoplinks.Asia

Tuesday, June 21, 2016

K-Drama ~ Beautiful Gong Shim

lama tak update citer korea
and..agak lambat gak Mummy Ayu update citer ni..
sbb dah masuk ep 12 dah kat korea & kat astro dah masuk ep 9 dah minggu nie
he he he..
mood berblog merundum la .. bulan2 puasa nie
sowie..

ok..jom layan cita korea yg Mummy Ayu dok layan sekarang nie...
Beautiful Gong Shim atau tajuk lain. Pretty Ugly
citer korea nie memang suka dua, tiga tajuk
antara barisan pelakon utama..

citer nie of coz la mengenai Gong Shim ni..
dia ni...mcm kurang bernasib baik la..
dpt keja...manjang tak tahan lama
dia ada sorang kakak..yg cantik & berjaya...
lagi la dia nampak mcm serba kekurangan
kakak dia nie lawyer
plus cantik la kalau nak dibandingkan dengan dia
but...actually Gong Shim tu cantik .. but dia pakai wig
sbb dia nak cover bahagian rambut yg botak

dia kenal ngan mamat ni...Ahn Dan Tae
hero cita nie..
Ah Dan Tae ni..menyewa bilik..atas rumah Gong Shim
so..hari2 dia orang akan terserempak...and jumpa
mula2 manjang gaduh jer
lama2..diaorang jadi baik...
nampak jer selekeh & selamba Ah Dan Tae ni..tapi dia nie lawyer

second hero...Joon Soo..
dia ni anak orang kaya
family dia owner syarikat Star Group...company besar la...
but dia sorang yg sgt humble & baik sgt
diaorang bertiga kenal secara kebetulan
and..jadi kawan..
Joon Soo ni suka tgk Gong Shim and dia kata Gong Shim ni cute
and..Ah Dan Tae plak..gelak kan
sian Gong Shim...

Gong Shim mula2 minat ngan Joon Soo
but...
bila Joon Soo confess dia suka ngan Gong Shim
Gong Shim baru sedar..yg dia just anggap Joon Soo sbg kawan..
tak lebih dari tu

sbb nya... Gong Shim suka kat Ah Dan Tae
sbb.. Ah Dan Tae....sellau support dia, kasi galakan & support dia
bial dia sedih.. Ah Dan Tae...selalu ada pujuk Gong Shim
and..diaorang lagi rapat berdua
but....
sedih sgt .. bila Gng Shim beranikan diri.. confess ngan Ah Dan Tae...dlm episod 11
Ah Dan Tae reject dia
cedihhhhhh...
why? why? why?

overall citer ni..sgt kelakar
dgn gelagat Gong Shim & Ah Dan Tae
but... masuk ep 11 ni..ada bab serius nya..

sapa nak layan...leh tgk on line
sbbnya..kat astro dah ep 9 dah...
setiap malam hari sabtu and ahad..kat channel 393

3 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Macam menariklah.. nanti nak cari online..

munirah mansor said...

saya tengok kat you tube ada full movie. kena download la nampak gayanya

ekin said...

citer ni mmg best..sweet2 je citer nye... tak sabar la nak tgu ep 13.. suspen je..

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno