Review K-Drama ~ While You Were Sleeping

oraits...
jom kita review sikit cita korea
actually..lately ni pun
Mummy Ayu dah kureng layan cita korea
mcm takde cita baru .. yg best
so...tak layan pun
plus Running Man pun
lama sgt tak follow
kat sini..Astro tak dpt tgk semua channel HD
so....takde la cita korea & Running Man
layan kat online jer

ok...cita ni..baru lagi
rasa rama tau dah kot
While You Were Sleeping

tengok pelakon pun..dah menariks kan
Suzy & Jong Suk
dua2 pun sama popular & sama hebat lakonan mereka
so....menariks la Mummy Ayu nak layan

cita ni start on 27 sept lepas...
setiap Rabu & Khamis...kat Korea
and setiap malam.. 2 episod.. dalam setengah jam setiap episod
so.....kira 1 jam jugak setiap malam
tak paham kenapa diaorang nak pecahkan jadi 2 episod
kan???
suka hati la..
now dah masuk ep 12 semalam
semua ada total 32 episod .. katanya

cita ni..mengisahkan Hong Joo lakonan Suzy

dia selalu dpt mimpi yg pelik2
and..mimpi2 dia tu akan jadi kenyataan
dia cuba nak ubah..tapi tak berjaya
sapa nak percaya kan

hingga la satu hari dia mimpi mak dia mati disebabkan kemalangan yg dia alami
dalam mimpi tu..dia berambut panjang
so....dia nekad..tak nak bela rambut panjang
and..dia sedaya upaya elak ditimpa apa2 kemalangan

and..hero plak... Jae Chan..lakonan Jong Suk pun..sgt mantap

dia ni..baru jer jadi peguam and dapat kerja
suka sangat selfie & rasa bangga la sbb dpt jadi peguam
and...nak jadi cerita
dia pun ada dapat mimpi and mimpi tu pun akan jadi kenyataan
emm...kebetulan kebetulan..kan?

satu malam..dia mimpi
 Jae Chan cuba selamatkan Hong Joo dr bunuh diri sbb tekanan
dia dituduh langgar orang awam sampai mati
padahal..bukan dia yg drive pun
and..disebabkan accident tu..dia koma 3 bulan
and....masa dia koma tu, mak dia mati sbb kerja teruk nak cari duit bayar duit sepital & lawyer semua
so...mimpi dia memang jadi realiti

but...
Jae Chan mimpi tu and dia berjaya ubah mimpi tu
and...Hong Joo tak bunuh diri
and mak dia pun tak mati

sweet couple

so far..yg minggu ni punya...Mummy Ayu belum layan

yg minggu lepas dah
mamat yg suppose mati..dlm accident tu
dia ni polis...lupa plak nama dia
Related image
yg kononnya Hong Joo langgar tu pulak..
dpt mimpi and mimpi dia jadi kenyataan
dah mcm berjangkit plak

Image result for while you were sleeping korean drama review
so now ..diaorang bertiga..
dah mcm kawan la...
:-)
weekend ni..baru nak layan episod minggu ni





mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. tak layan lg drama ni, nnt nak cari kat youtube atau web hosting kdrama ...
    suka kat Suzy tu...

    ReplyDelete
  2. Macam menarik.. Kena tunggu habis dulu baru layan.. Bila dia pecah-pecahkan episod rasa macam banyak sangat pula.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Sally nak tgk jugak tapi belum berkesempatan..hahahaha...tgk kat Korea ni takde subs..kena jugak tgk online esoknyaa..LOL

    ReplyDelete
  4. dalam cerita ni jong suk mcm terlebih mekap pulak...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...