Iris ~ Blood test

ok...cita pasal Iris dulu..
Iris memang ada problem ngan hidung & tekak dia
since dr Malaysia lagi
Mummy Ayu dah bawak jumpa doktor and follow up
and memang kena makan ubat & spray hidung dia
suppose balik Malaysia nanti follow up la
sekali....bila doktor sini dah check
dia terus kasi ubat .. last 2 week
but bila check..still tak okay
so..kali ni...doktor nak wat blood test utk check kalau Iris ada allergy ngan apa2 ker
emmm....
dgr nak kena cucuk amik darah jer..
dia dah start hujan
tu nurse dok sebelah
member dah moyok jer 

kena peluk2...
pujuk2...
and tak kasi dia tengok

tu pun..dia keraskan tangan dia..
tak nak kasi nurse tu amik darah dia
but have to sayang
tu dia...
ni kali pertama utk Iris
so.. of coz a dia takut
and..memang sakit sikit prosedur ni

1 minggu lagi..dtg balik utk amik result pulak
kali ni...balik bawak air garam
doktor suruh cuci hidung ngan air garam plak
emm.....harap2 ok lah
and..harap2 takde yg serius

balik...nak naik tuk tuk
okay jer..
layan jer la
muka masam lagi tu
sian princess bam bam Mummy ni

# time2 mcm ni..teringat sgt kat Didi
selalu ada dia..utk share semua ni
but now...takde dah
share ngan Ibu...ngan Mak..ngan yg lain2..
its not the same.
:-(

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. cian dia....
    klu nak baik,kena tahan sikit...
    Tq mummy ayu singgah blog nieyl..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...