Giveaway for just one day!!!!

ok....spt yg dikatakan tadi..
hari nie ada entry suprise & entry special
ini dia entry suprise nya....
khas untuk semua follower Mummy Ayu yg tercayang
Mummy Ayu nak buat giveaway..hari nie je
sbb apa..tunggu entry lepas nie...
cara2 & syarat2 nya:-
1. open for all my follower..
2. sila tinggalkan komen kengkawan
for Mummy Ayu di entry nie..
dalam komen tu...
sila komen apa yg best & apa yg tak bestnya
(apa yg disukai & apa yg tak disukai)
blog Mummy Ayu nie
& apa yg perlu diubahsuai (kalu ada)
secara kreatif
3. itu je...
4. tarikh tutup contest nie...pukul 9.29 pagi esok...
kira 24 jam ..ok?
5. pemenang akan dipilih oleh Mummy Ayu
berdasarkan komen yg best & kreatif
and keputusannya akan diumumkan sekali
(hari nie last day giveaway new year tu)
and hadiah pun akan diposkan sekali
hadiah apa....?
tak de la hadiah mahal2..
just simple gift but for me...its cute
(pstt... thank Mama Tiysa & Mama Balqis sbb tegur Ayu,
tak perasan silap tadi..he he he)
so...jom join!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

31 comments:

  1. ayat ko tu nk tnye apa yg best & apa yg tk best ke??kurang phm cz dua2 ayat tu best??

    ReplyDelete
  2. aah..krg paham apa yg best& apa yg tak best...rasa sesuai apa yg disukai&apa yg tak disukai ttg blog ini

    ReplyDelete
  3. aah..krg paham apa yg best& apa yg tak best...rasa sesuai apa yg disukai&apa yg tak disukai ttg blog ini

    ReplyDelete
  4. yang bestnyer...dari blog mummy_ayu ni, eT leh dapat ramai kawan...
    pastu sonok ada surprise2 camnih...ngeee...

    ReplyDelete
  5. blog mummy ayu ni sememang nya best dan tidak ada cacat celanya. melihatkan keletah iris dan ian setiap hari dicoret di dalam blog ini sudah memaparkan keBESTian blog mummy mereka ni.

    yg penting, kita as mom's blogger mesti BERANI, JUJUR dan KREATIF mengerah idea di blog supaya semua orang suka dan rajin datang ke blog kita.

    go go mummy ayu!

    ReplyDelete
  6. yg best blog ayu ni mmg slalu update kecuali kalo tk sihat or cuti tp sempt gk online dr umh kn....ngan citer ank dara & anak teruna nye yg mcm2 aksi..suka tgk..yela kita kn sama2 ada sure suka bc blog yg ada aksi anak2 kn...

    yg tk best blog ayu, gmbr tu mcm tk puas tgk..mayb kena tukar size beso skit

    apa yg perlu diubah suai...
    sempena thn br ni aku rs ko tukar susunan blog widget ko tu...cuba ko wt 2 column ke..kiranye template br sempena thn br...lps tu widget tu susun bg lg cantik...kira mood thn br la

    ReplyDelete
  7. saya mmg jarang komen kat blog mummy ayu ni just jd silent reader je...kih3..tp slalu baca apa yg di post oleh mummy ayu..bg sy blog mummy ni dah ok tak ada yg kurangnya...entry yg slalu di tulis pun mmg ikhlas dr mummy cuma kdg2 nak buka blog mummy ayu ni mkn masa sikit nak loading(adakah broadband sy yg bermasalah?kih3)

    yg lain tu semua ok2 ja...apa2 pun selamat sambut tahun baru ya mummy ayu :-)

    ReplyDelete
  8. me mmg suka bc blog ini...mcm2 ada.....tp me tak suka la tgk blog templete/widget ni...berterabur la...satu lg.. krg gemar la lihat iklan nuff kt ats header...hilang tumpuan...buka2 blog mummy nampak iklan nuff dulu, bukan nyer header yg comel itu!

    ReplyDelete
  9. waaa ade contest 24 jam..hehe..hadiahnya dr living cabin ke?hiks:p

    ok aku suka baca blog ko sbb byk kisah ank2 ko yg comel n ensem itu..iris dan ian..ko sgt gigih..setiap hari wajib ade story pasal iris or ian or both..msti kamera tu dh mcm nyawa ko kan..xleh tinggal langsung..hehe..n paling aku suka n3 ko sumenye simple..even pendek n ringkas tp padat n ade pengisian..xmelalut yg bkn2..confirm khatam pnya la every single word :) besela klu jenis blogger yg nk cpt je bw..n3 pendek2 msti katam pnya..klu panjang berjela tu alamatnya tgk gbr je la..bila baca blog ko ni kira mcm baca diari ko..mksud aku tau semua bende yg ko buat n ko suka..even aku kadang ade gk terskip n3 ko.. huhu :D kesimpulannya tu la yg menyebabkan blog ko ni best..

    ok yg xbest nye cuma ko pnya n3 agk xpress.skali kuar n3 4-5 n3 n jarak masa tu dekat sgt..tu yg kadang aku tertinggal n3 ko..buka2 je eh dh ade 2-3 n3..hiks..so mgkin ko perlukan pengubahsuaian dr segi schedule n3 nk dipublish..hehe..maybe ko bole jarakkan sket time publish n3 tu..so that org ade peluang nk baca semua n3..xde la tertinggal..

    ok since ko mmg sgt produktive dgn n3..aku suggestkan ko moderate all comments..so that kan org yg tertinggal n3 ko dorang bole katam kan n tinggalkan komen..ko msti baca klu ko moderate kan..klu x nnti org just baca je tp xnk tinggal komen sbb ingt ko msti xbaca sbb n3 lama..ni true experience actually..ape yg aku alami..kadang aku excited nk komen n3 ko yg lama yg mana aku tertinggal tu (ko kan express:D)..tp sbb ko xmoderate komen so aku assume ko xkan perasan komen aku kat n3 lama..hehe...jadinya aku xkomen..just komen 2 n3 terbaru jek..so klu ko moderate komen..ko xkan missed any single komen dr readers ko no matter new or old n3 :)readers pn rs confident nk komen sbb ko msti baca pnya..hehe..

    ok pasal layout blog ko aku suka dh color pink n white..besrsih..cuma perlukan susun atur lebih kemas dan tersusun..aku rasa better guna 2 column or klu nk stick wth 3 column, ko separate kan..sidebar kiri kanan n tgh2 n3..so xde la bercampur..skang ni column ko 2 sidebar kt sblh kanan kan..so nmpk mcm bercampur..aku tgk pn kadang pening..hehe..

    pastu kan..follower button tu ko letak on top of the sidebar.bawah profile ko...so that org bole nmpk n teringat nk fllow blog ko..ye la sometimes org mls nk scroll jauh ke bawah :) mcm banner2 contest or ape2 banner letak at the bottom of the sidebar..update list tgh2..mcm homework list tu sume kt bhgian bwh sbb tu cuma utk reminder for urself..so xperlu readers nk view.so ko clean n clearkan sidebar ko la kiranya..klu buat 1 sidebar at left n 1 sidebar at right lg ok..kemas n teratur..

    overall..aku suka blog ko..pengubahsuaian yg aku cadagnkan hnyala personal view dr aku..just sharing a thought..yg penting contest blog tu yg btl2 menarik minat aku..so klu yg lain2 tu pn grand kira bonus la :)

    ReplyDelete
  10. hehe sori dh mcm n3 plak aku buat comment box ko ni:p

    ReplyDelete
  11. eh aku silap taip kt akhir wording tu..bkn contest yek..CONTENT ..hehe:D ampun kan kami penunggu gua;p

    ReplyDelete
  12. betul ko nak tau apoa best and tak bestnya blog ko nie??? haaaa..meh sini aku habaq kat ko!
    READY???????

    TAK BEST!!!
    1.Tang Label ko tu haa...dah le slim...ketepi lak tu....aku rasa takde pun takpe kot...
    2.Warna blog ko nie tak naik!!!! aku tau ko suka fink...tapi kasi la naik sikit..nie macam nak nyambut valentine tapi lupa bawak bunga....
    3.Dah tiba masa ko tukaar camera!!!! gambo ko suram!
    4. Buangkan jer Gambo Teddy blink2 tu.....mana komp yang slow....haram tak nampak....nampak space kosong jer!
    5. kalerkan sikit blog ko nie.....putihhhhh (pink sikit)....ko tu dah ditebuk tupai....buat cara ditebuk tupai, jangan nak kaler putih suci murni cam anak dara. Meriah sikit wei!!!

    Yang BEST!!
    1.blog ko best, sebab dapat cover aku! kalo aku tak wat en3 makan2..ko tolong buatkan...aku suka!
    2.Ko rajin upload gambar, walaupun gambar ntah apa-apa.
    3.Bak kata aimi, ko rajin wat en3 kecuali sakit (itupun jaranglah ko tak buat.....
    4.Ko rajin wat contest yang ko sedia maklum aku maleh nak join...inipun ko paksa aku! baik ngaku!!!!
    5.aku suka blog ko, sebab dalam blog ko, ko berjaya naikkan traffik blog aku...(marah si aimi)....

    ada banyak lagi..tapi cukuplah, kang tak muat space..chiow..

    Nah!! aku dah join!

    ReplyDelete
  13. suka menjenguk blog mummy ayu ni sebab ian tu hensem.. hahah boleh tak?..
    suka entry yang simple simple ni dan bila baca rasa macam boleh gambarkan keadaan tu..
    templaate yang cantik..
    header tu pun menarik.. kalau nak ubag letak gambar ian dan iris yang latest and kecikkan kelebarannya..

    jemput ke ALL IN ONE
    nurhafiz2009@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. aku tk marah ye nett:-p..wah geng bachelor smua kemain komen....si suziey siap btulkn lg:-p

    ReplyDelete
  15. klu aku jadi ayu reject trus..giler sengal nett..direct je ngutuk..tp xpe..BFF gitu..harusla telan wlaupn pahit..hahahahaha

    ReplyDelete
  16. saya nak join laa..
    yang best nya..ada surprise GA camni,kelam kabut nak join

    tak bestnya...tak de kot..
    saya org baru tak tahu nak comment..
    look good,banyak info n cerita family..

    ReplyDelete
  17. bff je leh komen kutuk kaw2..org lain kalo wt gtu turs tendang...hahahaha..kn ayu reject tkde dh bff die...

    ReplyDelete
  18. hai Mummy Ayu !!

    sy bgtau yg best dulu yer :-

    1- everyday ader cite. penerangan yg panjang & menarik hati la nak baca smpai abis.

    2- kat blog ni ader jumpe ramai2 kawn ..so, boleh la mncari kawn

    3- ada pic banyak ..suke.

    yg x best & kena perbaiki:

    1- colour kasi meriah sket ok.baru syok :D

    2- lable kat tepi kiri tu cm x nmpak sgt & serabut sket

    3- kat bahagian content tu kalu boleh ada colum . lagi cantik & tersusun.

    thanks ayu.

    ReplyDelete
  19. saya kadang2 ada jenguk blog mummy ayu nie.. dari giveaway chocolate sampailah sekarang..

    yang best pasal blog Mummy ayu, cerita2 pasal Ian & Iris.. Suka tengok keletah mereka.. Header yang comel...

    Yang rasanya patut diperbaiki... Warna laout blog kat... Kene cari pink yang terang sikit.. Baru nampak meriah.. Lepas tue, Buat colum kiri dan kanan baru nampak kemas sikit...itue jerlah kot..

    TQ

    ReplyDelete
  20. wahhh, ada contest ker.. harini ajer ekkk.. kn bg komen ni hehe..

    yg best :
    1. sbb sentiasa up to date.. hari2 mesti ada entry.. kadang2 tak sempat bc entry smlm entry harini dah ada hehe..

    2. suke bc ttg family mumy_ayu.. ian dan irish yg comey ... kipidup kay..

    3. team color blog cool = pinkk.. i likeee..

    yg tak best :
    1. susun atur.. maybe bole dikemaskinikan lagi..

    okay, itu ajer ;)

    ReplyDelete
  21. alahai sama pulak pandangan dgn org atas ni..alycia..

    nak fikir lg tak sempat ni..

    good luck tuk mereka yg join tu..hehe..

    ReplyDelete
  22. adeq suke bace entri mummy ayu ni sebab mummy memang sincere tulis entri.. well tulis etri kne pakai hati kan.. then.. suke tgok si ensem Ian ngn si comel Iris.. lagi2 penah tgok diorang depan2 kan.. lagi la suke.. eheheheh...

    mummy pulak rajin update.. kire atleast ade je bende boley di bace sehari2an... sangat suke.. ye la.. life adeq ni.. bosan.. so.. bace kisah2 menarik org nie best jugak...

    pasal blog mummy ni.. takde la serabut pon.. kire ok la.. tak berat lagila adeq nk loading ngan mutu broadband yang cikai ni... jadi itu da CUKUP2 bagus bagi adeq...

    yang tak best? asik puji je kannn? agagagga... tak bestnye.. memang tang ni memang tak best... GAMBAR MEMANG TAK PUAS TGOK...

    nk tgok gambar2 dak2 aktif tu banyak2... besar2... agagagga...

    lastly.. ciyum kepam2 kat dua budak comel tu yeee... alololo... comel nye diorang!!!

    ReplyDelete
  23. sy br je join blog mummyayu ni, jd xdpt la nk komen..huhu..tp sjk sy join trs terpikat, best msk cni, sllu berupdate dgn citer2 terbaru..

    ReplyDelete
  24. dah take note sampai sini..tq atas semua teguran membina tu...
    sila la join lagi..
    till esok...9.29 am...ma acih!!

    ReplyDelete
  25. emmmmmm!! Nak pk jappp!!

    ape yang na suke ngan blog mummy nih?? sbb mummy ayu nih suke update cter terKINI n sensasi..Sensasi meanss..Cter panas pasal anak2 ! Yang cute miut ituuuuuuuuu!! me sgt2 suke nengok Iriss yang da boooommmm Chubby ! sgt comey!!

    Yang need improvement..ssh nak carik button follower n kalau leh..biar la ruangan entry besar sket..baru la best nak tengok gambar Iris n Ian yang cun n hensemmmmm!! kalau kecik..jadi nampak gambar kecik n kurang best!!heheheheehheheheheheehhehehe

    ReplyDelete
  26. saya suka tengok layout dan header blog ni. kemas dan menarik. :D

    cuma, kalau perbaiki blog tu, mungkin daripada segi tulisan dan sidebar tepi tu.

    mungkin boleh perkemaskan lagi sidebar tepi tu. contohnya, macam label tu, boleh cari tutorial untuk tak payah tunjuk bilangan entry untuk sesuatu label tu.

    jumlah pelawat, follower, yang tengah online boleh letak kat sebelah atas.

    mana widget yang rasa tak perlu, boleh buang. satu lagi psal tulisan, mungkin boleh but justified instead of align center.

    gambar yang dalam blog akak sume cantik2. kalau akak rajin, editla supaya gambar tu hidup. hehe

    suka baca blog akak, menulis dgn hati. ;)

    ReplyDelete
  27. me most of the times silent reader ajer :p
    so mcm tak aci nak komen apa yg tak best --overall ok jer
    blog yg simple, sweet :)sbb me peminat pink tegar

    kalau me jd pengadil utk GA ni, me rasa komen suziey paling debomb hehe selain panjang lebar, memang ada intipati dlm komen yg berjela2 tu heheheh

    ReplyDelete
  28. sori ayu
    kepala aku tgh tak center ni kejap lagi ade visitor dari MONAS nak lawat lab.
    kejpa sgt ler contest ni..
    aku nka pikir betul2 pun tak boleh then tgh busy.
    lenkali buat lagi yer beb.
    aku support kwn2 nnti.
    jgn riso...
    sori arr
    betul2 tgh serabut nih..
    pening..
    kepala pusing...

    ReplyDelete
  29. tq pada semua yg sudi join

    Ayu ~ its ok...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...