Hichki ~ Review cerita Hindustan plak

lama tak wat review movie or cerita korea
kali ni...review cerita hindustan plak
he he he..
"HICHKI"
Rabu petang tu
blogwalking jumpa blog Ika
tgk dia review cerita ni..
emm...baca2..mcm menariks
tgk trailer..
ok..best..kena layan
semalam pagi..dok la gigih cari online yg ada subtitle
and...jumpa
cerita ni tak lama mcm cerita hindutan yg lain...sampai 3 jam
just 1 jam 56 minit je..almost 2 jam
ok la kan...mcm cerita english biasa
Hichki mengisahkan Rani Mukerji...membawa watak sbg Naina
penghidap Tourette Syndrome
since lahir
dia selalu keluarkan bunyi..
cak cak...wak wak
and akan become worst kalau dia tengah panik & gugup
since sekolah lagi..dia selalu kena marah
struggle nak sesuaikan diri dia
even ayah dia pun....mcm malu dgn dia
yg selalu ngan dia & support dia...adik lelaki dia & mak dia
mak & ayah dia pun bercerai
so...lagi lah kan

dia minat jadi cikgu since ada sorang cikgu ni..
mcm idola dia la

dia pergi interview banyak sekolah
and..semua reject dia
bila tgk keadaan dia
dia punya resume ..memang impress
but...sbb tourette syndrome dia tu

sehingga la...satu ari
dia dpt call...ditawarkan jadi cikgu sementara di sebuah sekolah
seronok sgt dia

rupanya..dia dpt offer tu pun
sbb sekolah tu memang perlukan sgt
sbb kelas 9F tu......dah banyak cikgu tukar..semua tak leh handle

9F..14 orang murud jer
but..semuanya nakal2...
boleh ker dia handle?
and...mcm mana penerimaan murid2 tu..dgn bunyi2 yg dikeluarkan?
memang jadi bahan la kan..

nak tau..kena la tgk cerita Hichki ni
best!!!
tgk trailer dia dulu..

cerita ni..takde langsung cerita cinta
mcm kena jer...dgn hari guru baru2 ni
terbaik lah

Mummy Ayu tgk online kat Uwatchfree
tapi amik host Vidplayer utk english subtitle
ada gak sangkut2..but kejab2 & bila refresh...akan sambung kat part yg kita stop tu
boleh la...dr takde langsung
cari kat youtupe pun tak jumpa
yg takde subtitle .. ada lah
but mana paham plak
so..boleh la kat uwatchfree tu.....sangkut2 sikit2 pun layankan jer la...


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Macam menarik je citer ni...
    nanti nk tgk laa

    ReplyDelete
  2. Ika tgk dekat gudang movie. Takda sangkut. smooth je mummy. hee. Dah tengok eh. best tak? Ika sebab suka cerita hindustan. Tak kisah genre apa. sebab tu blh tgk apa saja hee. Maaf kalau tak mencapai apa yg mummy expect hehe. Tapi since lama Rani tak berlakon. Ika rasa cm berbaloi la. dapat tgk dia berlakon balik tapi dengan genre movie yg berlainan. dan watak dia tu rare. susah nak buat bunyi cmtu huhu.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...