PKP

sepanjang 2 minggu PKP ni
Mummy Ayu baru 3 kali keluar...
dgn tujuan..beli brg dapur
(kuar gi keja tu lain kira la kan)

Sabtu baru ni

ni yg kali kedua
poloh2 tu

and ni yg kali pertama

selalu nya Mummy Ayu gi beli brg2 kat family store area rumah je
kena beratur
check suhu
pakai sanitizer semua
pakai glove
pakai mask
lemas, panas...
mcm mana la front liner kita kena pakai sepanjang masa tu kan
kesian diaorang
moga mereka semua dilindungi Allah
dan diberikan kekuatan...
in sya Allah

kita yg pakai kejab ni pun
dah lemas...

naik keta
memang terus bukak & buang 
mask & gloves tu
sanitize tangan lagi,
kunci keta semua

sampai rumah...angkat brg2...
buang plastik2 semua
mandi & basuh semua baju yg pakai tu
terus mandi

yg mana kita boleh jaga
memang jaga

seboleh mungkin
memang x kasi ayah or ibu kuar
plus bebudak la of coz...

balik keja pun sama
Mummy Ayu akan terus gi mandi, 
basuh baju terus

selalunya Mummy Ayu kuar tu
selain dr gi beli brg dapur
Mummy Ayu akan singgah rumah sekali
tgk rumah, tgk pokok bunga,
siram pokok bunga & amik baju keja

currently...Mummy Ayu stay rumah Ibu & Ayah
sbb Ian & Iris x nak duduk rumah berdua
masa Mummy Ayu keja
dulu sebelum PKP..memang ulang alik la
but since PKP
Ibu pun suruh duduk sekali
senang x risau Ibu kata

sambil2 tu
leh la tolong Ibu masak2...kemas2 mana yg patut

plus 2 org anak buah Mummy Ayu - anak Angah - Qiqi & Dedek
dok sama kat umah Ibu
diaorang dtg cuti sekolah ari tu
ingat nak stay 1 minggu la
sekali PKP

Angah nak balik amik pun x leh
nak tlg antar pun x leh
alahai..tak dpt nak tolong
kesian..anak & ibu kan
masing2 rindu...
tak leh bayangkan la kalu Mummy Ayu 
be strong je la yg mampu ckp
plus jgn risau,
kita org jaga anak2 ko ni
kasi change ...Ibu & Ayah manja2 yer

moga2 cepat la keadaan ok
sama2 la kita berdoa yer
moga kita dpr berpuasa & bertarawih mcm biasa tahun ni
in sya Allah

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. Ayu bleh gak keluar..along langsung tak kuar2 rumah, nak beli barang pun kirim kat adik...tak pun barang basah abah yang pi beli..13 hari dah berkurung....

    ReplyDelete
  2. memang mana boleh jaga tu, kita jagalah..
    Tak terbayang mereka yang berkerja sebagai frontliners..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...