Emily in Paris

punya la lama dah cita kuar kat netflix
baru la 2 hari lepas start layan
"Emily in Paris"
yg buat lambat layan tu
sbb bukan movie
ada 10 episode
and..nampak gaya mcm ada next season

but bila dah start layan tu
wah..memang susah nak stop
sbb best, simple, cantik
and ceria la...
plus 1 episode pun x lama
dlm 30 minit mcm tu je

cita ni mengisahkan Emily ni
kena transfer gi Paris
wah..bestnya keja kar Paris
dia ada boyfriend
but bila dah dah keja kat sana...
bf minta clash..sbb susah PJJ
takpe..Paris lagi ramai mamat ensem
he he he

cabaran Emily ni
boss kat tempat baru dia keja kat Paris tu..Savoir
makcik ni...Sylvie x suka ngan Emily
mcm2 Emily buat utk amik hati Sylvie ni
but x berjaya
sampai ep 10..memang bos dia x berkenan ngan Emily ni
maybe next season ok kot

but Emily maintain ceria & positif
Emily ni kerja kat company marketing
so...dia banyak jumpa org dlm kerja dia

she got lucky dapat sorang kawan yg baik & ceria mcm dia jugak
Mindy..dia ni dr Shang Hai
keja as nanny kat Paris sbb dia x nak ikut apa yg bapak dia arrange kan utk dia
Emily seronok la dah ada kawan...Mindy


selain dr Mindy,
Emily pun baik ngan jiran bawah rumah dia...Gabriel
Gabriel ni chef...rest area umah diaorang gak
Emily selalu salah rumah...
nak gi umah Gabriel ni
and since Emily dah clas ngan bf dia
Emily mcm ada crush la ngan Gabriel ni
buttt..
Gabriel dah gf

and nak jadi cita
Emily pun kenal ngan gf Gabriel ni..
Camille
Camille pun suka kawan ngan Emily
dr segi keja & sbb bf dia dok dekat umah Emily
so..diaorang selalu la jumpa semua

so....cita yg simple, takde la penin2 bila layan tu
and suka tgk view kat area Paris tu
cantik2..kedai kopi dia
pas tu...sedap2 plak bila dgr lagu french 
and lagi satu suka tgk Emily nya pakaian
comei2....
x mcm nak gi keja plak dia dressing
maybe sbb dia bahagian marketing kot
banyak jumpa org
agaknya la 

hopefully & rasa nya akan ada season 2
sbb ending ep 10 tu mcm tergantung
 mesti and kena ada kesinambungannya
best best!!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. ramai aku tgk org share psl emily in paris ni..aku soh husband aku search gk aritu tp berepisod...aku kalo berepisod ni mls skit nk layan..tgu la kalo rs rajin nk tgk nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun mula malas nak layan, but sekali start..ok best!

      Delete
  2. Replies
    1. kannn...harap next season diaorang couple..eh eh..

      Delete
  3. Kena tengok cerita ni....wah, handsome sungguh gabriel tu..berkenan pula..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Saya pun tak tengok lagi...ingatkan movie! Tapi 10 episod x 30 minit, kira ok. Sedang drama korea berpuluh2 episod pun blh tengok! 😁

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...