Potong Jambul

Jawapan kepada soalan..
kenapa Mummy Ayu cutie Jumaat plus semalam, Isnin...
extra one day, adalah...
Buat kenduri potong jambul
IRIS & RIFQI
Sepatutnya, majlis nie buat waktu Iris 3
sekali dengan majlis lenggang perut Angah
tapi time tu Daddy busy, tak dapat cuti
So, tunggu la baby Angah kuar,
buat sekali dua orang...
Alhamdulillah..semuanya dah selamat.
Buat kecil-kecil je..
Pagi 10.15 marhaban plus potong jambul semua..
habis marhaban, kengkawan Ayah..baca doa selamat sikit.
pas tu makan time...!
Meh kita tengok gambar sepanjang majlis kenduri tu...
Nie gambar my hero Ian..
first pic tu, dia merajuk coz dia tengah main kat luar
(macam Daneen lak)
Mummy panggil masuk..lama sikit baru ok.

Pas tu orang tengah busy marhaban,
diaorang dua beradik duk seronok main...
boleh ker?
Nie pulak Rifqi...
mula-mula bad mood gak..
lelama cikit ok la...
Nie my princess..IRIS
Dia ok jer..
Letak kat tetengah marhaban tu pun ok jer..
Oreng semua geram tengok dia..
Good girl Mummy..
Muah!!
(baju gown yang comel tu Cik Net yang kasi hadiah..ma acih!)
Yang nie taken waktu tengah marhaban..
Tengok tu Abg Ian dia pun join sekali
Waktu time tengah marhaban tu..
Yang Iris duk busy tarik selendang Mummy nak makan..
Yang Ian duk follow Mummy sambil tarik kain..
Bayangkan lah...
Mummy duk control jer...
***
Nie plak gambar gift-gift nye...
pasal gift nie la Mummy amik cuti Friday tu...
Bunga telur tu..
jangan tak percaya bunga dip tau...
Mummy buat waktu dalam pantang Iris..
Bila dah masuk 3 minggu tu, dah boring, badan pun dah sihat sikit..
mula la buat bunga telur...
Mula nak buat pink tapi takut keluar hero..tu pasal buat purple..
Barang-barang memang dah beli sebelum bersalin...
so buat lah..tak de la cantik mana pun..
Yang dalam paper bag pink, riben biru tu..
goodies bag for bebudak..coklat, keropok plus baloon...
packing malam khamis tu sampai kat seremban pukul 9 lebih...
lepak tunggu hero & princess tido
Pukul 11 lebih sampai 2 lebih...

Yang nie lagi satu adventure nye..
Buat hari Jummat tu..
Baking cuppies..start buat dari petang, after lunch,
siap masuk dalam box pukul 3.30 pagi...
Ok tak? thanx to nottinetti coz kasi resepi sambil
tunjuk ajar pasal cuppies nie...ma acih ye!
Yang nie sesi potong jambul kat belakang tabir...

My family..
Mummy + Daddy + Ian + Iris
Angah family
Angah + Amir + Rifqi
Panjang nye entry kali nie...
sowie la
banyak sangat posing
tu yang panjang tu...


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

No comments:

Post a Comment

Jemputla komen di sini...