Happy Merdeka Day!

Dah 52 tahun negara kita merdeka
alhamdulillah!!!
so..selamat menyambut hari merdeka kepada semua
warga Malaysia...!!!

every year jarang miss tengok perarakan merdeka
walaupun just kat tv
sejak ada Ian pun
Mummy Ayu yang ajar dia
walaupun dia tak faham
yang kita celebrate merdeka day...
Mummy akan kasi dia bendera satu
than layan tgk orang berarak
kereta berhias
polis reramai
ada jet terbang terbang tu
pas tu layan ulangan bunga api yang malam tu
tak larat nak tunggu

ini pic dia on 1st merdeka celebration for him
waktu ni 31 Ogos 2007
Ian baru 6 bulan
tengah breakfast
duduk atas baby chair depan tv
kat kl je time nie

yang nie plak last year
31 ogos 2008
kat Seremban
rumah Tok Umi
tengok mentang mentang dah besar
berapa banyak bendera dia nak
pas tu jerit jerit
eneka something macam tu la
kononnya merdeka!

this year pulak dengan Iris
so..tak tau lagi macam mana
celebrate kat mana..
so tunggu kan aje la citanya...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. ian mmg cute sejak kecik, muka x berubah!

    ReplyDelete
  2. selamat hari merdeka!!!
    kitaorg celebrate kat depan tv je..

    ReplyDelete
  3. jOjet ~ ah ah...dia memang tak banyak berubah..hensem dari kecik..he he he!

    Nurhayati ~ selamat hari merdeka..sama la kita.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...