Shopping untuk berbuka...

Sedar tak sedar
dah 3 hari kita berpuasa
nanti kejab aje 30 hari kan...
this pic taken yesterday
waktu kuar kat bazar ramadhan di pandan indah
ramainya orang...
macam macam yang dijualnya
dalam banyak banyak tu
ada 2 kedai yang menarik perhatian Mummy Ayu
first dia jual kambing panggang
kambing tu sekor sekor dia panggang
macam kambing golek pulak
nak beli but ramai sangat orang
lain kali la Mummy kata kat Daddy
plus puasa lama lagi
pas tu Mummy kasi tau la kat Ian
"Ian, tu kambing tau"
nak tau Ian jawab apa
"kenapa dia tak bunyi?"
Mummy punya la gelak
kat tengah orang ramai tu dia boleh buat lawak
but actually he is serius
bijak bijak...
yang second yang mendapat attention Mummy
is kedai jual ayam golek
but bukan macam ayam golek biasa
diaorang siap bawak oven yang boleh masuk orang
besar oven tu..
macam mana la diaorang bawa
than takkan nak mengangkut oven tu hari hari
thinking???
Iris ngan Daddy
ha ha yang tangan Daddy tu separuh je
Mummy pun ada lagi
tak de la beli banyak sangat
coz semalam Mummy masak
just beli kuih, murtabak, air 2 jenis
and for Ian.."unat"
kuih apa tu???
DONAT
seriusnya princess...
senyum sikit...
ha..comel pun
princess mummy...
yang abang Ian
sempat pulak nak main kat playground tu
pulak..
nasib kuar awal boleh la Ian main jab
kenapa awek kat belakang tu usha Ian tu?
minat ke?
my hero...Ian
hencem....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. Huhuuu amboiii semanagt nampka iris ngn abg encem tuh g pasar ramadhan erk.. hehee.. mummy slmt berposer yer..

    ReplyDelete
  2. nasib la nak dpt gaji dah.. huhuhu.. pulon bershopping buka pose..

    ReplyDelete
  3. sonotnyer diorang main kat taman ek...mesti tak mau balik2 kan

    ReplyDelete
  4. mummy jet xmkn kambing tp ayam tu feberettttttt!!!

    ReplyDelete
  5. aRe_uDear ~ diaorang memang la semangat, tak posa..tambah ian tu, semua nak diborong nya..

    jai.jezz ~ tak de la pulun mana tu, berpatutan.. jangan samapai membazir..tapi kalu ikut nafsu, semua nak makan..perut tengah lapar.

    Mama_Aqish ~ memang pun mama, mummy ngan daddy dah lapar..

    jOjet ~ kambing la best, ayam biasa je..

    ReplyDelete
  6. wah, bestnya daging kambing panggang tuh...meleleh airliur....

    ReplyDelete
  7. mcm sedap je kambing panggang tu, yummeh! lawaklah Ian ni hihi :P

    ReplyDelete
  8. nza ~ tu la..memang terliur..ngan bau dia fuh.tak hengat!

    MeL ~ nak kena pegi try gak nanti..

    ReplyDelete
  9. heh..heh...heh.. sakan gitu..
    hah..hah..hah..betul gak apa yg ian ckp tu.. bila dia tau utk kambing.. for sure nak ada bunyikan..

    ReplyDelete
  10. Alaaahaiiii gebuness nye pipi diaaaaaaaaa!!~

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...