Holiday just one day...

salam khamis semua..
wah esok last day kerja
pas tu cuti lagie..
best la minggu nie...kan?
so..meh layan pic yg banyaks nie
jenuh mengupload..nasib la cepat jer
pic..last week
holiday kami...ke....?
suspens sikit...
mula mula we all balik Nilai jumaat malam tu
layankan aje la pic macam macam aksi nie...
Iris dah tak sabar dah nie nak gi jalan...
Abang Ian lagi la..
dah standby dalam kereta
takut kena tinggal ker?
ke mana kami nak pegi yer...?
barang dah penuh dah dalam keta my FIL
kami ke....
!
!
!
!
!
"Nur Raihan"
di Hulu Langat.....
actually nie pun firts time Mummy Ayu ke sana
apa pun memang best sesangat...
Nur Raihan nie rumah Daddy punya uncle
kira rumah for holiday la gitu...
cantikkan?
best sgt...
tenang....relax...plus complete la for holiday...
ada kolam ikan
ada kolam renang
ada dusun buah (tu tak pegi pun)
ada inside game
and also outside game....
semua ada..
best!!!
nie time baru sampai
gie jenjalan kat area kolam ikan
Ian nampak tpt basikal
sempat satu pusingan....
we all pegi ngan my MIL, FIL,
kakak ipar & family
and also Acu Faizal (my adik ipar)
and also my brother Apiq
(my family gie Penang...
Apiq tak ikut so..follow me)
nie kat area dalam rumah ...
best kan?
Ian pun busy nak main
Mummy ada gak try main pool tu
tapi...paham paham aje la...
aksi Ian ber'karaouke'
lagu twinkle twinkle little star..
lagu ding dong bell
sampai ke luar rumah dengar suara anak bujang menyanyi...
Iris dan makin ngantuk
jenuh menidurkannya
last last dia tido kat luar tu
atas buai yg single tu
lena....
pas dia dah tido
angkat dia ke dalam
Mummy pun busy.....
fishing..kononnya...
tak de la
dok prepare for BBQ mlm tu
bila semua dah settle
petang tu..time to terjun kolam....
swimming pool....
best!!
bila petang tu ramai my sedara
on daddy side dah sampai...
so makin la meriah...mandi kolam
Iris pun dah bangun....
pelampung pun banyak
macam macam shape ada...
Ian best la layan
semua pelampung dia nak try
seronok Ian berendam....
Iris pun suka
but bila Mummy try apungkan dia
dia takut...
Daddy pun nak naik pelampung ker?
nie lepas mandi...
dah comel dah princess Mummy....
malam..BBQ time!!!
banyak foods!!
chef of the night.....Chef Daddy....!
aksi kami..
Ian main pool
Iris main chess..
cayalah!
last last Iris posing tepi tangga
pas tu main game plak
lepak atas bean bag...relax jer
posing wajib..4 of us...
diaorang dok seronok layan karaouke....
suppose Mummy Ayu tido sana
but Daddy nak balik sebab Ahad tu dia kerja
so..sian plak dia sorang sorang drive malam
so...we all pun balik malam tu
apa pun holiday yg best
walaupun satu hari...
naik jer keta Ian & Iris tido....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

11 comments:

  1. wah beso umh tu..ada mcm2 mmg best la p rmi2 leh mandi manda leh bbq ek...dapnye...

    ReplyDelete
  2. comel nyer ur girl ikat dua chenggitu..

    btw, i x sempat lagi nk post adiah birtday ian... nanti la time gathering 28 nie kite jumpa eh.. u pegi kan??

    ReplyDelete
  3. mama tisya ~ seronok sangat!!

    firahadifa ~ tq! ah ah..insyaallah gathering next week kita jumpa...can't wait nak together gether!!

    ReplyDelete
  4. oo xtiton ke..nmpk bw barang mcm nk berkampung..ekeke:P bestnye ade tpt holiday sdiri..banglo tu mmg disewa utk org awam ke atau utk famili holiday je..best btl..mmg relaxx

    ReplyDelete
  5. wah bestnyer...sekali sekala tenangkan fikiran...jumpa kat gather nanti k

    ReplyDelete
  6. besar gila la umah tu
    bestnya
    open utk org lain jgk ker

    ReplyDelete
  7. suziey ~ best sgt..banglo tu just utk family jer...

    Mama Aqish ~ ah ah..relax jer..jumpa kat gathering nanti..can't wait!

    zh-ena ~ best sesangat!! just for family je..

    ReplyDelete
  8. bes lah rmh tu mmy ayu,mcm hasienda kan,tenang.bbudak pun sgt seronok mandi manda..

    ReplyDelete
  9. Wahh...cantiknyer rumah holiday tuh...

    I pun kalau gi terengganu mesti menetap kat Banggalow kakak i...kira rumah holiday kitoranglah...

    ReplyDelete
  10. mamasuri ~ tu la..semua ada...

    mommyYen ~ ah ah..relax je..apa pun rumah orang..

    Aleyn ~ best sesekali dpt relax cam nie..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...