Selamat Hari Polis

entry lewat petang...
first ly nak wish
SELAMAT HARI POLIS
to.....
sapa lagi my BFF la
C/INSP Netty Noreen
no badan...emmmm tak ingat la plak
he he he
dan juga kepada semua pegawai & anggota
POLIS DIRAJA MALAYSIA
(dan juga semua KTA yg keja ngan polis...
chewah... nak jugak tu)
dah la Mummy Ayu n KTA opis nie dipaksa pegi
celebrate Hari Polis nie
so..pagi tadi selepas Subuh
kami nie dah tunggu bas
tapi disebabkan kami lewat sampai...
bas dah terlepas
pegi naik keta sendiri...
meh layankan pic pic yg Mummy Ayu sempat snap....
banner Hari Polis..
logo Hari Polis tu cantik
mcm cincin plak kan?
ada asap asap lagi
tapi jauh la
coz Mummy Ayu duduk bawah khemah
pas tu lambat sampai
kena duduk belakang cikit
so..limited gitu nak snap snap
camera pun dah abis zoom dah
tapi ok la nie kan...
pic kami..harus...
(Mummy Ayu nampak gemuk la....
am I fat?)
ha...
ini dia abang abang & kakak kakak polis kita
yg menjaga keamanan negara
(chewah...ayat...bodek...)
PM ada, Menteri KDN ada,
IG & DIG harus ada
smart jer tgk diaorang berkawad
team pancaragam
superb!!!
team anjing ngan team kuda
anjing dia ...besar besar
plus bijak
bila tgh org berkawad tu..
diaorang duduk elok ajer
dah ditraining...
===
tapi sian diaorang...
dr kul 6 lebih rasanya
dah mula berdiri kat padang kawad
sampai settle dekat nak kul 11
dalam pada tu rasanya more than 20 orang kot
pengsan plus pitam
mostly perempuan la
panas beb...!
uniform dah la tebal
cuaca panas....
berdiri plak tu
tak tau la bfast or not..
takut tgk cara diaorang pengsan
tersembam ke padang kawad tu
kitaorg yg duduk bawah khemah pun jadi kecoh plak
jangan la ada yg cedera serius...
===
lepas abis tu
memang ada makan makan
tapi we all dah panas plus lapar
so..terus gerak
mula nak makan Mc'D
takde parking plak
so..gie mamam KFC
disebabkan still before 11
so..mamam bfast set la...
===
sekian cerita hari polis
dr Mummy Ayu....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. baru ena tahu yg nett tu polis hehehehehhe

    ReplyDelete
  2. dua org adik yg makan KFC tu buat me craving la.... nak makan KFC gak!!!

    BTW , jadi tak date kite esok nie
    ??? kite makan manhattan fish market nak?? i nak blanjer!!

    calling2 yah!!

    ReplyDelete
  3. zh-ena ~ he he he..tak de gaya polis ke net? ayu ada tak gaya polis?

    firahdifa ~ emmm..cedap gak bfast KFC...
    esok on ajer..Net dah sibuk nak kasut la, wallet la..esok msg msg ek...c u esok!!

    ReplyDelete
  4. to netty ,

    muhahahahahahahaha (vempire laugh)

    ReplyDelete
  5. netty ~ sorok bab polis ker, bab shopping? sowie...awat tak habak tu rahsia...

    firahdifa ~ bila plak ko jadi vampire tu..?

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...