little Iris...

sebenarnya suppose entry Ian
but terpublish entry Iris dulu
ok aje lah yer...
Iris tecik lagi
baru nak masuk 2 tahun
so..tak de la banyak sgt pic mcm Ian
untuk anak kedua
kena jarak 2 tahun
and sekali lagi
ngam ngam je Ian 2 tahun
tak samapi sebulan pun after tu
terus pregnantkan Iris
he he he...budget baik punyer
sbb Mummy Ayu memang tak makan apa apa ubat
just plan sendiri jer
kali nei pregnant mabuk memang teruk
tak larat masak
baju pun antar laundry jer
morning sickness sampai bersalin
and memang selalu doa kan Tuhan
nak anak girl..plus nak bersalin normal
sekali lagi alhamdulillah...
doa Mummy Ayu termakbul
dapat anak girl & dapat bersalin normal
lahirlah
IRIS (Mummy pilih)
NUR (sama sama pilih)
DELISHA (Mummy jugak pilih)
so...dah sepasang anak Mummy...
bila orang tanya
"bila nak tambah lagi?"
alahai....rasa mcm dah cukup jer sepasang
but..yelah kalu ada rezki tak tolak
cuma buat masa nie biarlah dulu
nak tumpukan pada Ian & Iris dulu
and jawapan Mummy Ayu
"tunggu kerajaan luluskan cuti bersalin 90 hari"
ha ha ha....
yelah..working Mummy
tak larat la
balik umah dari kerja
..kelam kabut nak masak
nak siapkan anak anak
mana nak kemas kemas lagi
next year Ian dah sekolah
kena tgk gak homework dia plak
semua kena pikir
so...nantila...
he he he...
bila dah rasa lahirkan anak 2 orang nie
dah rasa caesar & dah rasa normal
emmmm...rasa mcm caesar tak sakit sgt
and bila ditanya mana nak pilih untuk no 3...
boleh tak nak pilih caesar...???
kengkawan cam ner?
rasa mcm normal tu sakitnya...
nak jaga after tu..terasa lagi sakitnye....
kalu caesar..tak de sakit sangat
cuma long term la kena jaga betul betul...
apa pendapat kawan kawan?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. tak pernah rasa ceaser...so normal is the best...hehehe

    ReplyDelete
  2. sama here..tak penah rasa ceaser...so rasanya nirmal best kot

    ReplyDelete
  3. iris dr bby mmg bam2 kan..cumelll..

    rasanya mcm prefer normal kot,sbb fra tak pnah rasa cser lagi hihi

    ReplyDelete
  4. chubby nyer pipi Iris ms kecik...geram nak cubit2...
    pandaila kak ayu plan...

    ReplyDelete
  5. Ayu ~ ooo..dua dua normal ye..senang ye..

    Diamilikku ~ ooo..ada org plak kata caesar sakit lagi normal..mcm mcm kan..

    Farra ~ ah ah..Iris dr baby memang bam bam...

    Oyat ~ plan sendiri sendiri ..nasib jadi jer..

    ReplyDelete
  6. eemmm untung la mummy dah ada 2.2.. pengalaman kan.. cam kita tak pernah rasa caesar.. n pernah dgr pengalaman org lain kan.. rasanya better normal kot

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...