Shoplinks.Asia

Monday, September 28, 2015

K-Drama baru ~ Twenty Again

cita korea lagi...
:-)
Mummy Ayu memang addict dgn cita korea
tak cukup kat astro..layan cita korea baru..online plak

currently..selain dr cita Yong Pal
Mummy Ayu tgh layan cita ni..
"Twenty Again"
takde kat astro pun..
layan online kat hp jer (online)
cita nie..baru masuk episod 10..minggu nie
kat korea pun sama
best!!

jom Mummy Ayu cita sikit..

antara pelakonnya...

cita nie..mengisahkan heroin..Ha No Ra
heroin cita Winter Sonata dulu
sapa yg minat cita tu..memang perasan
still cun...kan?

ok...No Ra nie..dia korbankan masa remaja dia
sbb dia kawin awal..masa umur 19 tahun
dia jatuh cinta ngan suami dia.... and ikut suami dia belajar ke luar negara

nie suami No Ra...Woo Chul
profesor...

and..dapat sorang anak lelaki..

Min Soo
anak No Ra nie...beru jer masuk kolej jugaks...

now..lepas hampir 20 tahun..
dia & suami dia..dlm proses nak bercerai..
sbb dah tak sehaluan
and..husband dia kata...dia tak sesuai dgn dia dah
yer la..No Ra ni..uneducated
suami dia plak..profesor
plus...suami dia pun..ada perempuan lain..prof jugak
alasan la tu..

dalam masa yg sama..No Ra dpt tau..
yg dia ada penyakit cancer
and..ada masa 6 bulan jer lagi
kesian sgt..time tu

so....utk menghabiskan sisa2 hidup...
dia buat list..
apa yg dia nak buat..sebelum dia mati
antara nya...
dia nak sambung belajar
dia nak rasa...jadi pelajar kolej
kan dia kawin awal..so tak dapat rasa semua tu
so..dia nekad..amik periksa
and..dia berjaya masuk kolej
nak jadi cerita...dia dpt masuk kolej yg sama ngan anak dia..Min Soo
plus...suami dia pun..baru jer ditransfer ke kolej yg sama
emm...tiga2.....sama kolej..

and..kat kolej ni..
life dia banyak berubah..
dia jumpa ngan kawan sekolah dia..
hero ni..
Cha Hyun Sook
dia nie pun..prof kat kolej yg sama

mula2....Hyun Sook nie..tak perasan
but..lama2 dia tau gak
dia ni..minat kat No Ra..masa sekolah tu
but....dalam diam la
kira mcm secret admirer gitu
but..bila No Ra kawin & ikut suami dia keluar negara
Hyun Sook nie marah + frust

so..bila dia jumpa No Ra & No Ra plak
jadi salah sorang student dia..
dia pun marah & tak suka
saja jer dia susahkan No Ra

No Ra tak kisah & kuatkan semangat dia..
sbb dia nak belajar
and dia berjaya sesuaikan diri dia
walaupun ada a few halangan

tetiba..one day...diary No Ra tercicir & Hyun Sook terjumpa
and..dia baca
dia dapat tau..No Ra sakit & ada masa beberapa bulan jer...

and..dia gak baca list...apa No Ra nak buat sebelum dia mati
dia.....as a friend..cedih la
so..dia try sedaya upaya...
nak penuhi list No Ra tu

No ra pun heran..
tetiba Hyun Sook jadi baik ngan dia


No Ra heran gak
but..dia suka la
sbb apa yg dia nak buat..dia dapat buat

but..tetiba..dia dapat call dr sepital
pihak sepital tersalah kasi report..
yg ada sakit cancer tu..org lain..bukan dia

suka la dia..
lega sgt
but......dia still continue..buat apa yg dia nak buat


and..dia dpt tau gak...
yg suami dia ada scandal ngan prempuan lain...


mcm2 jadi


mcm2 gak....yg terbongkar..

emmm..

memang layan la..


sapa yg nak tgk.
leh jengah kat gooddrama..
Twenty Again
so far...dah episod 10...

best!!

* ada satu lagi cita korea baru..yg Mummy Ayu baru layan
will update later key..
:-)

1 comment:

Amy Hilmirda Daud said...

Amy pun layan citer ni jugak.. Yong Pal dan she was Pretty pun best jugak. Tengok kat dramatv.tv senang sikit.

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno