Shoplinks.Asia

Monday, September 14, 2015

Kren runtuh di Masjidil Haram, Mekah..jumaat lepas

assalamualaikum and good afternoon semua
selamat hari isnin!!

jumaat lepas...duni dikgemparkan dengan satu tragedi yg tidak disangka2...
salah satu kren di Masjidil Haram, Mekah...runtuh
dah...ramai saudara2 kita yg berada di sana...
yg sedang dalam menunaikan ibadah rukum Islam kelima terlibat sama
sekurang2nya..87 orang meninggal dunia
manakala 184 orang atau lebih..yg mengalami kecederaan...
4 orang warganegara Malaysia..telah disahkan meninggal dunia
dan 10 orang cedera

takziah buat semua keluarga waris yang terlibat
semoga tabah menghadapi nya..

Al Fatihah utk semua yg terkorban 
semua yang pergi ke Mekah..
mengimpikan utk meninggal & dikebumikan di sana..
Arwah Atok Mummy Ayu pun...meninggal dunia di sana..
pada tahun 1980
watu tu..Mummy Ayu kecik lagi
tak ingat pun..but
I am the only cucu yg dia sempat jumpa & tengok
Al Fatihah utk  arwah Tok Ali..

sejak semalam petang lagi
kakitangan Tabung Haji Malaysia dibenarkan masuk utk tujuan pengecaman jenazah
kepada semua keluarga....harap bersabar menanti berita dr Tabung Haji
Tragedi kren runtuh Masjidilharam: Enam jemaah Malaysia disahkan cedera

2 comments:

mama tisya said...

adikmipar aku kt sana send whatsapp psl kejadian ni..awl2 5 org je..lps kuar senarai dh 10 org yg cedera...tk sangka slh sorg mangsa yg patah tulang kaki tu classmate aku time study kt mara...alfatiha utk keluarga mangsa yg terkorban

adianiez AIDA said...

rezeki mereka dpt ke sana dan "menetap" di sana akhirnya.
dlm ihram.
dlm masjid.
beribadah...
Allahu Akbar.

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno