Shoplinks.Asia

Wednesday, November 18, 2015

Milik Engkau Saja - Acik Lana

rasa dah lama skt dah kot...novel terbaru Acik Lana nie
so..Mummy Ayu nak buat review sikit..
jom!!!
sinopsis belakang novel...

and...nie plak sinopsis versi Mummy Ayu...

novel nie mengisahkan Darlina..dia ni...keja kat pet shop Abang dia
dia hidup dlm dunia dia..
gi keja, balik keja...
tak suka bercampur dgn orang ramai...
and..even worse..dia kena buang ngan family dia
just dia ngan abang dia..plus kawan baik dia..Julia
and..few yg rapat2 jer..
ini semua disebabkan kisah silam dia...di zaman gelapnya
emm....misteri sgt kan..
dia pernah terkenal..as "Darlina Newcastle"
kenapa..kisah apa?
kena la baca..

ok...kat pet shop abang dia la..dia mula kena dengan Izz Ariff
Izz Ariff bawa kucing dia..Coffee ke situ
minta tolong Darlina & abang dia...rawat Coffee sbb demam panas
punya lanic "Daddy" Coffee ni..
sian..
nasib baik Coffee dpt diselamatkan
and..since tu..Darlina mula berkawan2...
bukan Izz Ariff jer kawan dengan Darlina
Coffee pun dpt kawan dengan Queen Ally, kucing Darlina
comel jer cita kali nie..sbb ada watak kucing jugak..suka!!!

Izz selalu dtg pet shop tu..jadi volunteer
tolong apa yg patut
and..they become best friend
best friend la sgt...walaupun ada debar2....kadang2..
emmm..I like!!

tak best la kalau hapy jer, tak de cita la..kalau tak adventure
emm..watak jahat...Irina

Irina nie..tunang kepada Izz Arif
oooo..dah bertunang hero..mcm mana tu?
Irina ni..pelakon terkenal..
dia rahsiakan yg dia dah pernah bertunang sbb tak nak jatuhkan populariti dia
emm..sangat kan
plus dia pun ada gak scandal sana sini
sehingga la dia terlanjur dgn Qadri..pasangan dia dlm drama baru dia
panas..panas...
Irina & Izz Ariff nie ....dah kawan lama & bertunang pun lama
so...masing2 sayangkan ikatan tu
but rasa sayang...makin kurang
Izz Arif mula sedar..bila dia kenal ngan Darlina

but...Irina still sayang ngan Izz
betul ker? mcm tak caya jer ..kan

ending..kena la baca cita nie
apa cerita dgn "Darlina Newcastle"?
apa yg Darlina dah buat?..sampai kena buang family
mcm mana cita Darlina dgn Izz Ariff....best friend jer ker?
bolehkah Darlina mulakan hidup baru..membuang sejarah "Darlina Newcastle"?
semua pun ..best sgt
dr ms 1 - ke ms 924
ada suka, lawak, ada sweet sgt..sampai tahap nak poton kaki,
ada romantik.......ada sedih, ada nangis..semua pun ada!!
plus ngan watak2 kucing..sweet sgt!!
and..ada pengajaran yg kita leh belajar dr novel nie

ok..sapa2 yg nak beli novel ni secara online..
leh la jengah ke blog Acik Lana..kat sini
ada diterangkan cara2 nak order & buat pembayaran semua

kalau nak beli kat kedai buku.pun boleh gak
tapi lambat skt..maybe awal disember gitu

to Acik Lana..congrats on ur new novel
best sangat spt novel2 yg lain gak
tak pernah menghampakan!!

keep it up & keep on writting!!!
looking forward for your new novel!!

3 comments:

kayyana said...

wow macam best je novel ni.. acik lana ni mmg pandai buat novel kan

Rizziela said...

dah lama x beli novel.. membaca novel pun dah lama ditinggalkan

Dayy Raz said...

saya nak sangat2 buku ni. kalau ada sesiapa yang sudi jual buku ni. saya nak beli 😔

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno