Shoplinks.Asia

Monday, November 30, 2015

Car boot sale......versi Mummy Ayu. - update!

(entry melekat..new entry scroll bawah yer..tq)

dengan lafaz Bismillah ir-Rahman ir-Rahim..
Mummy Ayu lancarkan 
car boot sale la konon2..
tapi kat blog
:-)
.....

semua novel2 kat sini..
Mummy Ayu yg punya
so....normal la kalau ada nama & tarikh tu....
ek??
semua novel kat sini dalam keadaan yg baik
ada yg berbalut & ada gak yg tak balut
but..semua pages ok & cun & masih boleh dibaca
even kulit buku pun..semua ok

harga novel2 ni...antara RM 7 hingga ke RM 20
and..harga novel nie..tak termasuk postage
kos postage....akan ditanggung oleh pembeli bergantung kepada berat & jumlah buku
(ada yg tebal & ada yg nipis & maybe ada yg nak beli more than 1 buah novel)
kecuali...yg nak COD..tak kena la postage
(sesiapa nak COD..kena bincang jugak dulu yer)

kpd sesiapa yg berminat...nak beli..
email Mummy Ayu di..
idayualwi@yahoo.com

pembelian berdasarkan siapa cepat & siapa email dulu..

ok..jom tgk..novel2 nya
ada lebih kurang 58 buah setakat nie
(ada lagi yg lum dipilih..)

ada novel yg Mummy Ayu buat review & ada jugak yg Mummy Ayu tak buat
siapa yg nak baca review novel yg Mummy Ayu buat
leh klik pada tajuk2 novel tu
yg mana takde tu..takde la review nya..he he...

nie sebuah jer novel yg RM 20..
contoh nama & tarikh yg Mummy Ayu tulis..mcm pic atas tu..kecik jer pun..

yg bawah nie.....sebuah RM 15 sebuah..

yg nie pun..RM 15..tinggal 1 lagi jer...

yg bawah nie..RM 10

pun RM 10 (dua2 dah ada yg berminat)


yg bawah nie...ada yg RM 10 & ada yg RM 7 

Lelaki Eksklusif - booked

nie...RM 7

Miss Pisau Cukur -booked.

ok..sekian utk kali nie
ada lagi novel yg nak di lelong jugak
lain kali plak 

pada sesiapa yg berminat...
email kan pada Mummy Ayu
idayualwi@yahoo.com
siapa cepat dia dapat
and....pada yg beli banyak tu
maybe Mummy Ayu akan kasi special diskau
emm..will see ok?

selamat memilih & selamat membaca!!!
:-)

# email akan dibalas....kalau lambat sikit tu..
faham2 la..he he..
and..urusan pengeposan akan dibuat pada hari Sabtu & Ahad sahaja
time tu jer yg Mummy Ayu free leh gie pejabat pos...

Chocolate Cake..... full of choc!!

lagi....cita weekend lepas..
mood rajin sikit
so..membaking la Mummy Ayu
and hasilnya...
voila...

pagi2 Ahad tu..dah mula buat
tapi.....guna instant choc cake flour jer..
he he..rahsia tau!
campur semua2 bahan..
gaul2...
and..
baked!

kasi sejuk betul2..
petang sikit .. baru start deco2...
choc ganache,,, M7M & Kit Kat
and...

siap dah..
yg sepruh tu..tak cukup plak kit kat nya
nak kuar gie beli..hujan lebat
so..layan jer la
lagi pun..utk makan sendiri jer

Ian & Iris...suka la
berebut nak potong kek
dah malam dah..time tu..
lepas dinner...
baru layan dessert ..

cedap Mummy!!!
emm..nanti Mummy buat lagi yer..

The Good Dinasour ~ sabtu lepas..recommended!!

sabtu petang....weekend lepas..
bawak Ian & Iris gie tgk wayang
ye la..cuti sekolah ni..tak ke mana2 pun
so..jom layan movie..

cita baru kuar khamis lepas
"The Good Dinasour"
main walk in jer..nasib ada seat
kami tgk show kul 4..


overall....cita nie sgt best & ada pengajaran..
sgt recommended...utk kengkawan bawak anak2 tgk..

cita ni mengisahkan sepasang dino nie...
dpt anak..3 ekor..
and..yg anak bungsu ...Arlo..
dia nie..yg paling kecik dlm 3 beradik tu
and..dia paling slow & sedikit penakut
satu hari...dia terjatuh dalma sungai & terpisah dr family dia
so..nak tak nak .. dia kena la berdikari & belajar utk survice di dunia luar....
dlm perjalanan tu.... dia jumpa dgn budak tecik nie...
Spot
jauh beza dgn Arlo..Spot ni..sgt berani
tak takut apa2 pun..garang & survival
Apot byk tolong Arlo
mula2..Arlo pun tak suka..
dia halau jer Spot ni
but..akhirnya dia terima gak
and..they help each other..

dalam perjalanan ..mcm2 dino yg diaorang jumpa
ada baik, ada jahat..
and...ada gak dino yg minta Spot tu...dr Arlo
sbb Spot nie berani...
but Arlo tak kasi..
 
  

Arlo & Spot....cari jalan nak balik rumah Arlo
Spt & Arlo makin rapat
sweet sgt tgk diaorang
even diaorang tak boleh berkomunikasi .. dlm bahasa yg sama
but..diaorang leh faham each other
and..Arlo...makin berani..utk hadapi dunia yg mencabar

berjaya kah Arlo pulang ke rumah dia?
mcm mana plak ngan Spot?
emm..kena la tgk cita nie..baru tau ending dia mcm mana
he he he..

as usual...ada jer promo..

and ... Mummy Ayu pun terjebak..
beli la sorang satu for Ian & Iris
tumble..ada Arlo tu..


suka la..masing2...
:-)

but..we did enjoyed that movie
best!!!
sapa yg lum bawak anak2 gie tgk..bawak la..
tak nyesal punya la..

Al-Fatihah

assalamualaikum and morning semua
selamat hari isnin!!!

awal pagi nie..kita dikejutkan dengan berita sedih...
Al Fatihah utk arwah Yus
semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan orang beriman
amin

Friday, November 27, 2015

First round.....

tak plan pun...
semalam..kuar ngan Ibu..bawa my sis Wanie..beli barang2 dia nak bali Poly
sekali..Ian & Iris pun sama..dok tgk peralatan naik sekolah
so..Mummy Ayu pun pilih2 & belikan kasut sekolah
sorang 2 pasang

as usual...Iris busy pilih fav cartoon dia
tahun nie..ada kasut sekolah Frozen dah
apa lagi...
1 princess 1 frozen
Abang Ian....rilex jer
cuma dia request..nak kasut sekolah tali
Ian memang dah pandai ikat tali kasut
so..no problem la
emm..Abang Ian dah besar..tahap 2 dah..tahun depan

Salam Jumaat!!

assalamualaikum and morning semua
salam jumaat!!!

:-)


Thursday, November 26, 2015

Masih ongoing - Carboot sale...

masih ongoing lagi..
yg start semalam petang...
jengah2 la & do email me..kalau ada yg berminat
:-)

so far...ada gak yg dah email semalam...
and...still tunggu confirmation dr diaorang
but..once diaorang kata diaoran berminat..
Mummy Ayu terus booked kan novel tu...
takut ada yg bertindan nanti
kan?

nie st utk Mummy Ayu
so..masih tak biasa lagi..
kalau ada salah & silap..sowie yer..

Khamis sudah!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari khamis!!

:-)


Wednesday, November 25, 2015

Lelong novel...

selepas difikir2...ditimbang2
Mummy Ayu decide ..nak jual novel2 Mummy Ayu yg banyak tu
bukan semua la...of coz
sbb dah banyak sgt & takde tempat nak letak novel2 baru Mummy Ayu

mula2...ingat nak buat car boot sale..
so...semalam dok la tanya kat FB..kat mana ada buat car boot sale..kat area seremban
sekali...ramai yg minat plak..
so.....try jual kat blog & FB jer dulu la..

balik keja semalam...
dok la asing2...mana novel2 yg nak dijual
so far...dapat la 2 kotak penuh ni...

and..antaranya...
dari Karya Seni..

dari Kaki Novel...

and..
dari Alaf 21 & Prima...
harganya..
jab lagi Mummy Ayu upload kan..
tapi antara RM 7.00 - RM 20.00
tak termasuk postage
tgk2 dulu ek....

Great wednesday!!!

assalamualaikum and morning semua
selamat hari rabu!! 

:-)

# nak lelong novel murah2 ..jab lagi ek!!

Tuesday, November 24, 2015

Iris nak kuruskan badan???

chewah..tajuk entry..sgt gimik kan?
he he he..
Iris ... Ahad pagi weekend lepas
baru lepas senaman..minum jab

ikut Tok Umi gie City Park..
dpt la jogging 1 round
pas tu...dia dok main senaman ni..
baik2...

takut jatuh plak

Abang Ian pun nak jugak
Ian..dah besar..so maintan jer

Mummy Ayu..emmm..
teman kan Ian jer..
he he he..

malas nak follow mula2..tak sihat sikit
Abang Ian..nak Mummy jugak
tu yg ikut jer la..






Make over..dress Iris.

weekend lepas...
mood extra rajin
dok la layan make over dress Iris nie..
 
dress nie.....dress masa dia tadika tahun lepas..
Ibu yg jahit
so..besar & dia still muat
but..dah senteng & lengan dah pendek
ye la..dia dah makin tinggi
so....Mummy Ayu pun..make over la..

potong lengan tu..jadi lengan pendek
and..
potong dress tu..jadi pendek gak..paras bawah lutut
and..jahit labuci sikit kat leher...
jahit lengan & bawah dia
and..Iris reques nak letak nama
emmm...
lepas 1 hari lebih melayan...
siap la jugak..
v
v
v
v
v
lum gosok lagi
he he he..

close up sikit...
nampak tak nama tu?
suka la Iris..

# dok cari pic Iris pakai dress ni masa tadika..tak jumpa plak and..
semalam minta Wanie snapkan pic Iris pakai dress nie..pun dia tak nak..later2 la yer..
;-p

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno