Iceskating......1st experience for Ian & Iris

ok......jom layan pic2 .. Ian & Iris main iceskating...weekend lepas...
masing2 dah siap dah...nak mula

Ian masuk dulu..
and..tak payah guna penguin pun
mula2 tu slow la...
lama2 dia ok..
Qays & Mia...memang dah pandai dah...

wah....ada gaya lagi
berani tul Abang Ian

Mummy pun tak berani..takut jatuh
Ian...ada la jatuh2 but dia bangun and mula balik..
caya lah!!

while..Iris plak
dok la ngan penguin tu..
Mia &  Ian ... ada gak tolong2 dia..
but Iris takut nak lepas penguin tu..
mula2..dia main kat tepi2 jer
Mummy Ayu suruh gie tengah
baru dia nak ke tengah

time ni dah ok sikit
but still ngan penguin..

Ian...dah seronok dah..

Mia nak ngan Iris...tapi Iris takut nak lepas penguin tu
sayang sangat
dia seronok..
but nak penguin
1 jam dah abis..
penguin dah abis masa
dia nak penguin lagi..
ok....2nd penguin...
Iris still tak cuba tanpa penguin....
time ni dah kul 1 lebih
orang dah makin ramai..
bila dah masuk dlm nie..bebudak tak leh kuar..dr kawasan iceskating tu
kalau kuar..tak leh masuk balik
kecuali..visitor/ guardian...
Mummy Ayu boleh la kuar masuk..just scan tag kat tangan dulu..

so..masing2..makan n minum kat dalam tu jer

dah penat main .. berenti rehat jab..
makan n minum
Ian & Mia

Iris & Qays..

3 of us...

pas dah rehat..
main lagi...
time ni... Iris dah ebrani main kat tengah2 sikit
and..sorang2..
sbb yg lain dah laju..
tapi still ngan penguin dia..
yg ketiga..ok
total.. 3 ekor penguin utk Iris hari tu..
tak kisah la....janji dia happy
4 of them...
seronok nya....



buah hati Mummy....
feeling2 main snow la..

kat dalam tempat skating tu.tak boleh nak amik gambar
so..ada la yg pekerja kat situ bawak camera & snap sana sini and kasi no kat bebudak tu..
dah kat luar tu... ada kaunter..
tgk la no gambar tu
and..boleh la pilih .. yg mana nak beli
2 keping RM 50
Tok Wan beli 2 keping..
pic cucu2 dia ni....

kuar dari ice skating kul 4 lebih
masing2 dah penat & sakit kaki dah
puas main...dr kul 11 lebih sampai kul 4 lebih..
terus gie makan
than baru balik

ma acih to Tok Wan & Mak Tok..
bawa Ian & Iris main iceskating
they have so much fun & learn how to skating!!

nanti kita gie lagi yer...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...