K Drama ~ Are You Human?

lama tak wat review cita korea
actually...lama gak tak layan cita kore..
layan haft way.. boring .. stop

but cita ni..memang dinanti2 kan
and..memang layan la
Are You Human?
since dr tgk preview..
memang dah excited nak tgk
so..bila dah start..of coz la follow

cita ni..1 ep 30 minit jer
1 malam 2 episod
1 minggu 4 episod
full ada 36 episod
minggu ni..dah sampai ep 24 dah
so far...memang best, tak boring & excited nak tunggu next episod
sbb nak tau..apa jadi
emmm...
best

jom Mummy Ayu cita sikit..

lakonan...Seo Kang Jun 
sbg Nam Shin & Nam Shin 3..robot tu

cita ni mengisahkan Nam Shin ni...waktu kecik2..
dikidnap oleh atok dia..orang kaya

anak lelaki atok ni...bapak kpd Nam Shin..mati dah..kena bunuh ngan musuh dlm selimut dia...
so..dia nak kan waris..dia amik la Nam Shin ni...

but...bila Nam Shin besar
dia curious la nak jumpa mak dia
so..dia cari la mak dia..
which is..saintis yg bijak pandai...

Oh Ro Ra...ni la mak Nam Shin

and..sbb rindukan anak dia... yg kena bawak lari ngan pak mertua dia
Ro Ra ni..buat robot yg menyerupai anak dia
so..dia tak rindu & tak rasa kehilangan anak lelaki dia
Nam Shin 1...waktu kecik
Nam Shin 2..waktu remaja
Nam Shin 3..waktu dah besar
dia ikuti perkembangan anak dia..melalui internet saja
so..dia leh la tiru2 muka anak dia tu
and..dia akan improve apa kelemahan robot tu..

waktu Nam Shin betul2...dpt kesan mak dia kat mana
and..time tu jugak la..musuh lama tu muncul and cuba bunuh Nam Shin..
mcm mana bapak Nam Shin kena
semua ni..punca of coz la sbb tamak..nak bolot bisness
but...time la tu jugak la..
Nam Shin ni..terserempak dgn Nam Shin 3


masa nak lintas jalan
and...Nam Shin betul kena langgar lari
orang jahat tu la..
and Ro Ra ada gak time tu..
and..of coz la dia tau..Nam SHin betul yg kena langgar
sbb berdarah bagai
sedih sangat..sbb dapat jumpa anak yg dirindui..dlm keadaan mcm tu

so...since dr tu la..
Nam Shin 3..ganti tempat Nam Shin
utk protect rahsia... and utk jaga hak Nam Shin

Young Hoon 
dia ni..assistant Nam Shin
and..dia paling rapat dgn Nam Shin
so..dia tau Nam Shin pegi cari mak dia
so..dia pegi jugak..but semua dah lambat
so..dia just jumpa Ro Ra & Nam Shin 3

so..Young Hoon ni yg ajar Nam Shin 3..
utk jadi Nam Shin
ajar siapa yg berada di sekeliling Nam Shin
ajar mcm mana nak jadi Nam Shin..sombong, tak friendly

and..bila balik Korea
So Bong ni plak.. jadi bodyguard Nam Shin 3
ada cerita gak So Bong ni...dgn Nam Shin & Nam Shin 3
and..mcm mana dia end up jadi bodyguard bagai
kalau nak cita details..panjang jadinya
yg main point nye..
So Bong jadi bodyguard Nam Shin 3

dr dia tak tau..Nam Shin 3 tu robot
sampai la dia tau
dr dia jadi spy..kpd musuh diaorang
sampai la dia tersuka dengan Nam Shin 3 tu
walaupun dia tau..Nam Shin 3 tu robot
and..dia cuba nafi kan
but....setakat p 23..dia memang mengakui...dengan Nam Shin 3
yg dia suka...walaupun tau robot
alahai...
time ni..dah jadi mcm kesian nya

kesian jugak dgn Ro Ra..mak Nam Shin
sbb nya bila Nam Shin dah sedar dr koma dia
mcm2 problem plak muncul
and..mcm2 yg tak dijangka...tetiba jer
emm...
suspen kan?

so..kalau nak tau..
kena la layan... Are You Human? ni
best & pelakon2 pun mantap!!!

walaupun nampak watak tu..mcm pembantu jer
but sebenarnya..oooo dia ni
ha.... tetiba jer..mcm penting gak watak tu
Image result for are you human too

ni Seo Jong

keja ngan atok Nam Shin tu
and..dia ni la yg jahat
bunuh bapak Nam Shin
and..now dia nak hapuskan Nam Shin jugak
sbb nak bolot business atok Nam Shin ni

but....anak perempuan dia
suka dgn Nam Shin
siap nak kawin bagai la..
Ye Na..

Nam Shin mula2 tak suka
so..Nam Shin 3 pun tak suka la
but....hampir2 kawin jugak lah diaorang
nasib tak jadi kawin

tapi .. bila Nam Shin sedar dr koma
Nam Shin percaya kan Ye Na ni plak
emmm... nampak kan..suspen tu

ni plak David
Image result for are you human too david
keja ngan mak Nam Shin
and dia ni la..yg tolong Ro Ra..buat Nam Shin 3
and..dia selalu cakap..dia bapak Nam Shin 3
ha ha ha..

but..tetiba plak
dia ada rahsia jugak
dia rupanya bekerja sama jugak dgn atok Nam Shin tu
pulak...kan???

ha....suspen suspen
kenapa...apa rahsianya..
ntah ..lum faham lagi

kena la layan sampai abis
baru la tau

suspen suspen
cita ni tak de la heavy sgt
seronok la layan...
best la bagi Mummy Ayu
walaupun tau..mana la logik
he he.
for fun..ok la

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Suspennya baca review mummy.. Nantilah Sha tengok bila dah complete.. kikiki..

    ReplyDelete
  2. macam best je drama ni, haritu nampak adik tengok tapi takut tak best pulak

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...