Kenduri tahlil

alhamdulillah...
tercapai dah niat nak buat kenduri tahlil.. di rumah kita
masa balik cuti raya baru2 ni
one day before fly balik sini

memang dah set date awal2..
booking catering semua
and alhamdulillah..semua dipermudahkan dan berjalan dengan lancar
buat kecik2 jer
ajak saudara mara..of coz
and..jiran2 yg membantu semasa hari tu
itu yg utama pun
alhamdulillah...dapat jumpa semua..
jiran sebelah rumah...yg pertama bantu
my family
ada sorang kakak nurse tu...pregant masa tu
banyak sabarkan Mummy Ayu pagi tu
alhamdulillah..dia pun datang, walaupun kejab..sbb dia tgh duty
in sya Allah, nanti kita jumpa lagi..leh sembang2 lama

saudara pun....ramai datang
ruang tamu kami
rumah kami..tak besar mana
but alhamdulillah...

3 of us...
pagi sebelum kenduri
sebelum semua sibuk lari2...

our foods...
Mummy Ayu pilih catering housemate Mummy Ayu..masa bujang2 dulu
Rose..dulu sama2 keja hotel
now dia dah buat catering Aroses Katering
so..cater ngan dia jer
but....2 hari sebelum kenduri..dia call..
minta maaf sbb dia last minute..family event sama tarikh ngan kenduri
but..dia dah pass kepada makcik dia...Mak Cik Ruby dr Sri Jelawat Katering ...
Mummy Ayu ok jer..janji ada foods

khemah semua..hari khamis dah siap pasang
sabtu pagi..dlm kul 11..foods sampai

 
daging salai masak lemak

ayam goreng berempah

sayur & suhun goreng

ulam ulam & sambal belacan

buah buah

ikan masin

ada bubur jugaks...

alhamdulillah.. semua food sedap
ramai puji
and..ramai puji jugak..sambal belacan power!!
thank you Rose & Mak Cik Ruby!!!

tetamu....
menjamu selera
lepas bacaan yassin & tahlil
just on time.. lunch


my family...plus saudara mara 

family mentua

and..geng blogger
sakan la kami sembang...
walaupun kejab jer

thank you much semua
sbb sudi datang

alhamdulillah
semuanya berjalan dgn lancar
in sya Allah...ada rezeki nanti
nak buat lagi

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. menu daging salai...sama la entry aku br update...aku kalo ada kt msia aritu nk gk singgah rmi2 geng2 bachelor kita....apakan daya time ni aku xde kt msia...alfatihah utk arwah suamimu

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.
    Semoga keberkatannya sampai kepada arwah2 yang dititipkan.

    ReplyDelete
  3. besar atau kecil rumah tu bukan ukuran sangat tapi kebahagiaan dan keharmonian kan kak? Semoga pahala bersedekah sampai kepada arwah

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. Tercapai juga hajat mummy ayu nak buat majlis tahlil..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...