Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Sunday, November 29, 2009

Hari Raya Haji

Selamat Hari Raya Aidil Adha...
ha! tengok anak anak Mummy Ayu
dok busy masak untuk hari raya
(first time belikan Iris mainan masak masak..
but Abang Ian pun sama join
katanya nak jadi cam Daddy ... chef)
Iris suka sangat main periuk ngan senduk..
tengokla tu..gelak besar!!!
raya haji kali nie raya kat seremban
but Daddy kena kerja so...just 3 of us la!
nie aksi merempit dari my hero Ian...
and this my little princess yang sopan... Iris..
ayu gitu kan?
Ian buntang kan mata
(cuba lawan mata Rifqi yer?)
Iris gelak saja....
3 of us di pagi raya...
my beloved Ibu & Ayah...
(Happy wedding annivessary yang ke 31 tahun..today...29 nov!!!
semoga kekal abadi sehingga akhir hayat..amin!!!)
all of us di pagi raya...

Thursday, November 26, 2009

Twilight

last week tengok cita twilight kat HBO
(baru 1st time tengok..cian kan?)
best sangat cita nie
romantik...
hero dah la encem...
vampire pun vampire la
janji encem, romantik, caring dll....la
for sure akan tengok lagi plus nak cari DVD
esok sambungn cita nie kat wayang
macam nak gie tengok
nak tanya cik Daddy nya
plus kena tinggan Ian & Iris...
so..thinking....emmmmm???

Tuesday, November 24, 2009

Yang mana satu?

life dari cc kat seremban...
he he he...
anak anak duk kat umah ngan tok umi yer
Mummy gie berkebun jab kat cc...
===
yang nie dah draf kat opis semalam..
.tapi tak semoat nak publish so layan je ek..
Azam tahun depan..
one of my azam is..
nak tukar hp..bukan tak sayang
my pink sony ericson (originally blue)
but battery macam dah kureng..
dulu 3 hari sekali baru charge
pas tu turun 2 hari sekali
la nie..1 hari sekali
kalu banyak guna 2 kali sehari
so...macam tanda tanda kena tuka hp...
but not this year, nest year..tu yang kata azam tu
dulu minat giler kat iphone
but takut nak pakai coz orang kata sensitif giler
dah la my Ian & Iris tu ala ala suka je
main hp Mummy diaorang
tu yang takut tu
but memang obses ngan hp touch screen
but baru jer kuar hp Aino Sony nie
macam best gak...
boleh touch screen or tekan nombor cam biasa
screen pun besar...
cantik pun cantik
plus sony ericson plak tu
dah biasa guna...
so...any suggestion or idea friends....?

Aino...Sony Ericcson
or


i-Phone....???
my hubby pun dok aim i-Phone...

Aktiviti Mummy Ayu ngan Notti Netti

ha..sekali 2 entry...
as usual
aktiviti memakan Mummy Ayu ngan Ibu mengandung...
sapa lagi kalu bukan my bestest friend...Net...
semalam baby kat dalam tu
ngidam nak makan steak
(tak biru mata tak tau la...)
so...we go to....
sekali je buat pic yer...
Net makan rib eye..
Me makan lambchop...
tapi lain macam rupa lambchop..but still rasa lamb la...
and desert...
yum yum...cedap!!!
===
pas tu today we all gie mid valley lagi
cari dongle ( for me la, tapi still tak berjaya lagi)
tetiba one of my old friend yg baru jumpa balik dalam FB call
baru je cita ngan Net, lupa nak save hp no dia dalam FB
tetiba dia call
rezeki nak jumpa
dia keja kat area tu je
so..jejak kasih la kira nie....

ini dia one of my good friend waktu sekolah dulu..dari form 0ne until form three, form three, panjat gunung angsi sama sama, pas tu tukar sekolah form four...back to SMBK form five...but lain class...pas tu me masuk form 6 kejab..than berpisah masa masuk IPT...lost contact, la nie baru jumpa balik disebabkan FB..(tu pun kena blok la nie...wah cedih nie)

NOR HAIDA...maca tu jugak dia...seronok sangat dapat jumpa kawan lama!

====

pas tu...disebabkan belum waktu lunch, dia tak leh la nak join lunch, hari nie mamam kat...

Pastis...mula tu tak tau nak makan apa.....so jalan jalan.....nampak cafe nie, macam sedap je....... so cuba je la Me..makan lamb stew tart with salad n mashed potato..cedap sangat!Net...lasagne...cedap sangat jugak..but dessert..heaven...me strawberry cake....!Net...bread butter pudding with vanilla ice cream....!sedap sangat, harus datang lagi with Lin (Lin tak dapat follow)so...we'll be back!

p/s:- esok Mummy Ayu dah start cuti for raya haji...so, akan cuba bersiaran langsung dari Seremban..but if tak ada news dari Sban..Selamat Hari Raya Aidil Adha in advance from Mummy Ayu & family to all my beloved friends......!!!

Picnic at Titiwangsa

kejab boleh kejab tak leh blog nie
yang pasti facebook memang tak leh
tak pe
blog boleh pun dah kira ok kan???
===
lama sudah ku peram cerita nie...
pas b'day party Iris last week
we all gie picnic kat Titiwangsa
breakfast gitu
tapi semua nya beli je...
so..pic say everything...

makanan yang Mummy Ayu masak....
cuma yg dalam bekas pink tu je
yang lain masak kat kedai...

Iris layan..
suka sangat say "bird", "bear bear", "baby", "babah"
semua nya "b"...

4 of us..

Ian yang sedang cuba makan guna chopstick... Mummy, Ian & Iris
pelbagai aksi...
===
pas makan
Ian nampak keta kuda, dia nak naik plak
my family nak balik coz Eira (my sis) nak study for her SPM
so..just 4 of us and Angah & Rifqi...
Iris...thinking..kita tunggu apa nie?
beratur nak naik keta kuda...
Iris relax aje...
Mummy peluk
Ian...statik jer
takut ker?
ha..ini dia Angah with Rifqi with Ian

ini kuda yang bawak we all tu..
seronok gak weekends lepak kat sini...

Anakku Ceria Give Away

(stick mood..new entry please scroll down..tq!)
dah lama tak join contest
sebab sibuk dengan contest sendiri je
so..meh join contest.....
kali ini contest ajuran one of my friend
mama kepada Irfan...
===
seperti biasa..
cara penyertaan:-


1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/ ~ done!
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/ ~ done!
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!)
dengan gelagat anak anda yang paling ceria. ~ done!
4. Copy the contest banner into the blog entry
with the contest link in your entry
5. Place the Contest banner in your sidebar
with link back to the contest entry
(no link back will be disqualified) ~ done!
8. Leave a comment on this post
(Anakku Ceria Give away Contest)
for me to pick up the winner. ~ done!


dan syarat-syaratnya...
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai
anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan. ~ ok!
2. Satu contestant 1 entry sahaja ~ ok!
3. Contest bermula dari 22 October 2009
sehingga 22 November Nov 2009 ~ ok!
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh
juri-juri yang dilantik oleh penganjur. ~ ok!
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur ~ ok!
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad ~ ok!


so..ini dia pic yang dipertaruhkan..
diambil semasa majlis konvo uncle wiwan yang baru-baru nie kat Melaka
so...wish my little princess yang baru je 1 tahun nie
lots of luck!
ok!

Hadiahnya.....will be pos soon!!

aikss..pagi pagi sampai
try leh plak on line...
so..harap harap berkekalan la
tak yah beli broadband
he he he...
===
nak tunjuk sikit present present
yang bakal di pos kan
nie dipilih oleh Mummy Ayu ngan penaja sekal
memang beli toys so that bebudak tu leh la main main kan
tak de grand sangat pun
but harap harap u alls suka yer
but terlupa nak snap pic present pilihan juri
as yang di khabar kan oleh my sis semalam
(tq ye sis. lain kali kalu perlu tulun la lagi yer..)
and Mummy Ayu ada buat card kecil for u alls
pun lupa nak snap
so...here u are...
semalam ada terima alamat Mirul ngan Damia Arissa
so...yang belu diterima is...
Emir, Qaseh & Daneen
please mail me ur address
and I'll post ur presie pas raya haji leh tak?
coz esok Mummy Ayu dah start cuti....
ye lah..my boss kan gie haji
so PA dia boleh cuti haji..boleh gitu?
harap-harap internet ok je la..amin!

Monday, November 23, 2009

BERITA SEDIH....huhuhu...


Alahai..ni adalah special entry..live from Pusat Bandar Damansara...dengan ini diumumkan bahawa http://www.blogger.com/ telah di"block" di Bukit Aman...kasihan my sis...Oleh yang demikian..(huhuhu..ayat skema..)smua xtvt diblog mummyayu tergendala sehingga mummyayu beli broadband sendiri kot.. la..Atas sebab2 demikian..mohon jasa baik semua pemenang contest mummyayu meng"email" alamat umah atau opis masing2 untuk penghantaran hadiah...setakat ini baru ada 7 orang pemenang yang dah email iaitu ali imran,irfan,mirza,eiymann,umairah, intan n damia..nama yang lg 3 orang yg tak disebut,sila email alamat anda ye..nak hadiah x...?hehehehe...Dan dengan ini diumumkan pemenang pilihan juri..n the winners is...Adik Mirul dr cutemiut78.blogspot.com 'nnn' daneen dr mummydasy.blogspot.com...kalian juga diminta utk meng"email" adress kalian k...(apsal ayat aku ni cam budak baik jer..??)

Sekian wat time ni..kot ada pesanan dr mummyayu,..akan dikabarkan k...

Wednesday, November 18, 2009

Birthday Party Iris ...sambungan

lagi pic on b'day party Iris 4 of us...
as usual

present from KFC...
siap maskot yang kasikan...


Iris yang macam blur je
dengan hadiah-hadiah
terima kasih sesangat kepada semua yang kasi hadiah
semuanya best..
ada yang kasi advance seperti Untie Linda & Untie Iza
ma kasih sangat!!!


present setelah dibuka oleh Abang Ian
dengan bantuan Mummy & untie untienya...
semuanya best best & comel comel..


Iris poding ngan hadiah...


===
jangan tergezut..
dalam banyak banyak hadiah tu
ada gak hadiah untuk Mummy Ayu
almaklum la b'day dekat dekat...
ma acih yer....!


===


cita pasal hadiah..
semalam Mummy Ayu & Netty as penaja
dah gie shopping hadiah..
for us..semuanya cute mute (pinjam ye Rina..)
and really hope u all like it
and as penambahan
we decide nak tambah lagi 2 hadiah
sebagai pilihan juri
and to make it special
it's a suprise!!!
tunggu kan entry hadiah & pengumuman
siapakan pilihan juri...???

p/s: dah shopping untuk new giveaway Mummy Ayu
sempena tahun baru nie...nantikan yer!

Birthday Party Iris @ KFC

susah sangat nak upload gambar la nie
tak tau la napa...
ari nie pinjam lagi wifi member
(nanti kasi upah ye Liya..)
meh la kita layan pic sepanjang birthday party Iris
on 14 Nov 09 yang lepas...
kek....tempah kat my bestest friend
cantik kan?
plus sesangat chedapppp
nanti dia dah bersalin
back to business
leh order bebanyak kat dia....
kek yang KFC kasi
coz Chicky Club member
(simple sangat sebab tu order kat Net jugak satu lagi)

sesi potong kek.....

Iris with Mummy

Iris with Daddy...
Iris tak de mood sangat time party
coz she is sleepy
before party tu, kat umah kasi dia tido
but dia tido kejab je
coz nak main
so..bila party, dia ngantuk
Ian sepanjang party...
aktif...cuma bila chicky maskot tu kuar,
dia takut so..baru duduk diam kejab
Iris with guest on that party....

tetamu yang sudi datang
tq so much!!!!!
ini dia maskot KFC...Chicky
ramai gak yang takut..
bebudak la terutamanya
Iris berani dekat, but dia punya pegang kita
ada yang sampai nangis...

4 of us with Chicky
time nak potong kek
suppose Abang Ian tolong tiupkan lilin
but dia takut kat Chicky tu
so Daddy yang tolong tiupkan....
Chicky with others...

Goodies bag yang Mummy Ayu prepare for Iris B'day party

===

lain pic...to be continued....