B'fast on Sunday morning cooks by ......

Chef Ian.....
he he he..
good morning kengkawan!!!
salam di pagi selasa
chewah...entry gumbira pagi nie
sebab..dapat pic yg ilang semalam...
plus boss takde pagi nie
plus macam macam lagi
so..harap happy mcm nie selalu..amin!
here are some pic yg dapat diselamatkan dr kejadian pic yg ilang tu....
ha..pagi ahad tu..memang Ian masak b'fast
hepy by Mummy of coz...
pic dia tgh masak scramble egg & cocktail hotdog
tak dpt diselamatkan...
so..pic tgh pegang senduk jer...
he is very helpful sgt
exspecially bab tolong kat dapur la...
sibuk kat tolong masak
Mummy takut kena minyak ker...dia nak jugak
ayat selamat dia...
"Ian nak jadi chef mcm Daddy..."
sayang...Mummy pun chef jugak dulu..sekarang je dah pencen
he he he..
lepas masak..b'fast time
menu....scramble egg + cocktail hotdog + tomato sos
layankan gelagat 2 beradik nie.....
pakaikan bib sebab tak nak baju kotor kena tomato sos tu
Ian pun nak jugak....bantai la Ian
sukanya Iris....
sedap tak Abang Ian masak tu????
aik....tacau Abang Ian plak yer....
leka je mamam sambil layan.....
(sila abaikan ruang tamu yg bersepah tu....)
cartoon..Handy Mandy...
lepas tu amik pic pic nie la
terjadinya kejadian Ian main camera tu...
antara pic yg ilang lagi
pic Ian masak ...
pic b'fast on saturday
diaorang b'fast milo + susu
selalu makan cereal mcm tu je...tak makan ngan susu
sekali tu Ian tgk iklan..dia pun nak
(pengaruh iklan...Ian sgt mudah terpengaruh sekarang..)
tu yg Mummy Ayu snap tu
pas tu Iris makan milo + susu tu... dia tak suka
dok cilok nasi goreng Mummy...
tu yg jadi lagi lawak tu
but tak dapat selamatkan pic tu...
so..layan story je la
ok..sambung jab lagi..
adik dah tunggu nak b'fast nie.....
happy b'fast kengkawan...!!!
menu Mummy Ayu pagi nie..
spagethi guyeng + nestlo ais...yummy...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. sedapnya!!!! dah lama tak bfast western camtu..... yummy!!!!!

    kalau kat umah dulu nearly hari2. skang menyewa sendiri malas nak masak2....... adoyai!!!!

    ReplyDelete
  2. santai je breakfast camni kan.. best!! :)

    ReplyDelete
  3. mummyayu.. biasalah.. mana xkuahnyer kuah kalau xke nasi.. mesti anak nak ikut mcm parents dia jugak... untung kalau anak2 pandai masak ni...

    ReplyDelete
  4. ian dah besar2 pun pakai baby bip lagi erkkk...sama ngan aleesya...nak2 kalau makan kat restoran...

    ReplyDelete
  5. happy jer dua beradik nie breakfast ya :)

    ReplyDelete
  6. wah boleh bedikari sendiri nie dah boleh jaga adik dia..sedap jer bf sesama sambil tgk tv kartun yer..samalah macam my kids kartun jugakkk

    ReplyDelete
  7. sofia ~ dah ada anak nie mcm nie la..kena rajin walaupun malas sikit..

    Jiji Fify ~ fun..relax..diaorang pun seronok..ayu pun happy..

    Iela ~ he he he..tu la..kalu sampai ke besar..alhamdulillah..

    Ayu ~ saja je tu..tgk adik dia, dia pun nak jugak


    mamamarissa ~ sikit hari lagi, Jue pun kena la jugak buat untuk marissa

    Intan Inn ~ boleh la harap gak Ian sekarang...dah jadi abang kan...

    ReplyDelete
  8. dear,suka btul tgok diorang dua beselra mkn bpes..cute sgt..Ian good boy kan mommy..

    ReplyDelete
  9. wah rajin ian ya... sayang nya gambo2 hilang...

    ReplyDelete
  10. weee siap ada bib lagi!! heeee..so clever, tak nak tgal pon ye...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...