Semua dah hilang...

nie nak cita
benda yg tak best happend last weekend
masa kejadian : sunday morning, after b'fast
lokasi kejadian : ruang tamu, kat umah...
bukan camera yg hilang tau
tapi semua pic dalam camera...
ala cedihnya
nasib Mummy Ayu nie jenis yg ari ari transfer pic dalam pc
cuma ada few pic la yg tak delete dlm camera tu
saja suka...
but semua pic yg snap on saturday
and sunday morning tu..ilang....
saspek..bukan saspek lagi
memang confirm....
yg punya kerja....
hero encem Mummy nie la...
Ian....tgk dia snap pic dia
Ian memang suka & selalu main camera Mummy Ayu
Mummy Ayu marah gak tapi kenkadang terlepas juga
kat umah camera menang kadang kadang merata gak la
ye la dok busy snap sana, snap sini
so..pagi tu lepas b'fast dia dok main
dah marah dah, dah jerit dah...
dia kata ok, ok..but main gak
so..Mummy Ayu pun rampas
tgk pic yg dia snap..semua muka dia, mata la, hidung la, mulut la..
sekali tgk..pic lain...
alamak...HILANG....
confirm dia tertekan button DELETE ALL
alahai..nak marah pun tak guna dah
so.....kena la redha..tapi mulut bising gak la...
selalu dia main..tapi tak pernah jadi cam nie pun
tapi nak buat cam ne..benda dah jadi
tak de pic penting pun yg ilang
cuma..pic Ian & Iris b'fast on saturday
pic Ian masak b'fast on sunday morning tu
ye la bahan nak story minggu nie
semua gone...
nie la pic yg Mummy Ayu snap lepas kejadian....
Ian..relax je..mcm takde apa jadi
Iris...tak paham apa yg Mummy dok bising nie...
so...pengajaran..Ian &Iris tak leh main camera Mummy lagi.

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

15 comments:

  1. alahai sian kan.. siamn mummy dia penat snap pic.. Ian say sorry to mummy k..

    ReplyDelete
  2. mmg syg ler kalo gmbr2 dh terdelete...tp nk wt camner kn...

    ReplyDelete
  3. kak u, ada software yg boleh cari blk pic tu.

    nnti dh jumpa fra bgtau ek

    jgn sedih mummy!!

    ReplyDelete
  4. nsb baik ada yg dah transfer....
    kita mmg risau klw damia main2 kamera tkt dia terdelete gmbr2 seme mau nanges mak dia hehe

    ReplyDelete
  5. alahai...sayangnya all pic ilang. kalau ada back up ok la, kalo tak de..hmmm dh tak leh wat apa2 la

    ReplyDelete
  6. kak u, dah jumpa

    gi link ni ye..

    then download software dia taw..ikut arahan kat blog tu..

    http://ezanyempires.blogspot.com/2009/09/kekasih-curang-versi-card-recovery.html

    smga dpt membantu!! mummy jgn sedih taww :)

    ReplyDelete
  7. kisah ayu lagi tragis...aleesya pi main snap2 ngan coolpix tu masa ayah damia sibuk2 nak photoshoot family dia...sekali tgk2 jatih...then lens terus tak leh tutup...huhu...pastu ayu amik ketuk2 bagi lens tu masuk sendiri...lagi menjahanamkan...aiseyyyy...sedih pulak sebab coolpix tu banyak membantu tau walaupun ader kamera gedabak...huhuhu...

    p/s; nanti ayu buat entry..

    ReplyDelete
  8. ada anak pandai godek2 mmg camni la kesudahannya..huhu..seb baik pic2 pntg dah transfer semua kan..ish kalau idak, mau berlarutan bebelan mummy ayu ni..hehe..

    ReplyDelete
  9. eda~ lum sempat marah..dia dah nak nangis...

    mama tisya ~ tu la..snap lain kali la...

    Farra ~ok dear...tq so much!!

    suziey ~ sayang seribu kali sayang..

    Nana ~ sama la kita..blogger tegar la katakan..he he he..

    syariza ~tu la..

    Farra ~ tq so much...kak ayu tgh buat..apa apa will update..tq so much dear!! harap dapat la..

    ReplyDelete
  10. ha ha.............. suspek TERambil gambar sendiri la plak!!!! kantoi!!! =)

    ReplyDelete
  11. biasalah tu bila dah ada anak. Kdg2 mmg menguji kesabaran. Mcm Humaira ni kecik2 dah pandai rosakkan pintu bilik air. Sabo ajelah

    ReplyDelete
  12. Ayu ~ ala sedihnya.....nanti story yer..

    mamalieyna ~ tu la..nasib tak simpan banyak banyak baru transfer ..kalu tak...

    sofia ~ tu la..saspek amik pic sendiri...he he he

    nieda ~ tul tu..time mcm nie kesabaran teruji..

    ReplyDelete
  13. sayang kan klu hilang.... ish pengajaran ni

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...