Pecah rekod semalam....

so far rekod Mummy Ayu.....
balik kerja...
ada sekali dulu la..
sampai seremban pukul 9 lebih..
sbb time tu..hujan gak tapi takde bas
semalam..pecah rekod dah
Mummy Ayu sampai rumah..
pukul 11 malam..
emmmm....
dari kul 5 lebih sampai kul 11
alahai....
bayangkan la...
dah la puasa
:-(
antara gambar2 yg Mummy Ayu snap2..
mana boleh tak amik gambar..blogger kan?
siap turun dr bas lagi amik gambar
tengok..orang semua turun..
kereta2..banyak yg matikan enjin
jalan kaki ke depan
sbb nak tgk......
time tu hujan dah renyai
tapi air still tinggi
see....dekat dengan persimpangan kajang
tapi....sbb banjir
so..memang tak boleh nak ke mana2...
nampak tak?
tu bas yg Mummy Ayu naik
bas Suasana Edaran
nasib baik dpt bas yg best...
selesa sbb seat bas nie besar, siap ada massage lagi
tapi tak kuat sgt la
so..selesa gak la
cuma penat sgt dah
try gak bawak tido
tapi tak leh dah
so...Mummy Ayu layan novel..pun tak jalan...
dari kul 6 lebih stuck kat serdang tu...
kul 10.15 mcm tu...baru start gerak..
alhamdulillah sgt time tu..
tu pun..kereta2 yg besar & tinggi
plus bas & lori jer yg gerak dulu
banyak gak kereta yg still tak redah....
diaorang ke tepi kasi laluan pada kenderaan yg nak lalu...
anatara pic2 yg Mummy Ayu dapat dr google
ramai gak yg turun and snap2..
see.....semua orang turun...
mcm pesta dah...
nampak tak air kat depan tu..
dalam jugak..
diaorang kata....motor yg try lalu...
sampai pinggang jugak la...

but alhamdulillah..
pagi nie dah boleh lalu mcm biasa..
puncanya ..
air kolam kat area serdang tu..melimpah2..
tu yg banjir sampai ke jalan raya tu
tapi area serdang itself pun terus gak banjir..
tgk kat paper hari nie..
sampai ada sekolah yg tutup..
kesian kan?
harap2 cepat la surut..



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

9 comments:

  1. fuh.. memang kene tahan mental dan fizikal gaklah meredah suasana yang macamtu.. kesian akak.. semoga Allah bagi pahala berganda dengan kesabaran akak dalam keadaan berpuasa lagi tu

    ReplyDelete
  2. itulah..ofis mak kty..pun banjir sampai pinggang..mak dah lah pergi keje naik moto..moto mak pun tenggelam..1st time.serdang banjir camtu..

    area sekolah yg banjir smlm tak boleh lalu..jem giler..tp masa kty lalu smlm..byk bus sekolah..baru dpt jemput budak2 sekolah..itu pun dah pukul 9++ lebih

    ReplyDelete
  3. sib baik semalam x balik seremban....kalau x sure mengalami nasib yang sama..kan?

    ReplyDelete
  4. mak aiii 11 malam tu ..mmg kena sabar banyak2 ..

    ReplyDelete
  5. tau smlm banjir tpi xtau plk smpi truk mcm ni ye..

    ReplyDelete
  6. Saya pon sangkut dlm jem gak smalam. 1 jam 30 minit. Padahal nak balik umah 30 minit jer. Penat kaki sbb keta manual...huhuhu...

    ReplyDelete
  7. dlm hati nak gak snap pic..tp naik m otor dgn keadaan yg hura hara..jln yg leh guna pun tinggal satu lane jew tu pun da naik air jgn harap ler nak snap pic kan..mmg pengalamn yg luar biasa..naik motor pai seremban smlm kul 8.15 tapi sgt bahaya..xnmpk jalan..bnyk motor yg tersadai masuk air..seremban kering xujan ponnn...

    ReplyDelete
  8. banjir ke? pukul 11.00 malam...sabar jerlah..

    ReplyDelete
  9. Dasyat nya kak ayu...semalam pun ader juga cikgu-cikgu sekolah cerita sampai rumah pukul 11 malam. biasanya dorang balik dalam 15 minit jer..tapi semalam sampai 5 jam...adoiii...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...