Shoplinks.Asia

Tuesday, March 18, 2014

My Love From Star...daebak!!!

ahad lepas...baru la berjaya tgk cita nie...sampai abis..
My Love From Another Star

cita nie...memang best..
plus..pelakon dia pun comel2 & cute & encem
as usual...

Mummy Ayu pernah buat review sikit pasal cita nie
time tu..baru awal2 episod la....kat sini
cita nie..dah abis dah kat korea and..dah ganti cita baru pun..pun best
(nanti cita plak tau)
but..kat Malaysia....ada lagi 3 episod..kalau tak silap
Mummy Ayu..as usual la..tak sabar..
beli la cita nie...download copy
(nak download sendiri..malas plus slow)
DVD nya ..dah sampai...dekat seminggu..
but..ahad lepas..baru la berkesempatan melayan cita nie sambil nangis sedu sedan bagai..
boleh???

okay..cita nie..mcm yg Mummy Ayu cerita before ni

Do Min Joon nie konon2 nya alien..(hencem alien nie kan?)
dtg kat bumi & stay kat sini dah 400 tahun
dr zaman dulu hingga la ke zaman sekarang
dah tinggal lagi 3 bulan nak balik tu.
baru la terjumpa ngan heroin...

Chun Song Yi..seorang pelakon yag popular..
tapi banyak ragamnya..

but..dah suka kan..
and..sbb apa dia suka & mcm mana dia suka..
pun ada kisahnya..
kalau nak cerita abis..memang panjang la kan

dipendekkan cerita..
diaorang fall in love

but..dah saat2 akhir kan
mcm nak mati plak
but..sebab Min Joon dah nak balik ke planet dia
so..sedih la..
kejab kata dia nak balik..kejab dia nak stay
but..kalau dia stay..maybe dia akan mati
and..Song Yi pun sama..
kejab dia tak kasi Min Joon nie balik
kejab kang..dia kasi plak
sanggup berkorban

but at the end...Song Yi nie suruh gak Min Joon balik
sbb dia tak nak Min Joon mati
and..Min Joon plak janji..dia akan cuba cari jalan nak balik ke bumi balik

and..diaorang pun abiskan masa sama2..
happy, sweet, romantik
but cedih..
:-(

tu yg hujan bagai tu
endingnya...
emm..
episod 21..
adakah Min Joon berjaya balik ke bumi?
dapat tak dia jumpa ngan Song Yi balik?
Song Yi plak....mcm mana sedihnya dia?
emmm..kena la tgk cita nie, kalau nak tau..

cita nie ada gak org jahat..
takde org jahat..tak jadi cerita la kan?

4 comments:

Amanda Suria said...

alangkah bestnya kalau along pun suka citer Korea...tp sayangnya x suka plak...x tau kenapa x in....

Shark Kay said...

shark tengok runnning man versi ni last week..
heheh..
mmg terbaek.
cerita sala mmg x tgk sbb dh bnyak tnggal episod

AyuArjuna BiGoshh said...

ayu tak pernah tgk citer ni...

tapi tgk running man (yg agk latest) die buat ala2 citer my love from the star...mmg sangat kelakar....dan ada diselitkan skrip jiwang dalam running man tu...


:)

shahdiana said...

lama dah teringin nak tengok cerita ni pas tengok iklan tapi tak sempat lagilah nak layan..bz manjang...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno