Shoplinks.Asia

Thursday, August 21, 2014

Dugrostar event - Selasa lepas

okay..now entry event plak....
selasa lepas..balik keja..Ian & Iris dtg amik Mummy Ayu kat opis
and..kami terus gie ke event ni

excited plus berdebar gak
sbb ni kali pertama Mummy Ayu gie event2 blogger mcm ni..
sampai2 jer..just nice dah nak 6.30 ptg
msg Sophia tu jab..tanya level berapa
and..terus gi
kat bawah tu ada signboard rupanya...
sbb Mummy Ayu park kat atas

sampai2...Mummy Ayu nampak Mira
lega..coz ada gak somebody yg kita kenal kan...
sempat la chit chat jab ngan dia..
than gie daftar...
 
nampak tak Mummy Ayu?
pinjam pic nie dr Zhena...emmm...
sbb lepas tu..Mummy Ayu jumpa Zhena pulak..
yeah!!
lama tak jumpa ngan dia..
1st & last jumpa dulu..
emm....4 tahun yg lepas kot
sbb masa tu Iris kecik jer lagi
now..Iris dah besar

masa daftar tu..dpt tag & sticker utk nama
(tak snap pun)
and...as goodies...dpt 2 cap for kids plus specs
and....star specs .. for adults

plus sampul surat tu....berisi aturcara events & blogger material

event ni diadakan di Kidzania
yes..dlm kidzania
cuma..time tu kidzania dah tutup..
just lalu  jer la..tak leh main2...

sampai2 jer...
kids semua kena masuk bilik make up..utk dimakeoverkan
emm...ramai gak kids hari tu
and..semua pun soprting..
but ada gak yg tecik2..comei2 tu..nangis
and..Mummy Ayu pun risau gak..
Iris kan extra manja..mana la tau
but...guess what?

Iris tak nangis pun..just muka masam jer..
biasa la kan..
see...Iris tengah buat rambut
suka la dia...

and..for boys pun...Abang Ian..
kena la touch up sikit2..

Iris..lum siap2 lagi lagi..
lama sungguh..
lepas buat rambut..kena make up plak...
penceritaan Iris....
"Mummy..yg mata ni kakak tu suruh kita pilih..
kita pilih color purple.
Yg pipi ni..kita pilih color pink sbb purple takde"
emm..boleh?
nie semua..Untie Wanie dia punya pasal
sbb Untie wani dia obses ngan purple ... sampaikan anak buah pun terjebak
nasib baik takde color purple.kalu tak....purple pipi anak Mummy ni
alahai..!

sbb Iris tak siap2 lagi make over..
Abang Ian gie buat hand tattoo...
pandai plak dia tu

dah lama tunggu..
Iris pun siap
tu dia..princess Mummy..
dah kerinting dah rambut...mata purple..pipi pink
siap lipstik bagai..memang dia suka
siap cakap.."Mummy..minggu depan kita dtg sini lagi yer"
"okay..but kalau dtg nanti..takde make up semua ni"
"Ala..kita nak make up lagi"
boleh???

lepas make up...ada amik gambar..
leh pilih baju2..yg disediakan and some props..

Abang Ian
ngan baju lip lap..mic...topi

Iris....pose tak berapa nak jadi..
just pakai jaket & klip rambut ala2 topi tu

and..time tu gak..diaorang print kan gambar tu
tq so much..
leh simpan buat kenang kenangan..

pas tu...makan..
actually ... masa sampai tu pun parents dah leh makan sementara tunggu kids makeover tu
but Mummy Ayu dok ke sana & ke sini
so..makan sekali la ngan Ian & Iris

yg nie for kids...
ada nasi goreng + ayam goreng + nugget, air kotak & popcorns

yg nie buffet plak for adults..
ada nasi goreng..mee hoon goreng
ayam masak merah
2 jenis sayur
ada kuih...ada buns 
air...hot & cold

seriusly...memang sangat puas hati
foods semua pun sedap..panas...
and their staff..sgt friendly..
assist semua kids..
siap dukung .. hantar kat parents kalau ada yg menangis 
guide budak2 nie..nak gie mana pas ni, nak buat apa...
Iris yg selalunya tak ok tu..pun berani la follow diaorang
walaupun muka masam2..
:-)

makan time..
makan sikit jer..sbb masing2 excited sangat
plus..jaga make up
he he he..

ops..lupa nak cerita..lepas amik gambar tadi..
semua kids kena masuk dlm bilik and..belajar step menari
sbb...ada slot untuk perfomance dr semua kids.
so..time tu..diaorang diseparate kan..dr parents
ha..time ni la..ada yg nangis..
but Ian & Iris ok jer

sekali Mummy Ayu masuk la jengah..
Ian ok la..tgh dance atas stage...

Iris..
dok elok jer kat tempat penonton...sebelah one of their staff
dengan muka yg masam
la...tapi ok la..dia tak nangis
maybe takut ruin the make up kot...

lepas semua dah settle...
majls pun bermula...
MC yg sgt best..kelakar & sempoi

ada persembahan ringkas...dr kanak2 Dugro

and..ada short talk session...oleh panel2 jemputan
(dari kiri) Mr. Zaid, Mr Az'farr Baginda, Ms Elaine Yang, Ms Ruth Liew, Mas Monique Suryokusumo (Marketing Director, Danone Dumex Malaysia) dan PIC Dugrostar.

lepas tu...persembahan dr anak2 blogger
yg diaorang practise tu

Iris..takde la...sah2 berkepit ngan Mummy
but Ian.....berani & selamba jer
dia atas stage..dance..and cepat gak dia pick up step2 tarian tu
plus...dia memang minat la
emm...nanti Mummy Ayu try upload video tu

abis dah..
group pic...
nie la kami..antara yg hadir hari tu..

zoom sikit..
3 of us
Daddy..emmm..dia memang tak minat bab amik2 gambar ni
but..dia nak bawak nie pun..dah terima kasih sgt!!
muah muah!!

kat luar..before balik..sempat gak
sekali lagi...3 of us
walaupun Iris dah bad mood time ni..

and..sempat gak bergambar ngan Zhena...
seri yer kita...

and.dapat beg gitar..as goodies
sayangnya..dapat 1 jer
sbb 1 family 1 .. katanya
but..ok jer

so..itu la kisah blogger event Mummy Ayu yg pertama
memang best...best sangat2!
harap..dapat la invitation lagi and berkesempatan lagi utk menjoinkan diri..

sempat gak bertegur sapa ngan Akak Ayuarjuna ..top blogger tu
she is so friendly
but..tu la...kelam kabut
tak sempat nak snap sam2..ngan Zhena jer sempat
ngan Mira pun..jumpa dah 2, 3 kali..tapi lupa nak bergambar..kan Mira?

tq to Sophia coz sudi invite kami
we have so much fun!!
and..harap dapat lagi more invitation from you..
best!!

5 comments:

Ummi Zarra said...

Salam mummy...
Kita jumpa tapi tak bersapa sangat kan..
comels sgt ank sis..

AyuArjuna BiGoshh said...

tu la firt time jumpa ayu live, hehehe...heheh me takdelah top blogger, terkedu kejap...

anyway harap dpt jumpa ayu ngan famili lagi pada masa akan datang :)

Iela Fazielah said...

ayu bestnyer.... kalau ila tau..ila pun nak join... jeles u...

Nad MamaZN said...

bestnya!

Mrs. A said...

Seronoknya...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno