Shoplinks.Asia

Thursday, September 25, 2014

Korean drama - Good Daughter Hana

  nie drama korea yg tengah Mummy Ayu layan sekarang nie...
lum abis lagi.. so far malam semalam..baru episod 58..kalau tak silap la..
but more than 50 la
panjang kan?
semua total..ada 122 episod..
masak la..but jalan cita dia menariks
and..as usual..nak tau lagi dan lagi..
apa jadi..?
tu yg boleh layan tu..
Good Daughter, Hana
gendre..romantik & keluarga
setiap isnin - jumaat
pukul 10 malam
ada 2 episod setiap hari
kat One HD, astro

so....tiap2 malam..
selalunya Mummy Ayu mesti layan cita nie
rekod.....dah siap keja semua....bebudak dah tido..baru rilex layan
emmm...ngan Didi sekali dah terpengaruh..layan cita nie...

meh cita sikit la yer...
cita nie mengisahkan business family..turun temurun..dah 400 tahun
mengusahakan kilang kicap
tu yg Didi kata.."Mummy, malam nie ada cita kilang kicap tak?"
memang kicap la sangat

heroin aka hero cita nie..Hana
but..spt tajuk..good daughter Hana
dia nie dah korbankan diri dia sendiri
menyamar jadi lelaki ,.....since umur dia 8 tahun
nie time dia dah besar..

ha... nid time dia kecik
ngan mak dia
Jang Ha Na...jadi Jang Eun Sung
semua nie sbb..datuk dia...
mamat nie..Jang Pan Ro...nak kan cucu lelaki...jadi waris kepada kilang kicap dia
Hyo Sun..mak kepada Eon Sang ni..kawin ngan anak lelaki Pan Ro nie..
dapat 3 orang anak..but semua pun perempuan
sekali...Hyo Sun..pregnant lagi..and..doktor sahkan lelaki..
semua pun happy..but sekali dia gugur and..doktor sahkan dia tak leh pregnant lagi..
semua pun sedih..

mana leh semua baik je rkan
muncul la yg jahat..
Lim Chung Ran...kawan baik ngan Hyo Sun..masa sekolah
and..mak Chung Ran nie..org tua tak sedar diri (Mummy Ayu tak suka sungguh dia ni)

Byeong Joong Soon..mak dia ni keja kat kilang kicap tu
but...selalu berlagak
sbb anak dia kawan baik ngan menantu owner kilang kicap ni...

Hyo Sun punya la baik ngan 2 ekor ni..
but..bila diaorang dpt tau masalah Hyo Sun
diaorang amik kesempatan...
mula2 Chung Ran goda suami Hyo Sun tu (bapa Eun Sung .. takde pic sbb watak dia kejab jer....pas tu mati)
but..bapak dia tak layan
sekali..masa bapak dia mabuk....Chung Ran amik la peluang
boleh la....termengandung pas tu...dapat anak lelaki plak tu.
lagi la kan
and..bila dapat anak...laju jer bawak ke rumah diaorang....nak minta bertanggungjawab
nak jadi cita..time tu la..suami Hyo Sun tu mati ,.... accident
apa lagi.... Chung Ran ngan mak dia..halau la Hyo Sun ngan anak2..
tapi...dia buat cita lain kat Pan Ro tu

kesian sgt....Hyo Sun...sbb kena halau anak beranak
dah kena halau.tetiba plak..dpt tau....Hyo Sun nie mengandung lagi
pulak..tadi kata tak leh ngandung la
but..dapat anak perempuan jugak..Ha Na
sedih la...
but tetiba Hyo Sun dapat idea.... suruh anak dia menyamar jadi anak lelaki
sbb nak support family
2 org anak dia..dia hantar tinggal ngan makcik kat luar negara
sampai abis episod (kata diaorang) .. tak muncul2 balik
emmm...
and..Hyo Sun cuma jaga anak sulung dia Jang Ha Myung..dia ni OKU
ngan Eun Sung
emm..ni masa gaduh2 la ni...
dah besar

nie plak
anak kpd Chung Ran...
yg perempuan tu..Ra Hee..anak 1st..anak Chung Ran ngan lelaki lain
and..yg lelaki tu....Ra Gong..konon2 anak dia ngan laki Hyo Sun tu..cucu lelaki Pan Ro..
waris kilang kicap tu

konflik pun bermula
sbb masing2 ada anak lelaki
tapi....Chung Ran ni..selalu main taktik kotor..jahat la katakan
bila dah besar.....

Eun Sang pun of coz nak fight .. dpt kan hak keluarga mereka balik...
dia bertanding ngan Ra Gong..utk jadi chef diraja merangkap waris kilang kicap tu
as usual..mesti hero menang
maka..Ra Gong.of coz la tak puas hati...

Eun Sung plak...kenal ngan 2 kawan baru..
yg atas ni..Yoong Chan
Yoong Chan ni.....mula2 jahat
but bila dia kenal ngan Eun Sung..dia nak jadi baik
sbb dia dah suka ngan Eun Sung
and..dia awal2 lagi dah tau Eun Sung nie..perempuan
but Eun Sung tak tahu

yg Eun Sung plak..suka ngan mamat ni..Do Hyun

mamat ni plak..anak kepada one of yg jahat dlm cita ni la..
dia ni..mula2..suka kawan ngan Eun Sung
but lama2..makin suka & jatuh cinta
even dia tau Eun Sung nie lelaki
emm...
dia memang tak kisah
padahal..Eun Sung tu perempuan
and..pd side Eun Sung plak..Eun Sung pun suka
but..dia ak leh nak dedahkan lagi rahsia & identiti sebenar dia
sbb..dia kena selamatkan kilang kicap atok dia tu

and..nak jadi cita lagi..adik perempuan kepada Do Hyun ni...
Do Eun pun suka ngan Eun Sung..as a guy


mcm complicated jer kan?
but menariks la..
and kalau tgk dr awal..memang layan
sbb..ada suka..ada marah..ada dendam..
ada geram..ada kesian..ada kelakar
semua pun ada

sbb semuanya berkisarkan kilang kicap yg jadi rebutan

Net ..pun ada gak layan cita nie
and..dia dah tgk sampai abis dah
and..nak tau..apa komen dia?
ha ha ha..
boleh plak dia ajak Mummy Ayu buka kilang kicap..
lawak di pagi hari tul...

3 comments:

Rus Arlina said...

mcm menarik je cite ni..nnt boleh la follow ..
jemput singgah blog saya ya.
http://arlinasuha.blogspot.com

mami uyun said...

eh.. samalah kita tgh layan cerita nie.. uyun pon rekod gak.. bila ada masa baru tgk.. memang menarik...husband pon kadang2 join jugak tgk sambil2 die tgh buat kerja tue...
tak sabar nak tgk sampai habis..

Mama Idlan Irsyad said...

erm, saya pun layan gak citer ni.. tapi yg mula2 tu pasal bapak dia tu yang tak tau citer.. skrg taknak tgk lagi sb tgk info.. Hana tgh nak jatuh.. huhu.. tunggu dia jadi perempuan balik baru nak tgk..haha..x sbr tunggu minggu dpn..

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno