Shoplinks.Asia

Monday, September 15, 2014

Perpustakaan Negara.....

lunch hari khamis lepas..
Mummy Ayu ngan Nett...sama2 free
so..lunchdate la kami
and destinasi utama kami...perpustakaan negara
mcm pelik jer bunyi
but....sebenarnya tak pelik pun...
sbb kami ke sana mencari Hero
emmm....

sampai2 jer.... 2, 3 kali jugak bertanya gak pengawal bertugas...
"kat mana nak parking?"
"kat mana yer nak beli novel Melur Jelita tu?"
ha...tu la misi kami..
nak gie beli novel The Unsung Hero by Melur Jelita...

sbb Net terbaca nie..kat FB akak Melur Jelita
tapi sayangnya...kak Melur Jelita takde....
:-(
dia dah balik Kelantan

sampai jer kat Anjung Bistari tu
(lepas tanya2)
ada pameran manuskrip lama ... rupanya
novel tu..dijual kat area pameran tu...
so kami kena masuk la...ruangan tu..
kena pakai sticker ni..
and bila kami nak shortcut...pengawal tu tak kasi..
kena lalu gak area pameran tu

Mummy Ayu ngan Net..bukan tgk n baca pun..
just stop...utk amik gambar..
he he he...

mcm2 ada..and mostly...
manuskrip n buku2 lama
tak tau la cita apa
and ada gak patung2..
terkejut gak kami...
sbb tak sangka ada patung
but...paling terkejut ngan patung tok bomoh nie..
see...rambut semua tutup muka
dah la lampu malap jer..
memang terkejut la kami...

kuar dr pameran tu...
baru nampak booth yg kami cari...
semua novel Melur Jelita ada dijual kat situ..
and...semua pun dpt diskaun kalau beli kat luar or online...RM38
tapi...kami dpt beli..RM 33 jer
save RM5

Mummy Ayu....nak gak posing2..
mcm beli...
Mummy Ayu tak beli pun...sbb dah dpt hari tu..

Net beli dua semalam..
ada kawan dia kirim...
Mummy Ayu gi...short notice sgt
kalu tak..leh tolong belikan...

apa pun...fav novel Mummy Ayu
by  kak Melur Jelita ...still
Awak Suka Saya Tak? (ASST)

# and ..guess what?
novel kak Melur....
"My Precious Iris"
wah..bestnya...tak sabar tunggu..
siapa yg bawa watak Abg Pedas...
siapa yg bawak watak Iris...
emmm....

1 comment:

CikSiti said...

salam..
oh apa ni saya tak tahu menahu

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno