Shoplinks.Asia

Wednesday, October 7, 2015

K-Drama ~ D-Day

lagi 1 cita korea baru..
yg Mummy Ayu layan
emm...now dah 3 cita korea yg still ongoing..
Mummy Ayu follow
Twenty Again, She Was Pretty plus yg ni.....D-Day
cita nie.....cita medical
sapa yg suka drama medical..
jom layan...
memang best .. so far baru sampai episod 5

antara pelakon2 nya...
cita nie mengisahkan doktor & nurse yg bertungkus lumus menyelamatkan mangsa2 gempa bumi

tanpa persediaan..tanpa guide line
diaorang jadi bidang terjun...try nak survive & selamatkan ramai patients

gempa bumi berskala 6.5
tetiba jer..

hero dia...Dr Lee Hwa Sung
dia nie..mcm keras kepala 
selalu main hentam suka dia jer
dia kena transfer dr hospital yg specialize utk cancer
ke sebuah hospital yg kecik..
masa kat sepital tu la..tetiba gempa bumi
hospital kecik tu runtuh and dia sempat la selamatkan patient2 dia
and...pindahkan ke hospital lama dia...hospital cancer tu
jenuh gak bertekak...fight..
sbb hospital tu tak nak terima ramai2 pesakit..
but...finally hospital tu terima jugaks..

yg nie kira mcm heroin gak la..
Dr Jung Dhol Mi
dia nie doktor pelatih jer..
dia actually..just hantar patient ke sepital cancer tu..
but terjebak dgn hero..
sbb tolong ada pesakit masa accident... 
langsung terjebak tolong masa gempa bumi tu

memang kelam kabut, huru hara
dgn bomba semua
ada sorang lagi doktor....dia hilang anak dia masa gempa bumi tu
tapi..still buat keja as a doctor..
respect & sedih sgt
tak tau la anak dia hidupr or selamat ke tak
sbb sampai episod 5..lum jumpa2 lagi

so...sapa suka..cita medical
boleh layan drama D-Day ni
drama ni..ada 20 episod
setakat ni..baru sampai episod 5

selamat menonton!!

1 comment:

sheila arshad said...

pasni kalau ada anak ke3 ko jangan letak anak tu nama korea pulak tau

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno