Shoplinks.Asia

Friday, October 2, 2015

K-Drama ~ She Was Pretty

lagi satu cita korea yg Mummy Ayu tgh layan..
"She Is Pretty"

pun sama ngan cita Twenty Again
cita nie Mummy Ayu layan..online
tak kat hp..kat pc kat opis masa rehat

jom Mummy Ayu cita sikit key...
antara pelakon2 nya..

yg buat Mummy Ayu tertariks nak tgk
sbb gandingan hero & heroin cita nie..
diaorang pernah berlakon sama dlm Heal Me, Kill Me
tapi diaorang sbg adik beradik..
kali ni..baru sbg hero & heroin
but...bukan terus2 couple...
ada halangan & rintangannya
and..tak tau la diaorang couple ker tak
sbb... baru episod 6..so far..lum couple2 lagi...
emmm..

ok...cita ni..mula2 mcm nie..
budak perempuan yg comel ni...Hye Jin..masa kecik2..
dia ni..anak orang kaya .. baik & tak sombong
sbb dia sudi kawan ngan....Sung Joon ni..

budak montel tu..
masa diaorang kecik2...diaorang ni bestfriend
and..sedar tak sedar...kira 1st love gitu

but... Sung Joon pindah .. ikut family dia ke luar negara
diaorang keep in touch...by surat & emails..

sekali....Sung Joon ckp dia nak balik korea
and..nak jumpa
mula2...Hye Jin suka la
sekali....bila time nak jumpa..
dia nampak Sung Joon....dah berubah

dah lain...and dia pun dah lain
business bapak dia rugi and..dia tak kaya lagi
so..dia tak cantiks lagi
so..dia rasa rendah diri

so..dia minta tolong kawan baik dia..Ha Ri
yg gantikan diri dia..gie jumpa Sung Joon

kawan baik dia pun...ok jer
sbb ingat sekali jer...


pas settle malam tu..
Ha Ri..kawan baik Hye Jin ni..buat la cerita
konon nak gie belajar luar negar
so..takde la jumpa2 lagi..kan?

but..terkantoi jugak...
Ha Ri nie keja kat hotel...
dia pun tukar cerita..yg kononya dia dpt offer keja..sbb tu dia balik
but...Ha Ri tak cerita pun kat Hye Jin..
mula2 dia ingatkan..nanti dia cerita
but..dia mcm dah suka plak dgn Sung Joon ni..
so..dia layan jer and terus menyamar sbg Hye Jin..

while Hye Jin plak
ingatkan dah selamat la..
sekali...dia pulaks....
boleh la plak...sama tempat keja ngan Sung Joon ni

Sung Joon..jadi boss..kat syarikat majalah yg dia keja tu
emm..tak leh nak elak.....hari2 memang kena jumpa..
kesian...
sbb dia tak nak Sung Joon tau,.
dia Hye Jin..kawan masa kecik dia
yg Sung Joon . of coz la tak tau
but..dia memang percaya..
yg Hari tu..Hye Jin..kawan masa kecik dia


twist kat situ kan?

muncul lagi satu watak....yg buat lagi best

Shin Hyuk
dia nie...reporter kat opis diaorang
dia nie..mcm pelik pun ada
sbb selalu happy go lucky jer..

mula2 dia selalu kacau Hye Jin
sbb Hye Jin..selalu lari2 bila terserempak ngan Sung Joon

but..
bila dia dah tau cerita nya
dia selalu tolong Hye Jin..
tolong cover supaya tak kantoi
and..dia pun baik sgt

Shin Hyuk nie mcm misteri pun ada
sbb dia duduk hotel..
long stay guest...kat hotel yg Hari keja
but..gaya & lagak dia...tak mcm orang kaya pun
emm.....
misteri gak?

now..takat episod 6
Ha Ri cuba nak beritahu Shin Joon...perkara sebenar
but dia dah jatuh cinta ngan Shin Joon
so...dia rasa sayang nak lepas kan Shin Joon
pada masa yg sama..dia rasa bersalah jugak dgn Hye Jin...kawan baik dia

yg Shin Joon...mcm perasan..Hye Jin palsu (Ha Ri) tu..byk yg tak sama
dgn Hye Jin yg dia kenal..masa kecik2 dulu
and..dia pun perasan..sedikit persamaan dgn Hye Jin betul..dgn Hye Jin masa kecik

of coz la sama..sbb diaorang adalah org yg sama

sampai bila rahsia nie leh selamat?
bila Ha Ri nak reveal kan perkara sebenar?
marah ke tak Hye Jin bila dpt tau Ha Ri sorokkan perkara ni dr dia?
siapa plak Shin Hyuk nie?

kena tunggu sampai cita nie abis...
baru leh tau semua2 ni..
cita nie..ada 16 episod
so...baru lagi
cita nie..setiap hari Rabu & Khamis kat Korea
kat Malaysia...hari khamis & jumaat la .. bau kita leh tgk kat online
emmmm

sapa nak layan..
google & leh layan secara online
sbb cita nie tak kuar lat astro pun..

Mummy Ayu..as usual..
layan kat gooddrama.net ... kalau kat pc
and..kalau kat hp..
Mummy Ayu layan gooddrama.co/mobile
baru2 ni..jumpa satu lagi web..yg leh layan cita korea secara online..
kat dramanice
okay...
selamat menonton!!

4 comments:

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum Mummy Ayu,

Cute lah entry Mummy Ayu.. Sangat bermakna kepada peminat Korea sebab MA siap bagi ulasan bergambar..

Emy Omar said...

Kita sukan tengok drama korea ni sebab pelakon-pelakon dia yang cute tu la hihihi best entry ni mummy Ayu

BaNu Syah said...

layann gak drama ni best sbb kelakar n sweet hehehe..cer try tgo drama koreA Make a woman cry best cite tu tapi 40 episod ler hihihi

Bihah Arrose said...

Memang best drama korea she was pretty ini, saya baru layan episod 1, best :-)

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno