Shoplinks.Asia

Thursday, December 3, 2015

K-Drama baru ~ Oh My Venus!

cita korea..yg Mummy Ayu tgh layan sekarang nie..
"Oh My Venus!"
kat korea..dah abis ep 6
kat Astro...baru sampai ep 4
Mummy Ayu...baru sampai ep 5

pelakon2 nya..
semua pun best2!!!

hero...pelakon Master Sun ..lama tak tgk dia berlakon

heroin...pelakon cita... My Girlfriend is Gumiho

cita nie mengisahkan..heroin..Joo Eun...
masa dia sekolah..dia digelar Venus ....

dia jadi pujaan & igauan ramai gitu

walaupun dia boleh guna kecantikan dia utk berjaya
dia still rajin belajar..utk capai cita2 dia..nak jadi peguam..
....
dari zaman sekolah...Joo Eun ni couple ngan atlet renang..Woo Sik
sweet couple gitu..

lepas 15 tahun..Joo Eun berjaya capai cita2 dia..jadi seorang peguam
but...dia dah makin tembam..chubby..

standard la..bila dah gemuk
takde la orang nak
and..pd ulangtahun ke 15..diaorang berdua
Woo Sik..minta clash
omv_ep1_2c
walau pun mcm tu...Woo Sik serba salah jugak
sbb both family dah kenal & dah ngam
but..ntah la...
dia jumpa perempuan lain..yg lagi cantik
but..yg geram tu..
gf baru dia..kawan Joo Eun masa kolej dulu.... Soo Jin

mcm terbalik plak..
masa kolej tu..Soo Jin nie gemuk...Joo Eun cantik

dua2 pun belajar nak jadi peguam
cuma...Soo Jin nie...senior sikit
but...Joo Eun ni baik, selalu back up Soo Jin nie
but Soo Jin nie ..still rasa jelous n mcm tak puas hati...

nak jadi cerita..masing2 jumpa balik bila dah keja nie
and..Soo Jin jadi boss kepada Joo Eun
and..new gf kepada ex Joo Eun nie
emm..jahat..tak suka
and ..dia nie selalu jadi watak jahat..jadi jer..

ok..kembali kpd cita Joo Eun nie...
lepas dia dah clas..dia kena gie outstation
and...dia pun lagi semangat la nak kuruskan badan

balik dr outstation tu..
dlm flight...dia duduk sebelah sorang mamat nie...Ji Woong
happy go lucky sungguh
cita nie ceria jer..bila dia ada

dlm byk ckp..tetiba Joo Eun ni pengsan & sakit
so...dia umumkan sapa doctor ada dlm flight..utk beri bantuan
emm..kuar la hero..John Kim
dia nie...personal trainer & geng ngan Ji Woong tu
John Kim la yg tolong Joo Eun

start dr situ..
boleh jadi kebetulan..
tiap kali Joo Eun ni ada masalah, John Kim ni muncul
and..dia selalu tolong

so...last2 John Kim pun setuju nak jadi trainer Joo Eun
nak tolong Joo Eun kuruskan badan

berjaya kah??


dengan bantuan kengkawan dia
termasuklah mamat Ji Woong

so far Mummy Ayu tgk sampai ep 5..kat tengah2..
memang best
tapi tgk recap..ep 6..dia dah kurus dah
he..tak sabar nya..

kalau nak tgk..kat astro..setiap isnin & selasa...392..kul 9 malam kalau tak silap
and..kalau nak tgk online..pun boleh jer..

selamat menonton!!

2 comments:

Aqilah Azmi said...

OMGG MUMMY AYU REVIEW SUMPAH BEST HAHAHHA
nak tengok!!!!!!!!!!!!!!

tashira said...

hahaha so ji sub ada so of course akan tengok . haha

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno