Al Meroz Bangkok

kan hari tu..
masa cuti sekolah..Mummy Ayu ngan Ian & Iris
ada stay kat Al Meroz Hotel

and..Mummy Ayu ada ckp nak review kan pasal hotel ni
so..here you are

mana la tau... ada kawan2 nak jenjalan
holiday or kerja kat Bangkok ker..kan??
leh la try hotel ni

Mummy Ayu ni pun....rezeki dpt lucky draw
masa Open Day & kat CIS ari tu
kalau tak...memang tak jugak la
sbb..hotel ni dlm Bangkok
plus..its quite pricey 


Al Meroz Hotel  ni Leading Halal Hotel
berkonsepkan Islam

bila masuk jer kawasan hotel ni
memang dah rasa mcm Islamic sgt
see...front desk pun pakai tudung, uniform yg sopan
kat Malaysia pun susah nak jumpa mcm ni tau
Mummy Ayu dah buat reservation semua
so...senang & tak byk masalah
cuma nya.. Mummy Ayu request bilik yg ada bath tub
sbb cuaca sejuk..so tak leh nak berendam kat pool
berendam dlm tub jer
he he he....

tu...bilik kami
tingkat 14 - 1417

and tu dia
katil king size
alhamdulillah..selesa sgt la
utk kami bertiga..
1 malam jer pun

bilik lengkap ada sejadah semua, ada arah kiblat and ada Al Quran..dalam laci tepi katil

bilik air pun....semua complete
cuma tv.....bahasa siam & takde subtitle
alahai..nasib lah 1 malam
and nasib la bawal laptop
and nasib gak wifi laju

petang....naik tengok pool

sejuks sgt
memang tak kasi Ian & Iris mandi

just lepak2..
kena angin pun dah sejuk
apa lagi kalu mandi
memang tak lah

but...pagi esok tu
lepas bfast..terjun gak kejab
and memang tak lama pun
sbb sejukss...

makanan..
ni yg best
sbb nya..kita tak perlu risau pasal food
nama pun dah Halal Hotel
so..semua foods pun halal
alhamdulillah...

dinner malam tu..
salads...


pizza


pasta counter


kambingggsss...my fav ni
yum yum

mcm2 ada lah
and..semua cedappp

bread section

cheese platter
ingat lak masa keja hotel
antara keja Mummy Ayu la..
kena wat chesse platter
suka letak crackers & grapes
sbb mcm kena jer makan ngan cheese..

utk dinner
ada seafood
but Mummy Ayu bukan suka sangat pun
so..tak layan pun

and...main course
ada soup gak

cut fruits..

desserts..

yummie

Ian suka ni..
jelly + ais + gula
mcm ABC la gitu

yg Iris plak

choc fondue..

and of coz..ice cream

tak cukup makan buffet
malam sikit diaorang lapar lagi
tak puas makan pizza.. katanya
so..room service plak

layankan jer la
kata holiday kan
dah la..tak dpt nak balik kg
apa pun..cedapppp
makan panas2 kan

bfast esok pagi nya

dua2 lum mandi
sbb nak mandi pool
:-)

and..before balik..
lunch plak

lunch simple sikit selection menunya dari dinner
but still
sedappp & halal

kat sini..kalau tau tempat
senang jer cari halal food
but
kalau tak biasa tu..adventure sikit la
so..nak selamat
makan buah2...roti..sayur..seafood

but bila dok hotel ni
memang sure 100% halal
and..kat hotel ni
diaorang tak serve or jual alcohol
emmm
bagus sgt
kan?

so..itu la kisah short holiday kami
di Al Meroz Hotel

kalau ada budget lebih skt....
nak holiday kat Bangkok
and..tak nak pening2 bab makan
jemputlah check in
Al Meroz Hotel
leh jengah website diaorang
survey2 .. tengok2 dulu
ok
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. lama tak dengar pasal kakayu, bestnya dapat bercuti. cantik betul hotel tu

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...