Korean Odyssey - new korean drama

saja nak share ngan kengkawan
yg sama minat mcm Mummy Ayu..
suka layan cita korea

now ada satu cita korea yg baru start
aru sampai ep 4
setiap sabtu & ahad..kat Korea la
Mummy Ayu pun layan online jer

"Korean Odyssey"
cita ni ...mcm ada hantu2 sikit
ala2..cita Master Sun dulu
sapa layan Master Sun...mesti suka cita ni

cerita ni asalnya dari novel Cina... "A Journey to the West"
mengisahkan diaorang2 ni..dewa2 kena dari kayangan campak ke bumi
p/s - cita ni memang byk merapeknya
nak layan for fun..boleh la
plus memang tak logik pun
kann...

Image result for korean odyssey cast
Seung Gi - dewa kera - Son O Gong
dah lama tak tgk dia berlakon..plus dia baru abis latihan ketenteraan

Son O Gong ni...dia mcm jahat 
but dia kena jadi baik..tak leh minum alkohol
sbb nak kumpul point..nak baik balik ke kayangan

Image result for korean odyssey cast
heroin..... Oh Yeon Soo - Jin Su Mi
dia ni...since kecik..ada keistimewaan nampak hantu
so..memang sian 
sbb org semua ingat dia pelik
but... satu hari dia terjumpa ngan mamat misai ni
Image result for korean odyssey cast
Cha Seong Won - Whoo Whee
dewa lembu ni....
nasib dia lagi berubah
and....sbb jumpa Whoo Wee ni la..
Su Mi berjumpa ngan hero
tapi time tu dia kecik lagi la...
Su Mi tolong lepaskan O Gong dr kurungan
and..sbg balasan..dia janji nak tolong Su Mi ..bila Su Mi panggil nama dia
....dia twist perjanjian tu
O Gong keluarkan memori nama dia dr Su Mi

and lepas 15 tahun..
diaorang berjumpa balik
and...mamat misai tu tolong Su Mi..utk kalahkan O Gong
sbb mamat misai ni pun sama jer motif nya..
nak kumpul2 point..nak naik balik kayangan
masing2 ada kepentingan masing2..

mamat misai tu..suruh Su Mi kasi gelang ni 
bila O Gong pakai gelang ni
dia akan dtg bila Su Mi panggil
but...yg kesian but padan muka jugak in the same time
gelang tu..buat O Gong cintakan Su Mi
ha ha ha..
cinta separuh mati gitu
tahap..bila tak jumpa rindu
tak suka..tapi dlm hati suka sangat
terpaksa suka
lawak jer time ni

so.. O Gong pulangkan memori nama dia
Su Mi boleh panggil bila2 masa
bila Su Mi tak panggil...dia plak marah
lawak jer
Su Mi mcm dah terbiasa handle semua sendiri kan.. 15 tahun tu
so..bila ada yg tolong dia .. dia rasa save & suka
but..dia saja jer tak panggil

menariks....and best la cita ni
hantu2 pun.. ada yg lawak
takde seram giler pun..

pelakon2 lain...
Image result for korean odyssey cast
Hong Ki...comei2 ni jadi dewa babi plak
alahai

ada gak penampilan khas Jang Geun Suk
Image result for korean odyssey jang geun suk
dewa merak gitu

so..sapa2 nak layan
leh tgk online
Sabtu & Ahad tayangan di korea
by monday dah leh tgk la dua2 ep siap subtitle
:-)

selamat melayan!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. JGS ada yeayyy! Tapi hari tu ada terbaca penerbitan drama ni dihentikan sebab ada kes kemalangan di set penggambaran. Dah sambung balik ye lepas 4 episode?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 1 scene jer..but jadilah lepas rindu. lama sgt dia tak berlakon kan? stop 1 week jer..pas tu ada balik ni. hopefully takde apa2 la pas ni

      Delete
  2. iols pun layan citer nie jugak skrg..tengok on online

    ReplyDelete
  3. Adoilah.. Lepas baca review nie lagi rasa macam nak tengok.. Tengah sabar tunggu sampai semua episod keluar baru nak tengok sebenarnya..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...