Shoplinks.Asia

Thursday, December 26, 2013

The Master's Sun

hari ni..Mummy Ayu nak review 2 drama korea yg Mummy Ayu baru habis layan
1st..
The Master's Sun
cita nie..mula2 Mummy Ayu takut nak tgk
sbb macam cerita hantu jer.....seram
plus Mummy Ayu nie memang penakut...tak suka cita hantu
but..bila Net dah cerita jalan cita nie..
emm..memang menariks
so..harus la Mummy Ayu layan kan?
and..bila dah layan..memang best sangat2..
:-)

meh Mummy Ayu cita sikit yer
so...sapa2 yg lum tgk, nak tgk..boleh la layan...sbb tak rugi..best, sweet, romantik..best la..

cita nie mengisahkan heroin..Tae Gong Shil
dia nie..lain dr yg lain..
sbb dia boleh nampak roh2 berkeliaran...or senang ckp..leh nampak hantu
so..life dia mcm pelik jer....dia tak cukup tido...sbb selalu takut
but...1 hari....dia terjumpa ngan hero hensem ni..
Jo Joong Won
dia nie seorang yg memang tak percaya ngan benda2 dia tak nampak
and....dia nie..owner syarikat Kingdom..ada hotel & shopping komplex

hidup Gong Shil berubah selepas jumpa ngan Joong Won
sbb...bila Gong Shil sentuh or pegang Joong Won..hantu tu hilang
wah..suka la Gong Shil
siap dia minta nak tido sambil pegang tangan ngan Joong Won...1 malam jer
pada hal..baru je kenal
tapi Joong Won tak suka ngan Gong Shil
sbb Gong Shil nie selekeh, tak cun

but..bila Gong Shil dah cerita sbb nya
Joong Won..mcm pelik plus tak percaya
but..bila dia dah nampak bukti...dia mula percaya
and...dia mula terima Gong Shil
sbb dia pun nak selesaikan kes dia ngan gf lama dia yg dah mati
emm...kira untuk kepentingan dia juga la..
Gong Shil mula kerja ngan Joong won..sbg radar..pengesan hantu
and....secara tak sedar..dia banyak gak tolong Gong Shil selesaikan masalah hantu2 
unfinished business konon2...bila dah settle.baru la roh tu hilang..ke alam lain
cerita nie..banyak tak logik..tengok utk hiburan..boleh la..
jgan percaya sudah la.
makin lama....Joong Won makin suka ngan Gong Shil
but..as usual..lelaki..ego..tak nak mengaku
but..dia jeles bila ada lelaki lain yg rapat ngan Gong Shil
plus....dia rapat and...selalu selamatkan Gong Shil bila dia takut ngan hantu
and..suka sangat ngan Joong Won..
dia sgt romantik & caring
walaupun kasar ..but his really caring.sweet...
suka sangat ngan rantai yg dia belikan untuk Gong Shil
dah la....Joong Won pun..lama2 siap kawan lagi ngan hantu
and..dia pun sama2 tolong settlekan problem hantu2 tu..
sampai la one day tu..dia hampir mati kena tikam
sbb nak settlekan problem hantu nie
and.....since tu Gong Shil mula jauhkan diri
sbb dia rasa..dia membahayakan keselamatan Joong Won
but....lepas Joong Won sedar dr sakit tu..dia plak hilang ingatan pasal Gong Shil
emmm...sedih sgt time tu

ending dia..
~adakah Joong Won ingat balik..siapa Gong Shil?
~ Gong Shil plak...nak balik ker kat Joong Won?
emm..kena la tgk cita The Master's Sun nie
cita yg best...sgt menghiburkan..romantik..best la!!

OST dia pun best tau..Touch Love
nanti Mummy Ayu share kat sini
:-)

to kengkawan yg minat cita korea...
this is a must watch korean drama..best sgt!!

4 comments:

Rizziela said...

dah lama x layan cerita2 mcm ni

BaNu Syah said...

mmg best cite ni..boleh tgk review2 drama korea yg lain di blog sy =)

Adlin Mohamad said...

mmg best citer ni ...

Zura@Iwan said...

lama tk layan ceta seram gini

ayu beli dvd ke?

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno