Shoplinks.Asia

Monday, December 16, 2013

Isteri Untuk Disewa

okay..jom layan review novel.
(dah lam tak buat review novel sbb dah lama tak baca novel)

Isteri Untuk Disewa
keluaran Karya Seni
hasil karya....Syamnuriezmil

dgr tajuk pun dah menariks 
and cover pun..coz it pink!
memang tertarik sesangat la kan..

sinopsis....
Anda mempunyai masalah dalam perhubungan?
Anda perlu seseorang untuk menyelesaikan masalah anda?
Anda perlu seseorang memutuskan hubungan anda dengan si dia?
Atau... Anda perlu seseorang untuk menyamar menyelamatkan hubungan anda dengan si dia? Saya ada penyelesaiannya...
Orang untuk disewa!
Sila telefon saya, Nur Adreiana, 012-3459876.
Anytime, Anywhere... I’ll be there.
Dia bukan seorang perempuan yang menjual maruahnya tapi dia ialah Nur Adreianaminah merah jambu. Akibat perniagaan perkhidmatan sewanya itu, tiba-tiba saja hatinya itu dituntut untuk dimiliki empat jejaka. Namun, Nur bukan lelaki yang boleh berkahwin empat.
“Nur pulangkan cincin ini apabila Nur bersedia untuk tidak menjadi isteri abang ya, sayang...”  Noah Ryzal, pelanggan.
“Ini cincin pilihan saya, untuk awak. Tak apa... Kalau tak suka, banyak lagi boleh pilih! Cubalah untuk terima saya, Cik Nur!” – Putera Raiyan, CEO.
“Cincin ini untuk Nur, dan akan hanya jadi milik Nur. Bukan Isabella, bukan sesiapa. Titik.” – Imtiyaz Irdad, kawan baik.
“Ini cincin daripada ayah kepada ibu saya. Nanti, kalau parents awak setuju, kita kecilkan sikit.” – Suffi Naufal, Remy Ishak celup.
Antara pelanggan, CEO, kawan baik dan Remy Ishak celup, mana satu yang dapat menyewa hati Nur dengan ringgit cinta? Dalam hidup, hanya ada dua pilihan, tanpa dia, kita boleh hidup atau, tanpa dia, kita tak boleh hidup. Yang mana satu... pilihan Nur?
and.....of coz..
sinopsis versi Mummy Ayu...
Adreina nie...anak seorang arkitek terkenal
and..dia pun arkitek gak
cuma baru abis belajar
so..tengah cari keja
abah dia ajak keja sama..but dia tak nak
so..sementara boring2 tu..dia pun buat entry iklan mcm tu..kat blog pink dia
(she is pink obses......semua pun pink...
blog pink, keta pink, business card pin, serba serbi pink la)
so...hasil dr iklan tu..

1st customer dia..Noah Ryzal
dia sewa Adreina jadi isteri dia
sbb mak dia tak berkenan ngan gf dia...
so....
"Adreina pura2 jadi wife dia....
lepas tu gaduh..cerai..and...dia leh kawin ngan gf dia.."
plan asal Noah but..
mcm mana nak bercerai kalau tetiba Noah betul2 syok ngan isteri sewaan dia
emmm....

2nd customer....boss baru dia Putera Raiyan
yg nie..dia tak nak accept pun jadi customer dia
but kena paksa & ugut
maka..terpaksa la
"jadi calon isteri Putera Raiyan so that bonda dia tak bising2 sbb takde calon isteri"
plan asalnya..
but.....
sama mcm kes atas...
Putera Raiyan syok ngan Adreina sebelum jumpa lagi
tgk nama..dah berkenan, tgk resume..pun suka
bila jumpa org..lagi menariks la...

3rd customer...Suffi
nie actually..belum sempat jadi customer pun
sbb Adreina pun suka..sbb muka Suffi nie iras Remy Ishak
pelakon pujaan dia
so...Adreina memang suka Suffi
but..the problem is..
Suffi suka Adreina sbb Adreina punya muka plak iras2 tunang dia yg dah meninggal duani
2 days before their wedding
sian..:-(
so..masing2 suka sbb muka masing2 iras somebody yg diaorang suka
emm..mcm mana kes ni?

and..last but not least.. Imtiyaz..
Adreina best friend dr kecik aka jiran sebelah rumah
Imtiyaz ni la kawan baik & Imtiyaz nie jugak la..geng gaduh
dgn Imtiyaz.....Adreina..mcm confius sbb dia tak suka
but bila Imtiyaz ada Isabella..
Adreina mcm cemburu
emm???
but dia tak sayang Imtiyaz mcm sayang gf ngan bf
just...as a friend..but kenapa perlu cemburu? kenapa perlu sakit hati or kecil hati?
musykil

sekali....dapat 4 cincin....bak kata Adreina
boleh buka Habib Jewels
cincin sapa pilihan Adreina???

suami....Noah?
boss....Putera Raiyan??
Remy Isyak .....Suffi???
bff....Imtiyaz????

nak tau..kena la baca novel ni
gerenti seronok punya la

2 comments:

Amanda Suria said...

adeh..lama x beli novel....ayu ni saje jer kasik tayang...sabar jer la..

Sidratul Muntaha said...

aduh..
yang ni aku tak leh terima,..
tak logik..tak logik..
ahahha
dah nama pun certa kan?
lately byk nau novel tiru gaya citer2 sinetron korea ni gapo?!
ahaiha...
ahahahaha

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno