Shoplinks.Asia

Tuesday, December 17, 2013

Dia...Isteri Luar Biasa

okay...nak review sebuah lagi novel..
yg tajuk dia isteri jugak...

Dia...Isteri Luar Biasa
keluaran..Penulisan2u
hasil karya Umie Nadzimah

sinopsis belakang novel..
SINGLE is simple, double is trouble...
Itu moto hidup Dewi Yusra. Katanya, dia boleh hidup tanpa lelaki, lagi mudah dan tidak serabut otak. Lelaki menyusahkan, suka ambil kesempatan!
Perempuan tak kahwin pun boleh ada anaklah! Bukan spesies angkat-angkat ya, yang asli datang dari rahim Dewi Yusra. Kau gila ke Dewi, ingat nak buat anak tu semudah buat nasi ayam ke? Hesy... Mesti ada jalanlah…
Dewi serius! Walau dengan apa cara pun, Dewi tetap ingin punya anak dari darah dagingnya. Anak yang akan mewarisi syarikat perniagaan Cik NAB a.k.a Nasi Ayam Bonda.
“Aku akan kahwin! Syaratnya aku nak kahwin sampai mengandung aje ya, lepas tu  aku chawNo husband anymore. Sebelum aku sakit hati ditinggalkan, lebih baik aku blah dahulu” - DEWI YUSRA
Maka bermulalah usaha Dewi untuk mendapatkan ‘Suami Sementara­’ dari lelaki baik-baik, gen terhebat, genius dan stok sembahyang atas kapal terbang. 
“Saya Amzar... errr... Radin Amzar yang duduk sebelah you dalam flight dari Heathrow hari tu...” - RADEN AMZAR
Bagai nak tercabut jantung Dewi dengar. Lelaki edisi terhad tu hubungi dia? Macam tak percaya pun ada. Ingatkan lelaki itu akan terus hilang. Tuhan berikan Dewi peluang ke ni?
Berjayakah rancangan Dewi Yusra untuk memerangkap Dr. Radin Amzar, lelaki terpilih  sebagai ‘Suami Sementara’nya untuk seorang zuriat? Bagaimana pula rancangan Kamarul yang terlalu menyintainya?
Temui jawapannya dalam DIA... Isteri Luar Biasa, kisah seorang gadis yang terpaksa bangkit dari peristiwa kelam hidupnya.
and..as usual...
sinopsis versi Mummy Ayu...
Dewi Yusra..owner Nasi Ayam Bonda
she is single & available
but..dia nak anak..as a pewaris Nasi Ayam Bonda dia
but....dia takde calon yg nak dibuatkan suami
so......dlm proses nak cari calon tu
yg of coz la perfect...


tetiba plak...muncul Kamarul aka Kem...
yg sebelum nie bff nmgan Dewi
but bila Dewi dok busy cari calon suami
dia pun nak juga try ..
yg mana membongkarkan rupa2nya..
Kamarul menyamar jadi Kem...lelaki lembut
supaya boleh rapat ngan Dewi
sbb dia pun syok ngan Dewi..pulak!!!
of coz la awal2 Dewi reject

pas tu....dia terjumpa plak dgn calon yg sgt sesuai...Dr. Raden Amzar nie
emm...bukan doc orang tapi doc pokok2..
but...
dia sgt menepati kriteria idaman
so...bermula la operasi..
yg jadi senang
Dr Raden nie pun dah minat ngan Dewi
so...memang berjodoh la
walaupun jodoh dgn cara yg tak dirancang
but.....
timbul plak masalah bika keluarga mentua tak berapa berkenan ngan Dewi
sbb kakak Raden dah ada calon yg lebih sesuai
:-(
pulak
...
but lama2....mak Raden makin boleh terima Dewi
cuma kakak dia jer

and...apa yg Dewi idamkan..tercapai
dapat baby (pregnant)
so..dia ingat senang la dia nak tinggalkan Raden
but..baby since dlm perut lagi dah pandai..
nak kat Papa jer..
so..Dewi memang tak boleh lari
plus alahan dia masa preggy memang teruk

so..bolehkan Dewi melarikan diri dgn baby dia?
and..bolehkan Dewi hidup tanpa Doc Radennya?


nak tau.kena la baca
novel nie pun..memang best
boleh gelak sorang2 dibuatnya..

4 comments:

Sidratul Muntaha said...

caar ko buat sinopsis sendiri tu buat org lagi teruja nak baca..
mcm sweet je..
mcm comel je..
ekekekke

Zana Nordin said...

macam menarik nie..
boleh masukkan dlm list buku seterusnya...
now tengah melayan Ya Maulana

mamaRIFQY said...

salute la kakk ayu ni.rajin baca novel..

Iela Fazielah said...

adus best nie.. skrg jugak ila klik online nak beli...tq ayu,....mmg certia luar biasa...haha

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno