Shoplinks.Asia

Thursday, December 26, 2013

The Strange Housekeeper

satu lagi cita korea..yg Mummy Ayu baru abis layan....
The Strange Housekeeper
finally...hari selasa lepas...abis dah cita korea yg 1st time Mummy Ayu follow kat astro jer..
emm..tak beli CD pun....just tgk kat astro jer
(Mummy Ayu pernah buat entry intro cita nie..kat sini..masa mula2 baru start dulu)
The Strange Housekeeper

cita nie best..
jalan cerita dia pun..lain dr yg lain
no hensem or cute hero
just..heroin jer...
lakonan...Choi Ji Woo... heroin winter sonato dulu
sbg Park Bok Ngeo

cokay..review sikit..
cita nie mengisahkan 1 family nie..bapa & 4 org anak dia
yg baru sahaja kematian ibu diaorang

sedih...awal2 lagi dah sedih
diaorang ingat ibu diaorang mati..kemalangan...terjatuh dlm sungai
but....
lepas 49 hari ...dtg sorang maid ke rumah diaorang

Bok Neo nie...heroin cita nie
Bok Neo nie pelik sikit...dia sgt serius, tak pernah senyum
and..dia akan ikut semua arahan yang diberikan
emmm....but..kerja dia..memang tip top

and..Bok Neo la yang  dpt bongkarkan kes kematian Ibu diaorang...
which is.....bukan secara tak sengaja
but..Ibu diaorang bunuh diri..Bok Neo terjumpa nota nie...
nota yg last Ibu diaorang tinggalkan..sebelum bunuh diri tu

Ibu diaorang bunuh diri sbb dpt tau...
husband dia ada scandal...ngan perempuan ni,,office mate bapa diaorang juga
emmm...makin panas...
and....mula la...anak2 tak suka ngan bapa dia
but..Bok Neo...tolong baikkan hubungan diaorang satu family balik

pas tu....satu2 masalah ngan anak2 tu....Bok Neo dapat tlg selesaikan..
and...of coz...dia makin disayangi..
Bapak dia pun..dah clash ngan scandal dia
and..tumpukan banyak masa ngan anak2....

and...dlm 4 org tu
Han Gyul..perempuan yg besar tu
Doo Gyul...anak lelaki no 2..
Se Gyul....anak lelaki no.3
Hye Gul...perepuan yg kecik & comel tu
and...Hye Gul juga la..yg paling rapat ngan Bok Neo
and..sbb Hye Gul ni jugak la...Mummy Ayu pun selalu hujan bila tgk cita nie...


plus..diaorang berempat nie.comel

emm..ingat dah settle la kes family nie kan
but..timbul plak kisah sejarah silam Bok Neo
sbb apa Bok Neo nie..serius & tak senyum
sbbnya..Bok Neo nie kematian suami & anak lelaki dia
sbb terbakar dlm rumah diaorang
and..yg bunuh anak & suami dia tu...sorang lelaki yg sgt obses ngan dia
pas dr kematian suami & anak lelaki dia ..Bok neo kena sumpah seranah ngan mak mentua dia
sbb mak mentua dia tuduh Bok Neo terlibat dlm komplot bunuh tu
sbb konon2 Bok Neo scandal ngan mamat tu..and ..pakat2 bunuh suami & anak dia
and....mak mentua dia sumpah..Bok Neo.jgn senyum lagi
sbb tu la...
satu hari....Bok Neo terjumpa dgn lelaki yg bunuh suami & anak dia tu..
apa lagi.ngamuk la dia
but..rupa2nya..bukan..muka jer sama

but...nak kasi panjang cerita kan?
lelaki yg konon2 muka sama tu...memang lelaki yg sama..yg abses ngan Bok Neo tu
and..lelaki yg bertanggungjawab ke atas kes bunuh tu
so..dlm nak buktikan dia tak bersalah
dia pun..mula cari jalan nak buktikan lelaki tu..lekai yg sama
so that..dia boleh buktikan pada mak mentua dia..bukan dia bersalah....

memang panjang la jadi cerita nie
but..tak bosan langsung
and..buat kita tertanya2...apa jadi next?
betul ke..lelaki tu jahat? sbb dia nampak baik sgt..

pas tu..Bok Neo..nak tinggalkan family tu..

time tu...sedih sgt
sbb Bok Neo...sajak buat garang
siap marah2 budak kecik tu..padahal..dia sedih sgt jugak time tu..
hujan lagi la Mummy Ayu..
pendek kata..tiap kali Hye Gul nie nangis..Mummy Ayu  pun nangis jugak..boleh???

ending cerita nie...of coz la happy ending
but...sebelu happy tu..mcm2 la jadi kan

overall..cerita nie sgt best
more to family la
jalan cerita yg menarik..tak boring pun
best la!!

* pas nie..nak layan The Heirs plak..CD dah ada..
emm..nanti Mummy Ayu share kat sini
cita tu pun..best sesangat..

5 comments:

msredcheesecake said...

sedih sgt ke citer ni? sy takleh tengok citer sedih ni...nanti sy nangis lebh2 plak...

emy pokden said...

best pulak citer..kiter jarang tgk citer korean ni...

Mama Idlan Irsyad said...

oh per ending dia.. saya sempat tengok masa dia nak ajak lelaki jahat tu balik kampung jer.. tu pun secara kebetulan terbuka tengok.. nak folo balik tak tau plak citer tu pukul berapa..haha...

saya tak tipu....nina the mummy n the boys said...

mcm best jer...rasa nak tgk plak!!

Zura@Iwan said...

jarang layan ceta korea skrg
hmm dl masa bujang suka sggh..haha

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno