Shoplinks.Asia

Thursday, December 12, 2013

Fulltime housewife....sanggup ker???

lagi penat duduk kat rumah..
dr keja kat opis kot?
mana nak terkejar..nak masak lagi
 ~ minum pagi
~ makan tengah hari
~ minum petang
~ makan malam
#######

mengemas..jgn cakap la
bersepah....kemas..
dah penat kemas..
gasak la...biar sepah..
nanti bila diaorg abis main..suruh diaorang kemas
atau..
tunggu diaorang tido..baru leh kemas..
1. kutip baju kotor,
2. basuh baju, 
3. sidai baju, 
4. angkat baju, 
5. lipat baju, 
6. susun baju..
7. + gosok baju
bab baju jer..ada 7 step...


respect kat la semua housewife nie
sbb leh manage semuanya..
including ..my Ibu...
Mummy Ayu.....boleh la sesekali mcm nie
but..
yg paling best & berharga sekali
(walaupun penat)
kita dpt spend masa ngan anak2..
emm....tu yg sgt best
penat mcm mana pun
kalau mampu..
memang Mummy Ayu sangup 100 juta kali pun jadi fulltime housewife
sbb...100 % kita ngan anak2..
kecuali time diaorang kat sekolah la kan

kan????

10 comments:

Fiza Rahman said...

Betul tu. Kerja surirumah lagi penat dari kerja office. Salute dgn surirumah sepenuh masa.

mama tisya said...

tu la jd hsewife mcm2 kj lg byk tp tula bab ank tu bole spend byk

Zura@Iwan said...

kerja rumah mmg tk penah habis..
kdg2 mende yg sm kita buat kan..
tp msk tu..bleh pening nk pk msk apa..hehe..

tp tu la..ada gk tingin nk jd fulltime housewife sbb tingt ke anak je kalau pegi keja...huhu

ayu Ismail said...

kerja rumah teak pernah nak abis...

Rizziela said...

x boleh kot nak duduk rumah x keje :D

notti netti said...

Yer!!! aku ari dulu duuuuulu lgi nak jadi full time housewife. Takde kena marah take tekanan take gossip...ahahahahahahah. Target beberapa tahun jer, pastu nk jadi housewife. sekian.

mama lieyna said...

Bestkan kalau boleh jd fully housewife.. :-)
Impian saya juge.. :-)

Nana said...

pernah merasa kejap jadi surirumah
mmg seronok keje tu tok sah ckp mmg tak kesudahan

MamaFarah said...

impian gak tu..tapi betul la..keje rumah memang tak pernahnya nak abis..kalo dah dok umah ada je nak dibuatnya..kekonon pas ni nak rehat la jap, tapi bila nampak something nak kene uruskan, terus je buat..hahaha..mak mak betul kan.

Amanda Suria said...

ENTAH BILA LA MERASA KAN FULLTIME HOUSEMATE...SABAR JER LA...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno