How I wish he was here

assalamualaikum
salam rabu
selamat petang..

pagi tadi..ada PSC - Parent Student Conference kat sekolah Ian & Iris
amik result exam diaorang ari tu

buat appointment ngan 5 orang cikgu
cikgu Ian... 3 orang
cikgu Iris ... 2 orang

Ian la..mcm2 sikit...
dapat result tak ok subjek sains
and..cikgu complain dia banyak main dlm class
gelak sana..gelak sini
and..dia banyak ikut sorang kawan dia ni
which is .. not so good
cikgu dia pun nampak tak happy dalam bab ni
so..panjang lebar gak la..
Ian dah mula kebil2 & ujan sikit
dia kan sensitif..takyah jerit2...pun dah cair
a bit frust gak dgn Ian

but...Maths..dia terror
cikgu siap puji..
Ian best student dia dlm subjek Maths
cikgu pun heran
sbb lain sgt

Ian memang minat maths since dia tadika lagi
kalau tak minat sains pun..
at least result medium
ni..belum fail la
tapi kalau biar..tak mustahil fail
budak yg dia banyak main sama tu fail
so..cikgu tegur supaya dia pun tak sama fail

subjek2 lain semua ok..for Ian
just sains
emm...kena tegas lagi ngan dia ni

and for Iris
she improved a lots!!
cikgu dia seronok sgt
dulu kan..cikgu ckp dia kurang participated dlm class
now..dia dah berani angkat tangan
and..byk tanya....byk jawab dlm class
dia pun nak naik class
dulu LS 2 now LS 3
still belum masuk regular class
but improved alots
congrats sayang!!!

but..tak leh puji sangat
still kena suruh dia continue 
sbb dia complain..makin susah
standard la..
mana ada makin senang
kan??

and....bukan kat luar class jer hujan
(pagi tadi kat sini ujan)
kat dlm class pun ujan
bukan Ian jer
ngan Mummy sekali
:-(
ntah la..
rasa sedih sbb selalunya
ada Didi..leh ngadu2 ngan dia
suruh dia nasihatkan sama .. anak2
but now..
semua terbeban di bahu Mummy sorang
takde somebody kita leh share..kita leh lean on
so... pagi tadi..
minta tolong sorang cikgu ni
he is quite close ngan Ian
masa baru2 sampai dulu
now dah jadi cikgu Iris
but..dia ok
minta dia nasihat & ckp2 ngan Ian
yer la..Ian tengah meningkat besar
maybe ada perkara yg dia tak nak ckp ngan kita
plus diaorang kan memang dengar sgt ckp cikgu
and ada fav teacher diaorang
maybe dia nak dgr dr orang lain
kan
who knows
selain tu..of coz
Mummy Ayu kena strict lagi skt ngan diaorang
doakan Mummy Ayu terus kuat yer
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

No comments:

Post a Comment

Jemputla komen di sini...