Chatucak Weekend Market

last destinasi..
sebelum diaorang semua flight petang tu...
and diaorang paling excited nak ke sini jugak la
and Mummy Ayu pun suka gi sini
cuma tak tahan.. sbb panas & ramai orang
so..dtg sini bila ada benda nak cari jer
Chatucak Weekend Market

dibuka cuma hujung minggu.. Sabtu & Ahad
Jumaat buka belah petang sahaja
tu pun tak banyak kedai yg bukak & tak ramai sgt orang
Mummy Ayu pernah la pegi hari Jumaat petang...
memang jauh beza nya

but nak meriah..memang kena datang Sabtu & Ahad
bagi Mummy Ayu...budak2 memang lah tak sesuai datang ke sini
sbb panas & crowded sgt
plus tak de sgt barang utk diaorang

mengikut Mr Google
terdapat lebih 15000 stall & dibahagikan kpd 27 bahagian
baju2, pokok2 bunga, sayur2, makanan, buku2, aksesori, kraftangan,
lukisan, perabot, pingan mangkuk bunga plastik, souvenir, bag2..
lampu2...pasu bunga...
segala mcm la ada
rajin tak rajin jer..nak jalan
sebab luas sangat

serius Mummy Ayu cakap
Mummy Ayu yg setahun lebih dok sini pun
tak abis pusing lagi
sbb nya..pegi situ..
bila nak beli benda..
jumpa..terus beli.. than...balik!!
Ian pernah pegi 2 kali, Iris sekali je
tu pun....siap drama air mata
pas tu..dua dua tak nak ikut dah pun..kalu sebut nak ke situ
trade mark dia..& meeting point la..
kalu sesat..jam besar kat tengah2 tu

and ... as usual
Mummy Ayu teman jer
but tershopping gak..sikit
he he he
1st time buat kat chatucak
selalu wat kat MBK jer
suka diaorang buat
kali ni..Mummy Ayu buat luggage tag
comei kan???

ada yg nak kirim..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. cantiknyaaa....
    Itu negara org tu x abis pusing...
    nieyl ni negeri nieyl pun x abis pusing lg..kekeke

    ReplyDelete
  2. serius rindu gila chatucak market nih
    dulu pergi tak habis pusing sebab besar gila dan kejar masa

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...